• BVCB definitief veilig na winst op Brielle

 • BVCB - Brielle 2 – 1 (1 - 0)

  Met nog slechts drie wedstrijden te gaan en bivakkerend op de vijfde plaats is BVCB voor aanvang van het duel tegen Brielle nog steeds niet zeker van een verblijf in de eerste klasse. In theoretische zin wel beschouwd. Het moet wel gek lopen, mocht BVCB uiteindelijk belanden op plaats negen, die de ploeg veroordeelt tot het spelen van nacompetitie. Maar na de 2-1overwinning van afgelopen zaterdag is de Hoekse club ook komend seizoen eerste klasser.

   

 • Na de 2-1 overwinning vandaag is BVCB 1 er zeker van volgend jaar weer in de eerste klasse te acteren.

  Nu de competitie zijn einde nadert en beslissingen gaan vallen, wordt menig duel ook spannender. Spannende duels als het gaat om het vergaren van net dat ene puntje of het verschil kunnen maken tussen lijfsbehoud of degradatie, zijn in de regel niet de beste wedstrijden. Het duel tussen BVCB en Brielle is hier een exemplarisch voorbeeld van. Brielle heeft de punten nog hard nodig om een zo goed als zekere nacompetitie nog te ontlopen. In het slechts mogelijke scenario kunnen de Geuzen zelfs nog rechtstreeks degraderen.

  Met die gegevens op zak verschijnen twee ploegen op het veld, die er alles aan moeten doen om de punten binnen te halen. Het wordt in ieder geval geen potje waar de vonken van af vliegen. Sterker nog het duel kent fases waarin aan beide kanten veel misgaat en waarin goede momenten op één hand te tellen zijn.
  Met name in de eerste helft voetbalt BVCB vooral tegen zichzelf. Er valt geen enkele lijn te bespeuren in het spel van het elftal van Dick Boereboom. De in het nieuwe seizoen trainer van VELO kan geen beroep doen op de afwezige Elroy Wijngaarde en Nick Walbeek is niet fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen.

  Brielle is in het eerste half uur de betere ploeg, met name op basis van wilskracht. De ploeg van ad-interim trainer Marko Jalink loopt ook niet over van kwaliteit, waar de 38-jarige sterkhouder Lex van Dommelen stopt met voetballen en Dean Bos en Jordy Braber al hebben aangegeven de club aan het einde van het seizoen te gaan verlaten.

 • Na een half uur moet Giovanni de Groot de strijd staken en verlaat geblesseerd het veld.

  De eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd komt op naam van de bezoekers. Na een goed lopende aanval wordt de bal half weggewerkt uit de Hoekse defensie en kan Jordy Braber snoeihard uithalen. Met een formidabele redding weet keeper Massimo van Ewijk een vroege achterstand te voorkomen. Het is één van de spaarzame hoogtepunten uit het eerste half uur. In dat half uur is BVCB nog niet een keer in de buurt geweest van het vijandelijke doel.

  Na dat eerste half uur moet Giovanni de Groot de strijd staken en verlaat geblesseerd het veld. Het dwingt Boereboom tot het omzetten van zijn team, dat toch al zoveel geplaagd is dit seizoen als het gaat om het invullen van de backposities. Ricoberto Luijando verhuist van linksbuiten naar rechtervleugelverdediger. Ferdi Sinar maakt de Hoekse aanval weer compleet.

  Diezelfde Sinar krijgt een reuzenkans om zijn invalbeurt direct op te sieren met een doelpunt. Op korte afstand van het Brielse doel schiet de koud in het veld staande aanvaller de bal hoog over. Enkele minuten later maakt Sinar zijn fout meer dan goed en legt al zijn gram in een ferme uithaal met rechts. De kiezelhard ingeschoten bal slaat als een granaat in achter de kansloze doelman Deshney Hoornweg.

  Op slag van rust krijgt Michael de Rooij nog een kans op een tweede Hoekse treffer, maar zijn inzet verdwijnt een metertje over het Brielse doel.

 • Rob Vrijenhoek zet BVCB met een fraaie kopbal op een comfotabele voorsprong van 2-0

  De tweede helft begint voorspoedig voor de thuisclub. Na vijf minuten legt Dirk Blijchrodt de bal op het hoofd van Max van Dijk, die goed doorkopt naar Rob Vrijenhoek. De fraaie kopbal van Vrijenhoek treft doel en zet BVCB op een comfortabele voorsprong. BVCB is vanaf dat moment de betere ploeg of beter gezegd de minst slechtste van de twee, want veel heeft het duel niet om het lijf. Er ontstaan kleine kansjes voor Sinar en Adam Boujada, maar doelpunten blijven uit. Samen krijgen deze twee spelers een uitgelezen mogelijkheid om de score uit te bouwen. Na een onbestrafte duw in de rug van Brielleverdediger Ajarai ligt de weg naar 3-0 open voor het Hoekse duo, die dit buitenkansje slecht uitspelen, waardoor het doelpunt van Boujada om buitenspel wordt afgekeurd.

  In de 70e minuut neemt Brielle het Hoekse doel eindelijk weer eens onder vuur. Braber is de schutter, die net als bij zijn eerste poging, Van Ewijk op zijn weg vindt.
  Met nog een kwartier op de klok verschijnt Walbeek alsnog binnen de lijnen. Toeval of niet, maar het voetbal van BVCB wordt er gelijk een stuk beter door. Een aantal scherp genomen corners leiden tot gevaar, maar leveren de Hoeksenaren niets op. Een kopbal van De Rooij eindigt op de paal en ook de rebound treft de metalen staander. Ook de van een blessure terugkerende Evan Blom krijgt nog een mogelijkheid, maar ook hij kan niets meer aan de stand veranderen.

 • Toeval of niet, maar het voetbal van BVCB met Nick Walbeek op het veld wordt er gelijk een stuk beter door.

  Daar denkt Zepp Jacobs aan Brielse kant anders over. De Brielse invaller profiteert in de laatste minuut van de wanorde in de Hoekse defensie en krult op fraaie wijze de 2-1 in de verste kruising. Het is te laat om nog te gaan voor de gelijkmaker.
  Met de drie punten is BVCB verzekerd van het spelen in de eerste klasse in seizoen 2024-2025. Voor BVCB resteren er nog een thuis- en een uitwedstrijd. Volgende week komen de Hoeksenaren niet in actie, om vervolgens op 18 mei de laatste thuiswedstrijd te spelen tegen Spijkenisse. Een week later wordt de competitie afgesloten met een uitbeurt tegen de amateurs van Sparta.

  Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Mitchell Feijen, Giovanni de Groot (31’ Ferdi Sinar), Rob Vrijenhoek, Adam Boujada (70’ Evan Blom), Mike Hollenberg, Sten van Dijk, Michael de Rooij, Dirk Blijchrodt (75’ Nick Walbeek), Max van Dijk (70’ Menno Vooges), Ricoberto Luijando

  Verslag: HP Goudappel            Foto's: Kees Ruigrok   -Meer foto's-