• Xerxes DZB – BVCB 3-2 (1-1).

  Op deze mooie zaterdagmiddag toog BVCB naar het sportpark Faas Wilkes voor de wedstrijd tegen Xerxes DZB.

  Deze wedstrijd was nog wel belangrijk omdat Xerxes DZB en BVCB in punten gelijk stonden op de 3e en 4e plaats waarbij Xerxes DZB een beter doelsaldo heeft.

  De 3e en 4e plaats zijn belangrijk omdat daarmee een wedstrijd in de nacompetitie wordt afgedwongen met de uiteindelijke mogelijkheid tot promotie naar de 4e divisie.

  Naaste concurrent op de 5e plaats is Brielle met 3 punten achterstand, zodat voor de wedstrijd het voor beide ploegen van belang zou zijn niet (ruim) te verliezen.

 • Rob Vrijenhoek komt al snel tot een doelpoging in de wedstrijd, de keeper van Xerxes kan de bal net overtikken

  In de wedstrijd begint BVCB goed met een poging van Vrijenhoek die door de keeper van Xerxes net over de lat getikt kan worden. Uit de daaropvolgende corner is Luijando nog dicht bij een doelpunt.

  Van Xerxes DZB is nog weinig gevaar uitgegaan tot in de 12e minuut een speler van Xerxes doorbreekt. In zijn ijver maakt Hollenberg een overtreding en laat scheidsrechter Colle geen andere keuze dan het tonen van de rode kaart. Dit betekent uiteraard dat BVCB met 10 man verder moet.

  Tot overmaat van ramp wordt de toegekende vrije trap net buiten de zestien feilloos door v.d. Bussen in de bovenhoek van keeper van Ewijk geschoten, zodat alsnog de 1-0 op het scorebord komt.

  In het vervolg van de eerste helft maakt Xerxes DZB weinig gebruik van de numerieke meerderheid en dringt niet erg aan.

  In de 34e minuut volgt het voetballende hoogtepunt van deze wedstrijd. Op het middenveld krijgt de Hoog de bal. Hij kapt op weg naar het doel 3 achtereenvolgende Xerxes spelers uit en schiet de bal beheerst laag achter de Xerxes keeper en laat zo de 1-1 aantekenen. Een plaatje van een doelpunt.

 • Jeremy de Hoog viert zijn schitterende treffer met de toeschouwers.

  In de tweede helft pakt Xerxes DZB de zaken wat energieker aan en komt BVCB weinig meer bij het vijandelijke doel. Dit leidt tot een kans voor Xerxes, maar op het schot heeft van Ewijk een goede reactie in huis. Toch wordt het in de 61e minuut 2-1 voor Xerxes DZB door de net ingevallen Witman, na een corner, waarbij er een misverstand in de verdediging ontstond.

  BVCB probeert in het vervolg nog wat terug te doen, waarbij de Hoog een vrije trap overschiet en Luijando na een uitbraak het schot in de korte hoek de Xerxes keeper op zijn weg vindt.

  Hierna wordt er door beide teams flink gewisseld en gebeurt er tot de 87e minuut niet veel meer.

   

 • BVCBkeeper Massimo van Ewijk had nog een knappe redding op een uitbraak van Xerxes.

   

  In deze 87e minuut scoort Witman de 3-1 voor Xerxes en lijkt de wedstijd gespeeld.

  De mannen van trainer Boereboom zetten echter toch nog een keer aan en dit leidt in de 89e minuut nog tot de 3-2 door Barg vanuit een corner. Hierna redt van Ewijk nog knap op een uitbraak van Xerxes en krijgt de Hoog nog een keer de gelegenheid een vrije trap buiten het strafschopgebied te nemen. De keeper staat echter deze poging in de weg.

  In de allerlaatste minuut van de extra speeltijd breekt Xerxes nog een keer uit en gaat met twee man op weg naar van Ewijk, meer bij het afspelen wordt buitenspel geconstateerd.

  De goed leidende scheidsrechter Colle grijpt het moment aan om meteen af te fluiten.

  Al met al heeft BVCB, rekening houdend met het feit dat de wedstrijd grotendeels met 10 man werd gespeeld, een behoorlijke wedstrijd gespeeld.

  Daar concurrent Brielle met 0-6 verliest van SHO, lijkt het zeker dat er een nacompetitiewedstrijd volgt. Dit zal dan wederom uit tegen Xerxes DZB zijn.

  Noot van de verslaggever: Vanwege het ontbreken van een wedstrijdformulier (“inkt is op”), kunnen de namen niet allemaal worden weergegeven, waarvoor excuses.

  Opstelling BVCB:

  Van Ewijk, de Groot, Hollenberg, Feijen, Bosch (Sinar), de Hoog, Vooges, Barg, Luijando (Stel), M. de Rooij (de Stigter), Vrijenhoek (T. de Rooij)

  Verslag: Arjen de Jong          Meer foto's van Kees Ruigrok, klik hier!