• Wedstrijd van de gemiste kansen
  Duindorp MO 19 –BVCB MO 19 0-4
  De wedstrijd die gespeeld moest worden was wederom tegen een voor de meiden nieuwe tegenstander, te weten Duindorp. U herkend de naam waarschijnlijk van een brandstapel op het strand met oudejaarsdag. En dat is helemaal juist. Ver achterin Den Haag ligt Duindorp. Een dorpje op zich met zijn geschiedenis en naar het zou blijken ook spannende toekomst.
  Het was fris langs de lijn maar het was droog en er was een flauwe zon. Het veld waar de meiden gingen spelen werd nog gebruikt door de heren van Duindorp die een dorstige derde helft zou kennen en de nodige rokertjes erbij. Vandaag maakte Lindsey haar rentree na een langdurige blessure en haar ouders waren aanwezig om haar te steunen, zelfs de hond was mee. Onder de toeschouwers ook de opa en oma van Anouk, verder was de harde kern weer aanwezig. Het was ouderwets gezellig langs de lijn.
  De wedstrijd begon en de meiden waren gretig. Met captain Ilse werd meteen de aanval gezocht en dat leidde tot een mooi schot van Ruby , maar een doelpunt kon niet genoteerd worden. De verdediging van Duindorp had moeite de bal richting het middenveld te krijgen en Ilse onderschept, maakt een dribbel en verschalkt de keepster 0-1 ! Even hierna weet Ruby Romy aan te spelen die vervolgens de 0-2 voor haar rekening neemt. Onder de lat bij BVCB is Kiki haar ingreep degelijk op een diepe bal die gevaarlijk door de verdediging werd gespeeld. Inmiddels had de scheidrechter een aantal curieuze beslissingen genomen en floot hij er veelvuldig op los. De partij die vervolgens de bal kreeg was meestal een andere dan gedacht, dit tot ergernis van de vlaggers die er dus voor Piet Paaltjes bijstonden. De buitenspelregel was een van de onderdelen die voor iedereen ineens zou zijn geworden, de scheidsrechter had zijn eigen zienswijze ondanks het tegenstribbelen van de grensrechters die bij enige vorm van kritiek direct hun mond werd gesnoerd door de scheidsrechten. Het was vermakelijk om te zien maar in het veld begrepen de meiden niets van de beslissingen. De lichaamstaal van Ruby en een uiteindelijke opmerking “ja ik zeg toch niets”leverde haar een gele kaart op en zij kon 10 minuten op de bank gaan zitten. De meiden waren gewaarschuwd en hebben de hele wedstrijd op hun tong gebeten om verder geen opmerkingen te plaatsen, heel erg knap meiden. De wedstrijd ging verder , een afstandschot van Roos werd door de keepster zonder moeite gepakt. Ruby die weer terug was in de wedstrijd schoot van dichtbij hoog over a la Jorgenson bij Feyenoord. Het zou haar wedstrijd niet worden zou later blijken. Ik heb genoten van de snelheidsduels die Brit uitvocht binnen de lijnen. Als een pittbull beet ze zich vast in de watervlugge tegenspeelster. Super. Vervolgens werd Romy mooi aangespeeld en het veld lag open, helaas buiten spel, althans volgens de scheidrechter, de vlagger besloot de tweede helft niet meet terug te keren naar het veld om verdere irritaties te voorkomen( goed inzicht Marco!) Roos lanceert nog een keer Ruby die helaas op de keeper stuit en de rebound, een schot van Anne gaat naast. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht met genoeg gesprekstof.  De tweede helft gaf een soortgelijk beeld als de eerste, de vlaggers , meiden en toeschouwers begrepen de beslissingen van de scheidsrechter niet maar dat was te verwachte. Arina speelt Ilse in de 16 meter aan en deze tikt beheerst de 0-3 binnen. In de spaarzame aanvallen van Duindorp verricht Julia weer mooi werk door een schot te blokkeren dat wel eens een treffer had kunnen worden. Red Kiki op weergaloze manier een fraai afstandschot van Duindorp. Treft Roos van grote afstand de lat. Mist Ilse scherpte na een lange rush om te scoren hetgeen ze enige minuten later wel deed 0-4. Ruby treft nog een keer de paal en Kiki tikt nog een balletje over de lat en voorkomt een tegentreffer.
  De drie punten gaan mee naar Bergschenhoek. Ik ben erg trots op de meiden dat ze zich niet hebben gericht op de scheidsrechter maar gekozen hebben om te blijven voetballen, dit is in mijn beeld de grootste overwinning in deze wedstrijd. Meiden mijn complimenten.