• Opeens was daar een appje met de vraag of we geïnteresseerd waren in een oefenduel op 3 juli tegen een onervaren MO13-team, bij FC Zoetermeer. Na enig aarzelen toch maar aan de teamleden gevraagd wie er wilden/konden. En wat bleek, het hele team was compleet. Dit belooft wat voor het komende seizoen! Halverwege de eerste en tweede helft werd er een korte pauze ingelast om de trainers het team wat te kunnen bijsturen.

    Want bij FC Zoetermeer was iedereen “nieuw” op het grote veld. Maar wat te zeggen van BVCB? Met maar liefst 5 “nieuwe” teamgenoten waren de automatismen er ook wel uit. Bovendien zijn de spelers met de meeste ervaring om een doelpunt te maken er komend seizoen niet bij.

    Wat onwennig begon de wedstrijd om 18.30u ongeveer. Het begon wat rommelig en duidelijk was dat een aantal spelers op de “verkeerde positie” stonden. Maar daar is een oefenduel voor. Kennismaken met team genootjes en voor de coach om goed te kijken waar de spelers “van nature” willen spelen, ondanks dat ze een positie opgedrongen hebben gekregen. En vaak wisselen natuurlijk om de kids op verschillende posities te laten spelen.

    Na ongeveer 8 minuten spelen was daar in eens een 1-0 voorsprong voor FC Zoetermeer. Een onoplettendheidje en de middenvoor stond zomaar vrij om de bal in het doel van Maaike te schieten. BVCB had licht tegen wind en dat was best nog lastig. Ook zag je dat het houden van de positie best weer lastig was. Laura H had er zin in en speelde zichzelf af en toe lekker vrij met een fraaie dribbel. Abigaïl en Sarah probeerde zo goed als zij konden het middenveld goed bezet te houden. Judith, Mila en Beau probeerde de bal voor en in het doel te schieten. Maar vaak waren de voorzetten niet nauwkeurig of de diepte passes te hard. Terwijl achterin Melanie grip probeerde te krijgen op het gedrag van haar medespelers in de verdediging(Loïs, LoisII en Laura J) door ze, waar het kon, mee naar voren te nemen. Dit leidde vaak tot een buitenspelsituatie, dus werd het goed uitgevoerd. Maar ondanks dat Celeste, Lenara, en Isabel in het veld kwamen en er vervolgens nogmaals doorgewisseld werd, was te ruststand 1-0. Opvallende zaken zoals “het van je plekje lopen” en “als de bal rechts op het veld is, wat doen de spelers op links dan?” (en vice versa) werden besproken. Ook het goed roepen van de keeper werd benoemd. Koos had ondertussen met Laura H besproken dat ze een doelpuntje zou scoren in de tweede helft, dus dat moest ook wel goedkomen. Celeste voelde zich niet lekker en gaf aan even niet te willen spelen.

    Na een vriendelijk verzoek van de scheidsrechter werd de tweede helft begonnen. De spelers waren nauwelijks warmgedraaid, of Laura H loste haar afspraakje met Koos in door de gelijkmaker te scoren. Ook geholpen door het feit dat ze nu middenvoor stond natuurlijk. Achter haar speelde Loïs nu en die heeft een sterke drang om naar voren te spelen. Hierdoor moet ze heel veel goedmaken om bij balverlies weer mee te verdedigen. Laura J kwam als laatste verdediger te staan en schrok daar even van. Maar ze deed het heel goed! Met de snelheid van Judith en Mila naast zich, wist Laura H nog een paar keer gevaarlijk te worden, maar het was Loïs die na goed aangeven de 1-2 voorsprong in het doel schoot. BVCB was de tweede helft wel wat sterker. Dit resulteerde in twee enorme knallen op de paal. Eerst van Judith op de rechter paal en een minuut later schoot Beau op de linker paal! FC Zoetermeer kwam af en toe gevaarlijk in de buurt van het doel van Maaike. Een communicatie stoornis(WhatsApp kan in het veld niet gebruikt worden natuurlijk) leidde tot de 2-2. Maaike kwam uit haar doel, Sarah(op een vreemde plek als voorstopper) wilde de bal juist terugspelen. Maar hierdoor ging de bal pardoes in het eigen doel. Tergend langzaam, dat wel. “Uithuilen en opnieuw dus”. En dat deed BVCB. Eerst was het weer Laura H die de 2-3 wist te scoren en later was het Loïs die ook haar tweede doelpuntje meepikte(dit keer via de binnenkant van de paal) en de 2-4 eindstand scoorde. Alle meiden hebben heel hard gewerkt en hun best gedaan om een goede wedstrijd te spelen. Want ondanks dat de meeste aandacht altijd uitgaat naar de doelpuntenmakers, kunnen zij het niet zonder de steun van de anderen! Zo zocht LoisII als links achter vaak naar de juiste tegenstander om die te kunnen afstoppen, rende Mila zo hard ze kon naar voren(en weer terug als ze buitenspel dreigde te komen) en hield Lenara het meisje met dezelfde haardracht nauwkeurig in de gaten om de bal af te pakken. Als laatste moest Abigaïl nog even de scheidsrechter een handje gaan geven, want dat hoort er ook bij als je aanvoerder bent. Kortom leuk gespeeld meiden, het wordt vast een mooi seizoen.