• Gelukkig mooi weer om bij Blijdorp MO17-2 te gaan spelen. Het is een mooi nieuw complex, maar de herrie van de A20 én het spoor, waartussen het sportpark gesitueerd is, maakt dat het toch heel vervelend is om daar te spelen.
  Een meevaller was dat Joerg, de vader van Abigaïl, grensrechter wilde zijn, ondanks dat hij nog steeds een pijnlijke knie heeft. Bedankt Joerg! Hopelijk is het goed gegaan met jouw knie en kan je nog wat vaker grensrechter zijn.
  Het veld was mooi op tijd vrij om de warming up te kunnen doen. Daar begon de pech al voor BVCB. In de warming-up wordt vaak een oefening gedaan om de bal naar elkaar over de grond te spelen en dan door te lopen. Een oefening om lekker de spieren op te warmen. Echter vandaag werd de bal plotseling keihard omhoog geschoten en kwam bij Sofie tegen het hoofd. Dit deed heel veel pijn en was zo erg dat voor een lichte hersenschudding gevreesd moet worden. Een zeer domme ondoordachte actie, die bovendien grote gevolgen heeft. Het is onbegrijpelijk dat spelers zulke dingen verzinnen!
  Dus in plaats van 2 wissels hebben we er nog maar één over! Dit nog met dank aan Jennifer, die al voor de derde keer bereid was om ons te helpen. Zo hoort het Jennifer. Zeer bedankt namens alle meiden van het team!
  De opstelling van het team voor de eerste helft was: Maaike op het doel. De verdediging werd gevormd door Shivany, Roos, Rachell en Celeste. Op het middenveld Beau(onze aanvoerder van vandaag) Gaby en Jennifer. Voor Chimene, Anna en Jadelie. Door het incident hierboven beschreven kon het wedstrijdplan al de prullenbak in en was alleen Abigaïl als wisselspeler over. Jammer, want op papier zag het er allemaal goed uit, vóór de warming-up.
  Voor de wedstrijd aangegeven dat we meteen na het eerste fluitsignaal alert aan de wedstrijd zouden beginnen. En dat lukte heel goed! Dat is alvast het eerste compliment aan het team. Al snel bleek dat de tegenstander ook vandaag vrij fysiek speelde en dit ook mochten van de scheidsrechter. Wat wel lastig was, is dat er vaak nog een duw of tik uitgedeeld werd nadat de bal weggespeeld was. Hiertegen moet een scheidsrechter optreden, maar als de scheids tijdens de wedstrijd constant loopt te coachen, kun je dat misschien niet verwachten. Het eerste wapenfeit was een “lucky shot” van Blijdorp. De bal zeilde gevaarlijk naar de verre bovenhoek van het doel van Maaike, maar ging toch ruim over en naast het doel. Na 5 minuten was BVCB echt gevaarlijk. Gaby stak het halve veld over met de bal aan haar voet. De spelers in de aanval bleven bij hun tegenstander lopen en zo kon Gaby de bal niet overspelen. De laatste stapte net op tijd uit, voordat Gaby op doel kon schieten en blokte de bal. Meer beweging voorin zou Gaby opties hebben gegeven van een combinatie of in ieder geval zou het de verdediging meer beziggehouden hebben. Iets waaraan we in de training nog eens aandacht moeten besteden. Blijdorp had een licht overwicht, maar heel gevaarlijk wist het niet te worden. BVCB probeerde de bal telkens zorgvuldig naar elkaar over te spelen. Soms ging het onder controle krijgen van de bal wat moeizaam, maar de ballen kwamen wel vaak bij een speler met een ander wit shirtje uit. Dus dat ging vrij goed. Na het eerste kwartier kwam BVCB ook wat vaker op de helft van Blijdorp. Anna kwam de bal een keertje goed “ophalen” vanuit de middenvoor positie. Ze werd keurig aangespeeld door Celeste en kon verder voetballen met Jadelie. De bal werd echter te ver naar voren gespeeld, waardoor de keeper eerder bij de bal was. Jammer, maar goed gespeeld dames! Niet veel later was er een aanval van Blijdorp over hun linker kant. Een sprintduel met Shivany volgde. De bal werd voorgezet, maar Shivany raakte de bal nog net. Met een heel rare “biljart curve” verdween de bal in het uiterste hoekje bij de tweede paal in het doel achter Maaike. Als we het nog vijftig keer zo proberen zal het niet meer lukken, maar de goal telde wel: 1-0. Wat een pech eigenlijk.
  Verder een compliment voor onze verdedigers vandaag. Want wat vandaag heel goed ging is dat de achterspelers met z’n allen ook heel goed aansloten. Hierdoor liepen de spelers van Blijdorp regelmatig buitenspel.
  In de 25ste minuut sloeg het noodlot toe voor Anna. Zij had de bal onder controle, maar kreeg een klein duwtje in haar rug. Daarbij ging haar enkel dubbel en moest zij met veel pijn het veld verlaten. Dit ging niet beter na het koelen met water, dus werd haar vader gebeld om haar te komen ophalen. Hopelijk gaat het meevallen. Dus nu zonder wissels voor BVCB werd de wedstrijd hervat. Dat zou een zware wedstrijd worden. Maar dit was nog niet alles. Opeens ging Chimene op de grond zitten. Zij gaf aan dat ze heel veel pijn had in haar bovenbeen. Op het veld was al duidelijk dat ook zij niet verder kon spelen. Dus moest BVCB MO17-1 al voor de rust met 10 spelers verder. Toch was het BVCB dat dé kans kreeg op de gelijkmaker. In de 40ste minuut was het een aanval door het midden. Gaby speelde de bal op Jadelie voor een één-tweetje. De bal kwam inderdaad goed terug, maar Gaby moest met links schieten. Hierdoor was het schot te zacht om de keeper te kunnen verrassen. Maar, op deze manier moesten we dus spelen.
  In de rust bleek dat het niet beter werd voor Sofie, dus werd ze door één van de rij-ouders naar huis gebracht. Bedankt Jolanda!
  In de tweede helft was er dus geen mogelijkheid om te wisselen. Daarom de focus op het compact spelen gelegd, waarbij een belangrijke rol voor onze aanvallers, Beau en Jadelie. De rest van de opstelling was: Maaike op het doel. Shivany, Celeste, Rachell en Roos in de verdediging. Op het middenveld Jennifer, Gaby en Abigaïl. Er moest hard gewerkt worden en dan maar hopen dat er geen monsterscore op het bord kwam. Shivany bleef nog wat langer in de kleedkamer, waardoor de rest van het team met negen spelers aan de tweede helft moest beginnen! Ook die tijd kwam het team goed door. Blijdorp had zelfs het windje mee, wat het niet gemakkelijker maakte voor BVCB. Opeens sloeg de vlam in de pan. Bij een hoekschop deed een tegenstander Jennifer heel veel pijn. Dat werd niet getolereerd natuurlijk. Jennifer was terecht heel boos en moest even tot bedaren gebracht worden. Dit is natuurlijk niet wat we willen. De betreffende speler werd door de tegenstander gewisseld en gelukkig mocht Jennifer blijven staan. Maar het geeft wel aan hoe er gespeeld werd. Weer terug naar de wedstrijd. De hoekschop moest nog genomen worden. De bal kwam voor het doel en werd op doel geschoten. Geheel buiten het bereik van Maaike. Gelukkig was het Jennifer die de bal van de lijn kon halen. Goed gedaan Jennifer! Niet veel later kreeg Rachell een vrije trap tegen, omdat ze een reglementaire schouderduw gaf. Ook deze bal werd op doel geschoten en goed door Maaike tegengehouden. Maar het tekent wel de manier van fluiten door deze scheidsrechter. Ondanks dit bleef BVCB vechten als echte leeuwinnen. Met uitzondering van een paar afstandsschoten, die een gemakkelijke prooi waren voor Maaike, kon Blijdorp er niet echt doorheen komen. Waar BVCB kon probeerde het te blijven voetballen. Maar dat viel niet mee. Maar in de laatste paar minuten waren we toch dreigend. Een mooie aanval over links via Jennifer en Jadelie kwam voor het doel, waar Beau en Abigaïl net niet bij de bal konden. Het zou toch wat zijn om nog met een punt ervan door te gaan. Niet veel later was het opnieuw een aanval waarbij de bal voor het Blijdorp doel gespeeld kon worden. Ook nu kwam Beau net te kort om de bal richting het doel te schieten. Met nog een laatste overtreding op Celeste, typisch voor deze wedstrijd waar niet voor gefloten werd, floot de scheidsrechter dan toch voor het einde.
  Ondanks de speler minder in een groot gedeelte van de wedstrijd, is er door de tegenstander niet in overtal gescoord. Een heel goede prestatie van de spelers. Ook positief was dat ze zich niet uit de wedstrijd lieten spelen, ondanks de manier van fluiten en de overtredingen die telkens gemaakt werden. Helaas geen punt(en), maar jullie mogen toch trots zijn op wat jullie gepresteerd hebben!