• BVCB is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom vanaf 1 januari 2023 de stap naar een rookvrij sportterrein. Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt BVCB iedereen een gezonde en veilige sportomgeving. 

   

  Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

   

  Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst. Ook bieden we iedereen een gezonde sportomgeving.

   

  Vanaf 1 januari 2023 zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op ons sportterrein, ook rokers! We vragen rokers om buiten het terrein en uit het zicht te roken, buiten het hek zijn verspreid over de parkeerplaats rookpotten geplaatst. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten. De aanlooproute en entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. We rekenen op uw medewerking om samen met BVCB te zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers.

   

  Pak verantwoordelijkheid en spreek elkaar op een nette manier aan als iemand toch rookt op ons sportpark, bij herhaling kan contact worden opgenomen met de verenigingsmanager of het bestuur.

   

  Voor vragen kunt u terecht bij het bestuur door een mail te sturen naar secretaris@bvcb.nl. Lees meer over rookvrije sport op www.rookvrijegeneratie.nl/sport.