• 27-11-2021   Smitshoek 2 - BVCB 3: 0-0

  Trainer Roland Meijer was er nog niet uit tijdens de nabeschouwing onder het genot van een drankje, terug in Bergschenhoek. Had zijn ploeg nou niet twee punten laten liggen daar in Barendrecht? Had er niet meer in gezeten? Een antwoord zat er nooit komen; wel de constatering dat de wedstrijd ook zomaar nul punten had op kunnen leveren. Beide ploegen hadden kansen gehad, beide ploegen hadden die niet benut.

 • In de beginfase van de wedstrijd waren het de gastheren die het initiatief namen. BVCB was geduldig en zorgde ervoor dat de linies gesloten bleven. Pas in de twaalfde minuut kwam BVCB toe aan een eerste echte aanval die over vele schijven liep. Een kans leverde het niet op, maar de tijd van de kat uit de boom kijken was voorbij, wat BVCB betrof.  BVCB ging verder naar voren voetballen zodat de afstand tot het vijandelijk doel niet zo groot meer was toen Coen Barg ineens uit een kluwen middenvelders tussen de verdedigers opdook. 

 • De eerste kans was daar, maar werd niet verzilverd.

  De strijd werd voornamelijk gevoerd op het middenveld. Smitshoek drong wel aan, maar wist geen raad met de blauw-witte middenvelders die de eerste bijna onneembare horde vormden. Daarachter stond dan weer de verdedigingslinie die ervoor zorgde dat doelman Mark Gaerthe ruim de tijd had om te coachen, commentaar te geven, de scheidsrechter van advies te dienen en zich met het publiek te vermaken.

  Smitshoek speelde ook ‘de lange bal’, wat tot gevolg had dat het projectiel achter de laatste verdedigingslinie in niemandsland neerplofte, zonder dat er van enige aansluiting sprake was.

  In de 38ste minuut mocht Smitshoek een vrije trap nemen vanaf de zijkant van het veld ter hoogte van het zestienmetergebied. Raymond Dickhoff onderschepte de bal en speelde naar voren. 

 • Binnen no-time was de bal aan de andere kant van het veld; het was Jeroen Hulzebos die het transport

  verzorgde. Hij raakte in het zestienmetergebied de bal kwijt, maar Marc Baghuis greep in. Net nadat hij de bal veroverd had, werd hij door twee man ondersteboven gelopen. 

 • De scheidsrechter die tot dan toe voor iedere pietluttigheid of zelfs voor helemaal niks zijn fluit had laten klinken, weigerde naar de penaltystip te wijzen, terwijl zelfs de Technische Staf van Smitshoek aangaf dat BVCB hier een 100% strafschop werd onthouden. Maar we nemen de leidsman niks kwalijk; die staat daar op zijn vrije zaterdag in zijn korte broek met 3℃ op de thermometer een wedstrijd mogelijk te maken.

  Het niet aanwezige, vanwege coronamaatregelen (Dit verslag wordt misschien ooit gelezen door de kleinkinderen van de spelers, die dan vragen waarom er geen publiek bij de wedstrijd aanwezig was)  publiek had heel wat verwacht van een vrije trap genomen door Raymond Dickhoff die de bal het strafschopgebied  in slingerde waarin Thomas Kocabas mee springend met drie verdedigers de bal in handen van de doelman kopte.

 • Vlak voor rust had Marc Baghuis nog een kans kunnen verzilveren na een puike voorzet van Coen Barg.

  Ook vlak na de theepauze had dit duo een kans om te scoren. Met z’n tweeën verschenen ze voor het doel waarin de keeper keek als een eenzame drenkeling die op het punt staat verzwolgen te worden door een inktzwarte oceaan. 

 • De vraag was alleen nog maar: wie schiet ‘m erin? Het antwoord: geen van beide. En zo ging er een grote kans verloren.

  Sten van Dijk speelde zoals gewoonlijk een prima wedstrijd, was overal op het veld te vinden had een kroon op zijn werk kunnen zetten ware het niet dat hij te gehaast over de bal maaide welke vlak voor het open doel lag.

  Smitshoek was ook dichtbij. Zo af en toe moesten de verdedigers van BVCB alle zeilen bijzetten om aanstormende Barendrechters van zich af te houden met behulp van door Mark Gaerthe verkregen informatie. Gaerthe weet namelijk van alle spelers van de tegenpartij of ze links- dan wel rechtsbenig zijn.

  Een vrije trap door Smitshoek werd genomen in de 55ste minuut. De op de rand van de zestien geformeerde muur bleek bestand tegen het schot, waarna de afgeremde bal eenvoudig door de Bergschenhoekse goalie kon worden opgepakt.

  Een superkans voor de nummer 7 van Smitshoek werd door Steijn Stout om zeep geholpen door kordaat in te grijpen nog voordat zijn directe tegenstander kon aanleggen voor een schot richting doel.

 • Invaller nummer 20 van Smitshoek had een rol a la Dessers kunnen vervullen door in 74ste de

  1 – 0 binnen te koppen. Vrijelijk mocht hij na een vrije trap richting doel koppen. De bal ging rakelings langs de paal over de achterlijn.

  De Barendrechtse aanvoerder probeerde het van afstand. De bal schampte de lat aan de bovenzijde.

  De blessuretijd brak aan. Een Sparta-wedstijd-scenario hing in de lucht. Vooral ook omdat de scheidsrechter heel lang liet doorspelen. 52 minuten en 54 seconden gaf de stopwatch van uw verslaggever aan toen het laatste fluitsignaal eindelijk klonk.

   

  En zo ging BVCB, oftewel Ballspiel Verein Club Bergschönhoek zoals ze in Duitsland zeggen, met 1 punt huiswaarts.

 • BVCB 3:

  Mark Gaerthe, David van der Sluijs, Mick Ruigrok (Ruben Mos 60’), Raymond Dickhoff, Dion van Bragt (Jeroen Hulzebos 13’) Rik Verbeek (Jordan Ekhorst 82’) , Sten van Dijk, Thomas Kocabas, Marc Baghuis (Remco van der Haas 60’), Coen Barg, Steijn Stout.

  Willem Dickhoff