• Om mee te beginnen. Goed en fijn om te zien dat Bengt heeft meegespeeld en eventjes de gedachten opzij heeft kunnen zetten om een wedstrijd te spelen met zijn voetbal maatjes.

    De mannen van 15-2 waren er klaar voor vandaag. Cas en Dinand hielpen eerst nog even de 15-3 uit de brand, door met hen mee te doen in Barendrecht en kwamen rechtstreek vanuit daar naar Slikkerveer! Kai mocht door blessures bij 15-1, de eerste helft met hen mee, en gierde aansluitend door naar ons om de 2e helft in te vallen. Klasse hoor!

    Veld was goed, lekkere temperatuur en we hadden er zin in. Althans……. we leken toch niet helemaal wakker, want na 30 sec was het 1-0! Een reeks aan foutjes leidde tot balverlies en de handige spits maakte hem keurig af. Potverdorie! Zouden we dit recht kunnen zetten? Het bleek lastig. Joel redde ons meerdere keren met schitterende reddingen. Slikkerveer speelde agressiever dan ons en won bijna ieder duel en we konden de bal lastig in de ploeg houden. Toen ook nog bleek dat de grensrechter van Slikkerveer vandaag de punten wilde pakken met onterecht vlaggen voor een uitbal en dat de scheidsrechter van de club het nodig vond om de sterk vlaggende Thijs volledig te negeren bij een zuiver buitenspel, die leidde tot de 2-0, leek de ploeg gebroken. Emoties liepen op door de frustratie, gevoel van onmacht en onrechtvaardigheid. Ouders langs de lijn, lieten verbaal en hoofdschuddend hun onvrede blijken. Hier winnen was vandaag een utopie. Na de rust, met 4 nieuwe krachten, gingen we het toch proberen en we begonnen veelbelovend met direct in de eerste minuten druk op hun doel en een paar kansjes, corners en vrijetappen, helaas geen doelpunt. We probeerden te gaan forceren door achtereen een op een te gaan spelen en een centrale verdediger door te schuiven. Idee was goed, uitvoering was lastig! Een paar scherpe uitbraken van Slikkerveer, werden nog goed op tijd afgevlagd voor buitenspel door de ook weer goed vlaggende Jip, maar uiteindelijk viel de 3-0.

    Ook de felgekleurde nieuwe patta’s van Kai, volgens zijn vader gevonden op de damesafdeling, kon de tegenstander niet van de wijs brengen.

    Helaas, het moreel was gebroken en de resterende minuten was voor de neutrale kijker niet om aan te gluren. Het wilde vandaag niet lukken, we gaan proberen de volgende wedstrijden een stapje extra te doen waardoor je wel net eerder bij de bal bent dan de tegenstander, iets feller in de duels en gaan we werken aan een snellere omschakeling. Met vertrouwen op naar volgende week!