• Seizoens kick-off jeugdtrainers groot succes

 • Afgelopen vrijdag waren ruim 50 trainers van jeugdteams aanwezig bij de kick off van het nieuwe seizoen. De kick off in combinatie met het aantal aanwezigen leverde direct al mooie resultaten. De avond bestond uit een inleiding door de jeugdvoorzitter, Marcel Hofman, met een korte terugblik en vooruitblik over organisatie van BVCB.

  Gevolgd door de introductie van onze nieuwe Hoofd Jeugd Opleidingen, Mark de Horn. Mark nam de aanwezigen verder mee in de doelstellingen voor komend seizoen. Belangrijk hierin zijn naast uiteraard de ontwikkeling van de spelers, ook de ontwikkeling van de trainers en een eenduidig vorm van trainen. Handvat hiervoor zal zijn het Rode Draad Leerplan. Dit is inmiddels via de hoofdleiders aan alle trainers toegezonden.

  Een vraag van Mark om op post-its iets te schrijven over wat beter kon, wat aandacht kon hebben of wat men als leider kwijt wilde, werd enthousiasme opgepakt. De uitwerking hiervan volgt. Tevens volgen er nog 3 cursus avonden (vrijdagen 14/10, 25/11 en 13/1) waarin specifieke aspecten in de praktijk worden toegelicht. Daarnaast gaat het Technisch Jeugdplan beschreven worden. Niet door de HJO alleen, maar met inbreng van diverse trainers en TC-leden. Ook hiervoor zijn reeds twee overleggen gepland.

  Een hulpvraag vanuit de meiden afdeling leverde direct een mooi aanbod van Sander de Koning en Coen Neirinckx op om hen de eerste trainingsweek op weg te helpen.

  Ook de oproep voor het beheer van Dotcomsport (het spelersvolgsysteem) heeft resultaat gehad. Hiervoor heeft Sebastiaan de Bree zich beschikbaar gesteld.

  Op de oproep voor nieuwe TC leden is nog geen reactie ontvangen, dus hierbij nogmaals de oproep om bij interesse contact op te nemen met Mark (tc@bvcb.nl).

  Om straks alle wedstrijden weer in goede banen te kunnen leiden, fluiten de oudere jeugdleden (vanaf JO14) ook andere jeugdwedstrijden. Hiervoor zullen informatie avonden zijn waarbij Nils van Kampen (bestuurslid, maar ook KNVB (assistent)scheidsrechter) zijn kennis met de spelers deelt. Maar ook van de ouders wordt gevraagd om wedstrijden te vlaggen. Deze hulpvraag tijdens de bijeenkomst kon dan ook direct beantwoord worden, want op 27 en 28 september staan de workshops “Help ik moet vlaggen”.

 • BVCB trapt jubileum jaar af met Bella Italia

  Zoals in de vorige nieuwsbrief al aangekondigd, bestaat BVCB dit jaar 75 jaar en zullen wij dit met diverse activiteiten vieren. 

  Op zondag 25 september a.s. is Bella Italia het evenement waarmee het jubileumjaar wordt geopend. Tevens geldt dit culinaire feestje, als de opening van het volledig gerenoveerde hoofdveld en het begin van het nieuwe voetbalseizoen. Voldoende redenen om hier bij te willen zijn!

  In samenwerking met het Italiaanse restaurant La Salute worden jullie in drie gangen heerlijke Italiaanse gerechten geserveerd. La Salute is een gerenommeerd Italiaans restaurant, gevestigd aan de Bergse Dorpsstraat in Rotterdam-Hillegersberg. Tevens is La Salute één van onze vele gerespecteerde en gewaardeerde sponsors.

  Van 13.00 uur tot 17.00 uur genieten jullie van een voor- en hoofdgerecht en een dessert of beter op zijn Italiaans: antipasti, pasta en dessert. Met een Italiaans glas wijn is het culinaire genieten compleet. Dit alles omlijst met sfeervolle, passende Italiaanse muziek. Voor dit gezellige en lekkere Italiaanse feestje betaal je € 29,50 per persoon. Voor de speciale prijs van 12,50 per fles drinkt u een voortreffelijke Italiaanse wijn! Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 10,00 voor een lekkere pasta.

  Je kunt je vanaf nu opgeven door een mail te sturen met daarin vermeld je naam en het aantal personen waarvoor je wilt reserveren. Vermeld er duidelijk bij om hoeveel volwassenen (12+) en hoeveel kinderen het gaat. Reserveren kan via hpgoudappel@outlook.com Uiterlijk een week van tevoren ontvang je nog specifiekere informatie en de mogelijkheid om te betalen.

  Op zondag 25 september staat BVCB voor: Bella Italia Verbindt Culinaire BVCB-ers! Of om met de woorden van La Salute te spreken: “Een versmelting van het beste Italiaans eten, wijn & gezelligheid”.

 • Penningmeester(s) gezocht

  De zoektocht naar één of meerdere penningsmeester(s) duurt ook nog voort.

  Een goede financiële huishouding is onmisbaar voor een vereniging als BVCB.

  Heeft u een financiële/administratieve achtergrond en lijkt u dit iets, waarmee u BVCB kunt helpen?

  Neem dan contact op met een van de bestuursleden.

  Deze functie kan ook door meerdere personen met diverse aandachtsgebieden (debiteuren, crediteuren, BTW enz.) worden ingevuld.

 • Nog meer vacatures

  Een club in beweging vraagt ook bemensing. Dus naast de penningmeester(s) en de al eerder genoemde TC leden, zijn wij ook nog op zoek naar een tweede vertrouwenscontactpersoon.

  Onze huidige vertrouwenscontactpersoon wil graag iemand naast zich hebben om zaken te bespreken/af te stemmen.

  Later dit seizoen willen we ook weer toernooien organiseren. Hier zit een voorbereiding aan vast en ook hier zouden we hulp bij kunnen gebruiken.

  Verders zijn ook andere commissies zoals onderhoud en projecten nog op zoek naar versterking.

 • (Beker)seizoen barst los

  Komende zaterdag (3 september) barst het voetbalseizoen weer echt los. Na een opstart met de nodige oefenwedstrijden, staan zaterdag de eerste “echte” wedstrijden op het programma.

  Mooie affiches met wedstrijden tegen regioverenigingen zoals Berkel, TOGB, VOC en Hillegersberg. Dus kom naar het sportpark en geniet van het voetbal.

  Het vlaggenschip onder leiding van Dick Boereboom begint de bekercampagne bij Berkel. Volgende week zaterdag volgt dan thuis de wedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek.

  De jeugd heeft de toekomst. Dat bleek wel uit de dubbele promoties van de JO19-1 en O23 afgelopen seizoen. De JO19-1 gaat in de 3e divisie spelen en de O23 gaat zelfs in de 2e divisie zijn succes beproeven.

  Ook voor deze teams staan er mooie wedstrijden in de planning.

   

 • De Grote Clubactie

  De Grote Clubactie komt er weer aan en BVCB doet mee!

  Vanaf zaterdag 24 september is het zover en start de verkoop.

  Alle voetballende leden zullen op deze zaterdag een mail ontvangen met hierin je eigen digitale verkooppagina en QR code. De overige leden kunnen een verkoopboekje ophalen bij de vereniging.

  In de volgende nieuwsbrief zullen we je nader informeren, maar zorg dat alle opa’s, oma’s, ooms en tantes bij jou de loten kopen. Dit jaar zijn er leuke prijzen te winnen voor degene die de meeste loten verkoopt en ook voor het team dat (gemiddeld) de meeste loten verkoopt.

  Wat de prijzen zijn………………ook hierover binnenkort meer.

 • Verbouwingen

  Een mooi kledingplan verdiend ook een eigen ruimte. Onder dat motto is er in het deel van de kantine achter het “podium” een ruimte gemaakt voor de kledingcommissie. Op de plaats van de tafeltennistafel zal een tafelvoetbal worden geplaatst. Daarnaast zal de kleine kantine dezelfde uitstraling gaan krijgen als de grote kantine. Ook de buitenkant wordt niet overgeslagen. Er zal nieuw, duurzaam, buiten meubilair worden geplaatst.

 • Bestuur

  Tot slot nog een positief bericht vanuit het bestuur.

  Nadat eerder al Andy Bezem kenbaar had gemaakt weer wat taken op te kunnen pakken, is ook Theo Keijzer bereid gevonden om weer een bestuurdersrol op zich te nemen. We zullen binnenkort communiceren welke bestuursleden voor welke taken verantwoordelijk zijn en dus ook de aanspreekpunten.

  Het mag duidelijk zijn dat er voldoende mooie dingen gebeuren binnen de club. Daar zijn wij trots op, maar ook jullie als leden mogen hier trots op zijn.

  Het Bestuur.