• We staan er soms niet bij stil, maar de rol van een (assistent-)scheidsrechter binnen zo’n grote vereniging als BVCB is erg belangrijk. De verwachting is dat de ‘Man in The Middle’ door weer en wind, regen of zonneschijn zijn of haar wedstrijden fluit, maar dat is niet altijd even makkelijk. Afgelopen week was het de ‘week van de scheidsrechter’, een mooi moment om onze clubscheidsrechters in het zonnetje te zetten!

 • Het lijkt allemaal vanzelfsprekend dat er een scheidsrechter is aangesteld op een wedstrijd, maar dat is het niet. Het is iedere week een flinke uitdaging om met de clubscheidsrechters die we hebben de planning compleet te maken.

 • In sommige gevallen fluit een scheidsrechter twee, soms wel drie wedstrijden. Het komt voort uit enorme tekorten, des te meer respect voor de huidige groep verenigingsscheidsrechters dat zij zich wekelijks keihard inzetten om er een mooie voetbalzaterdag van te maken.

  In het eerste weekend van de ‘week van de scheidsrechter’ hebben wij onze clubscheidsrechters en de bondofficials van het eerste en tweede verrast met een attentie rondom hun wedstrijd. In het bijzijn van beide ploegen en bij sommige zelfs familieleden werd de attentie op het veld overhandigd. Het zijn de kleine dingen waarmee wij laten blijken enorm blij en trots te zijn met de inzet van deze vrijwilligers.

 • Voorlichting jeugdspelers 

  In dezelfde week zijn er twee voorlichtingsavonden geweest voor de jeugd uit de JO14 en MO15. Tijdens deze sessies werd er gesproken over de spelregels voor het pupillenvoetbal. Het doel van deze avond was enerzijds kennismaking met het vak ‘scheidsrechter’, anderzijds informatief omdat deze doelgroep ook kan worden ingezet als scheidsrechter/spelbegeleider. De reacties waren positief, dat smaakt naar meer!

 • Wij zijn op zoek naar jou!

  Heb je zelf ook interesse om een keer te fluiten? Of wil jij jezelf aanmelden als begeleider voor onze (jongere) scheidsrechters? Laat jezelf horen! Het is mogelijk om een (vrijblijvend) gesprek aan te gaan met onze Scheidsrechterscoordinator om de opties te bespreken. Je kan ook bij hem terecht als je gelijk aan de slag wilt of ideeën hebt over bijvoorbeeld een gerichte thema-avond. Mailen kan naar info@bvcb.nl

   

  Scheids bedankt!!