• Samen zijn we BVCB: meld je aan voor je verenigingstaken

 • Ook zo’n zin om op zaterdag weer langs de lijn te staan en je zoon, dochter of favoriete senior team aan te moedigen en met andere ouders of BVCB aanhangers een kop koffie te drinken in de kantine? Als corona ons één ding geleerd heeft is dat we het sociale clubleven enorm gemist hebben en nu meer dan ooit ons realiseren wat dit clubleven ons brengt.

  Tijdens corona heeft BVCB gelukkig niet stilgestaan en hebben de verschillende commissies en het bestuur ervoor gezorgd dat BVCB nog altijd financieel gezond is en dat de nodige voorbereidingen zijn getroffen voor het nieuwe seizoen. Goed is te beseffen dat deze commissies en het bestuur allemaal vrijwilligers zijn. BVCB is namelijk een vrijwilligersvereniging met verenigingstaken voor haar leden. Dat betekent dat – op enkele uitzonderingen na – vrijwel niemand* een vergoeding krijgt om BVCB te laten functioneren en dat willen we graag zo houden. BVCB is van ons samen en samen dragen we er zorg voor om BVCB te laten functioneren.

  De verenigingstaken bestaan uit 6 categorieën: bestuur, commissies, trainers & leiders, scheidrechters en barbezetting en *overige taken. En voor degene die geen verenigstaken wil of kan uitvoeren is er de mogelijkheid tot het afkopen van taken. Dat is duur (75 euro) omdat we dat zo min mogelijk willen. We willen juist heel graag dat eenieder zijn of haar talent aanwendt om BVCB gezellig, goed georganiseerd en financieel gezond te houden. Zie voor de mogelijkheden van bestuurs- of commissietaken het document beleid verenigingstaken BVCB’ met daarin benoemd alle bestuurstaken en commissiestaken. We zijn hard op zoek naar actieve leden 😊. Als je geen bestuurs- of commissie taak kan doen, kun je je opgeven voor bardiensten middels een app via je smartphone. Je kan zelf een geschikte avond of zaterdag uitkiezen! Zie hiertoe deze handleiding of bijgevoegde instructiefilm via deze link https://www.bvcb.nl/inplannen-bardiensten/. Bij de start van het seizoen kun je je alleen inschrijven voor bardiensten voor de eerste helft van het seizoen. Doe dit graag zo snel mogelijk – VÓÓR 4 SEPTEMBER (start van het nieuwe seizoen) - zodat we niet mensen hoeven te plaatsen op een dag en tijdstip dat het niet schikt.

  Met name voor nieuwe (ouders van) leden – maar natuurlijk ook voor alle bestaande leden - houden we in september een bijeenkomst op BVCB om het reilen en zeilen van BVCB toe te lichten – zowel op sportief vlak als ten aanzien van de verenigingstaken. Hopelijk zijn velen van jullie bereid verenigingsactiviteiten op je te nemen.

   

  Mocht je vragen hebben over het beleid ten aanzien van verenigingstaken, het inplannen van je diensten en dan wel vragen hebben ten aanzien van commissie of bestuurstaken, dan kan de verenigingsmanager Ed Hulshof je verder helpen. Stuur daartoe een mailtje naar verenigingsmanager@bvcb.nl.


  Met sportieve groet,

  Paul van de Loo
  commissie verenigingstaken BVCB
  vz-vrijwilligers@bvcb.nl

  * alleen enkele trainers en de technische commissie krijgen een beperkte vergoeding en de rol van verenigingsmanager is een betaalde functie.

  * Overige taken, graag zelf aangeven waarin je denkt voor BVCB de juiste taak te kunnen uitvoeren.