• Woensdagavond, ja echt waar! Het lijkt wel of we profspelers zijn. We spelen drie wedstrijden in 7 dagen. Vanavond kwam Barendrecht MO17-1 op bezoek. Een team dat in de competitie ingedeeld is in de eerste klasse. Allereerst de Ron bedankt voor het fluiten en Fabian voor het vlaggen! Zeer gewaardeerd heren.
  De coach van BVCB had zijn team ingesteld op veel verdedigend werk. De opstelling was vandaag Maaike op het doel. Verdedigend Roos, Celeste, Claudia en Mikkie. Op het middenveld Abigaïl, Gaby en Jackie. De aanvallers die voor de doelpunten probeerde te zorgen Jadelie, Shivany en Chimene. Vandaag waren helaas Lisa en Rachell afgemeld. Jennifer en Indy waren onze wissels en Beau was wat later, omdat ze een open dag moest bezoeken.
  Meteen vanaf het begin was duidelijk dat Barendrecht de betere ploeg was. Maar dat wil soms niet zeggen dat dit ook in de score tot uiting komt. BVCB speelde goed over en probeerde van achteraf op te bouwen om te voorkomen dat het een “ping-pong” wedstrijd zou worden. Het was een zeer vermakelijke wedstrijd voor het aanwezige publiek. Barendrecht was meestal in de aanval, maar BVCB verdedigde fel. Waar mogelijk probeerde het team onder de druk vandaan te voetballen. Maaike had een paar schoten van afstand goed en werd zo lekker ingeschoten door de tegenstander.
  Pas in de 15de minuut viel de 0-1 een goede aanval van Barendrecht werd met een mooi schot bekroond. Nu moest BVCB bij elkaar blijven en de wedstrijd voortzetten waarmee het bezig was. Want ondanks dat de tegenstander wel sterker was, werd er goed en fair tegenstand geboden. Barendrecht probeerde vaak met diepe ballen de snelle spitsen te bereiken. Iets waar Roos en Mikkie duidelijk wat moeite mee hadden. Maar Claudia en Celeste gaven goede rugdekking. In de 24ste minuut was er een goede aanval van BVCB. Jackie had de bal en speelde Shivany aan. Zij nam de bal keurig mee en kon het strafschopgebied van de tegenstander in komen. Een goed schot volgde, wat precies in de lage hoek van het doel gegaan zou zijn. Echter de keeper kon met een knappe duik de bal tot hoekschop tikken. Een mooie aanval, een goed schot, maar ook een goede redding.
  Dit gaf BVCB een boost, maar ook Barendrecht deed er een schepje bovenop. IN de 27ste minuut sloeg het noodlot toe. De bal was aan de rechterkant van het doel bij de achterlijn. Een zeer ongevaarlijke positie eigenlijk, want dat de bal er vanaf die positie ingeschoten kon worden was schier onmogelijk. Dus gewoon de tegenstander voor je houden zou je denken. Maar Roos dacht daar anders over. In volle vaart kwam ze vanaf de linkerkant verdedigen en kegelde met een sliding haar tegenstander omver. De scheidsrechter kon niet anders dan naar de penaltystip wijzen. Helaas voor BVCB werd deze er prima ingeschoten. Zo was het plotseling 0-2, waar het eigenlijk op dat moment niet naar uit zag.
  Ook nu bleef het team van BVCB strijden. Regelmatig kwam Barendrecht dreigend bij het doel van Maaike, maar wist het team niet te scoren. Op slag van rust was het zowaar Gaby die het doel van Barendrecht onder vuur kon nemen. De bal werd midden in het doel geschoten en kon daardoor worden tegengehouden door de keeper. Zo werd het een 0-2 ruststand, waarmee BVCB best tevreden mocht zijn.
  In de rust aangegeven dat de tegenstander misschien wat teleurgesteld zou zijn en fel zou beginnen in de tweede helft. Ook nogmaals aangegeven dat het overpassen nauwkeuriger moest, zodat we langer in bal bezit konden blijven. Dit zou de druk van de verdediging wat kunnen wegnemen. Ook werd door een aantal spelers aangegeven dat er meer “gekanteld” moest worden, zodat we elkaar beter konden bereiken.
  De opstelling voor de tweede helft werd als volgt. Maaike op het doel. In de verdediging Abigaïl, Mikkie, Claudia en Beau. Jennifer, Gaby en Jackie stonden op het middenveld en Jadelie, Indy en Chimene stonden in de aanval. Vier minuten na aanvang van de tweede helft kon Jackie een mooie voorzet aan Jadelie geven. Jadelie ging er in volle vaart achteraan kon haar tegenstander uitspelen. Helaas was er voldoende rugdekking, voordat ze gevaarlijk kon worden. Het spel uit de eerste helft werd voortgezet. Barendrecht was meestal in de aanval en BVCB werkte hard. Opnieuw een paar schoten van afstand die een gemakkelijke prooi waren voor Maaike. Een paar schoten waren gevaarlijker, maar gingen gelukkig over of net naast het doel. In de 12de minuut na de rust was het dan toch 0-3. Een schot op doel werd door Maaike met de voet verdedigd. Hierdoor had ze de bal niet onder controle en kwam die precies voor de voeten van de linksvoor van Barendrecht uit. Die had een koud kunstje om de bal in het doel te schieten. Eigenlijk leek het onnodig zoals het doelpunt viel. Als Maaike de handen gebruikt had, was de rebound waarschijnlijk niet gebeurd. Nu gelijk even wisselen om het team van nieuwe energie te voorzien. BVCB bleef voetballen waar het kon, al viel dat soms niet gemakkelijk. De spirit bleef goed en het team bleef keihard werken. Plotseling was het 0-4. De aanval ging over de linkerkant bij Barendrecht en de bal werd in de korte hoek geschoten. Ook hier had Maaike meer kunnen doen, want zij stond goed opgesteld in diezelfde hoek. Maar het is ook zo dat je niet elke bal kunt tegenhouden en de verdediger moet natuurlijk zorgen dat de bal niet op het doel geschoten kan worden. Jammer dat de doelpunten op deze manier vielen, want het deed eigenlijk het harde werken een beetje verbleken. Helaas viel na een snelle uitbraak ook nog de 0-5. Eén van de snelle aanvallers troefde Celeste af en plaatste de bal in de hoek.
  Ondanks de uitslag kon BVCB trots zijn op zichzelf. Er werd door iedereen hard gewerkt. Er werd geprobeerd om de bal “rustig” op te bouwen van achteruit en zo in balbezit te blijven. Het team bleef positief naar elkaar. Dat het een ongelijke strijd was, was op voorhand verwacht. Ondanks dat complimenten aan het team!
  Zaterdag spelen we opnieuw tegen Barendrecht. Maar nu tegen de MO17-2. We moeten er niet te licht over denken en opnieuw alles geven om de drie punten in Bergschenhoek te houden. Komt allen kijken om 14.30u op veld 2, dichtbij de kantine.