• Trots en dankbaar zijn we op onze leiders en trainers van de jeugd. Iedere week weer staan zij voor onze spelers voor de groep en zorgen voor een leuke, uitdagende en hopelijk leerzame training, met daarbij de begeleiding en coaching rond de wedstrijden op zaterdag.

  Wat komt daar nu eigenlijk allemaal bij kijken? Wat zijn de bouwsteentjes voor een goede training en hoe ga ik nu met jeugdspelers om? Dit is niet zomaar iets wat je er maar effe bij doet. Daar komt veel bij kijken en vraagt de nodige know-how!! Structuur van een training, juiste materiaal, kennis, ervaring en uiteraard een spelersgroep die doet wat mag worden verwacht van hen.

  De KNVB verzorgt meerdere opleidingen om kader binnen het voetbal te voorzien van de nodige bagage. Zo ook de trainerscursus voor pupillen. Een leuke relatief korte cursus van 6x een (vrijdag) avond, die we op BVCB gaan organiseren, met dus een cursusleider vanuit de KNVB. De cursist krijgt de beginselen aangeleerd om pupillen te kunnen trainen en coachen.  zie: https://www.knvb.nl/assist/assist-trainers/opleidingen-bijscholingen-trainers/trainer-coach-veldvoetbal-opleidingen/pupillentrainer

  Om de jeugd-opleiding een goede impuls te geven wil BVCB deze cursus (a 305,- p.p.) betalen. Bedoeld voor de jeugdtrainer van BCVB, t/m O12, die hier aan deel wil nemen. De financiering komt o.a. uit de club van 50,- en een subsidie regeling.

  Er zijn 12 tot 14 cursus-plekken, dus bij meerdere opgaven zullen we moeten selecteren en prioriteren!

  We vragen van de deelnemer dat deze na afronding van de cursus minimaal 2 seizoenen actief blijft als trainer voor BVCB, tegen restitutie van het cursus geld, als dit niet lukt.

  Een aanrader voor iedereen die met jeugdvoetbal bezig is. Het vult je rugzakje met structuur, visie, handvatten, kennis, vaardigheden en ideeën om jou een nog betere jeugdtrainer te maken, met de “Zeister-visie” als leidraad. Dat wat het Nederlandse voetbal groot heeft gemaakt.

  De cursus heeft theorie en praktijk in zich. Per toerbeurt vragen we verschillende jeugdteams om op deze vrijdag-avonden te fungeren als KNVB trainingsteam om door de BVCB cursisten te

  worden getraind.

  De cursus is bedoeld voor alle trainers die in principe t/m O12 trainen, ook assistent trainers. Voor ouders teams, in overleg met de TJC.

   

  Geef je op bij de TJC of hoofdleider en wen vast aan het idee dat je 6x een vrijdagavond lekker los en wederom de wei in mag!