• De opmars van het Corona virus heeft de overheid doen besluiten om aanvullende maatregelen te nemen. Deze treffen ook de sport.

  De belangrijkste wijzigingen zijn het sluiten van de kantines en het niet meer toestaan van publiek langs de velden.

  Zoals BVCB al eerder heeft gecommuniceerd staat bij ons veiligheid van de leden (en supporters) voorop en wij zijn dan ook blij dat er nog wel gevoetbald kan/mag worden, al is dit dus helaas zonder de aanmoedigingen vanaf de zijkant.

  In onderstaande link heeft de KNVB nog eens de belangrijkste vragen beantwoord over wat wel en niet mag.

   

  https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal

   

  Om duidelijke grenzen te stellen aan de begeleiding van een team (inclusief “rij ouders”) hebben wij vastgesteld om maximaal 10 begeleiders per bezoekend team en 5 begeleiders per thuis spelend team toe te laten. Deze aantallen zijn zoals gezegd dus inclusief rij-ouders, maar ook leiders/trianers/verzorgers/grensrechter. Voor thuisspelende teams moeten de aanwezigen ook een duidelijke functionele rol hebben.

   

  Beperkt de groepsgrootte op het Sportpark tot maximaal 4 personen, houdt de benodigde afstand en verlaat na afloop van de wedstrijd zo spoedig mogelijk het Sportpark. 

   

  Voor uitspelende BVCB teams verzoeken wij deze om te verzamelen op locaties in/om Bergschenhoek om de toeloop op het Sportpark te beperken. Ook adviseren wij voor meerijdende spelers boven de 13 jaar een mondkapje.

   

  De regels gelden voor minimaal de komende 3 weken. Wij hopen uiteraard dat wij met zijn allen op deze wijze het virus onder controle krijgen en dat versoepelingen nadien weer mogelijk zijn.

   

  Wij vertrouwen erop dat iedereen zich aan de regels houdt.