•

BVCB MO13-1 - BSC MO13-1: 2-0

Even wachten voor dat het veld betreden kon worden, want de wedstrijd die voor ons gespeeld werd was nog niet afgelopen. Het eerste deel van de warming up daarom aan de rand van het veld gedaan. De meiden hadden er zin in en onder leiding van Judith onze aanvoerder van vandaag werd een goede warming up gedaan. Toen we het veld op konden werd nog door iedereen een paar keer op doel geschoten, zodat Maaike ook goed warm was. Naast Maaike op het doel was de opstelling: achter Laura J, Lois II, Dinaira en Melanie. Midden Abigaïl, Judith en Laura H met daarvoor Beau, Sarah en Mila. In de wissel en klaar om in te vallen Celeste, Loïs en Lenara.

Meteen vanaf het begin was het duidelijk dat BVCB sterker was dan BSC MO13-1. Beau en Abigaïl gingen direct in de aanval, maar de voorzet werd tegengehouden. Judith speelde op een voor haar vreemde plaats en was duidelijk aan het zoeken hoe dit zo goed mogelijk in te vullen. Maar naarmate de tijd vorderde ging dit steeds beter. In de 4e minuut speelde de keeper van BSC de bal naar de rechter zijkant. Lois II onderschepte de bal, speelde Abigaïl aan, die op haar beurt meteen de bal doorspeelde naar Beau. Vanaf 14 meter schoot Beau de bal keurig in de hoek van het doel: 1-0. Een vroege voorsprong voor BVCB MO13-1. Dit zag er veel belovend uit. BSC was nauwelijks bij machte om de middenlijn over te steken. Maar het spel van BVCB werd langzaam maar zeker een beetje aangepast aan het niveau van de tegenstander. Dit was natuurlijk niet de bedoeling! BVCB bleef hard werken, maar soms ontbrak de nauwkeurigheid in het strafschopgebied van BSC. Laura H schoot in de 9e minuut van ongeveer 20 meter op het doel. Maar de keeper was op tijd om de bal tegen te houden. Abigaïl en Beau bleven op de rechterkant goed samenwerken en zo voor gevaar zorgen. Mila op links kon er een paar keer goed langs komen, maar dan ontbrak de kracht om een goed schot of mooie voorzet te geven. In de 10e minuut werd Sarah door een mooi balletje van Dinaira de diepte in gestuurd. Maar de laatste verdediger was haar te snel af. De verdedigde bal werd door Beau opgepikt en naar Mila gespeeld. Helaas stond Mila net buitenspel.

• Tot grote frustratie van de laatste verdediger van BSC kon zij de bal niet kwijt als zij een achterbal moest nemen. Natuurlijk was dit de verdienste van de spelers van BVCB die heel goed bij hun tegenstander stonden. Ook in het spel deed BSC wat het kon, maar BVCB was en bleef veel sterker.

• Helaas kon dit (nog) niet in de score uitgedrukt worden. Juist daardoor bleef BSC geloven in een wonder. In de 20ste minuut was Laura H dicht bij een doelpunt, maar haar schot ging rakelings naast het doel. In de 24ste minuut was het toch nog even spannend. Maaike kreeg een terugspeelbal en mocht deze dus niet oppakken. Bij haar eerste poging de bal weg te schieten, schoot ze pardoes tegen de BSC speler aan die voor haar stond. Het hart van de coach sloeg over van schrik, maar gelukkig kon Maaike de bal die weer voor haar voeten stuiterde nu wel goed wegspelen. Af en toe leek de wedstrijd vanaf de kant op pupillen voetbal: met z’n allen op een kluitje, lekker dicht bij elkaar, waardoor overspelen bijna niet meer mogelijk was. In de 26ste minuut wist BVCB weer de ruimte te benutten. Beau speelde naar Sarah, die achter de bal aan rende. Haar pass kwam bij Laura H. Die schoot meteen op het doel. De bal werd nog geraakt door de keeper, maar passeerde haar toch. De keeper stond razend snel op en schoot de bal weg. Maar was deze over de doellijn geweest of niet? Vanaf de coachpositie niet te zien. Laura H wist het zeker. De bal zat erin, maar ook de scheidsrechter had het niet goed kunnen zien. Dus toch géén doelpunt. BVCB bleef aandringen, maar telkens eindigde de bal in de handen van de keeper. Net of er magneten in haar handschoenen zaten. Maar in de allerlaatste seconde wist Beau de kracht van dat “magnetisch veld” te doorboren met een keihard schot. Echter nu stond de paal succes in de weg en stuitte de bal weer het veld in! De scheidsrechter floot voor de rust. Eens luisteren of de meiden tevreden waren. Dat was niet het geval. Er moest van alles beter vonden ze zelf. Het belangrijkste was om snel van de ene kant naar de andere kant proberen over te schakelen, zodat we ruimte zouden krijgen om verder te spelen. De tweede helft begon met Maaike op het doel. Achter Celeste, Lois II, Melanie en Lenara. Midden Sarah, Laura J en Lois. Met in de aanval Beau, Judith en Mila. Nu zouden Abigaïl, Laura H en Dinaira invallen om extra kracht aan BVCB te geven. In de tweede minuut na de rust kon Celeste voor de eerste keer het spel van rechts naar links verplaatsten. Via Loïs kwam de bal bij Mila, die vervolgens Loïs weer kon aanspelen. De dribbel die volgde liet 3 spelers van BSC in verbazing achter, maar het laatste tikje was net te hard en zo ging de bal over de achterlijn. Dit is precies wat aangegeven was. Jammer dat het net niet afgemaakt kon worden. Nauwelijks een minuut later schoot Sarah van ver op doel. De keeper liet de bal glippen, maar gelukkig voor haar ging de bal naast het doel. Judith werkte hard als middenvoor, maar was dan soms niet dicht bij het doel om gevaarlijk te zijn. BVCB bleef proberen de bevrijdende tweede treffer te maken. In de 37ste minuut schoot Lois op het doel, maar opnieuw was de keeper op haar post. Telkens als BSC dacht te gaan aanvallen waren daar Lenara, Lois II of Melanie om de bal te onderscheppen. Celeste hoefde bijna niet in te grijpen om een aanvaller te stoppen. BVCB was zelfs zo vaak en langdurig in de aanval dat Lenara tijd had om allerlei balanceer-oefeningetjes te doen tijdens de wedstrijd…

• Dan maar even wisselen. Iets anders dan normaal kwam alleen Abigaïl in het veld voor Mila. De andere spelers kregen nog wat meer rust. Maar dat was van korte duur. Nauwelijks een minuut later viel Beau hard op haar ellenboog en moest de wedstrijd staken. Koos zorgde goed voor haar en nadat ze samen ijs gehaald hadden om erop te houden, kon Beau toch nog de wedstrijd vanuit de dug-out bekijken. Hoewel meespelen fijner is natuurlijk. Laura H kwam het veld in voor Beau en dan meteen Dinaira maar op de plaats van Lois II. De klok tikte verder. Het zou toch geen 1-0 blijven vandaag met zo’n overwicht? Maar ja, die bal moet er wel ingeschoten worden. Schoten van Laura H, Abigaïl, Loïs en Celeste, maar het lukte maar niet om te scoren. BSC bleef daardoor hopen op dat ene kansje, dat naar men zegt “elke wedstrijd wel komt”.

• En dat leek er ook te komen. In de 59ste minuut stormde een speler alleen op Maaike af, maar Maaike was eerder bij de bal. Bovendien had Ton gezien dat gestart was uit buitenspelpositie, dus werd er gefloten. Met nog enkele seconden te spelen mocht Celeste dus een vrije trap nemen. Met een mooie hoge pass wist zij de bal naar Judith te spelen, die nog net op de eigen helft helemaal vrij stond. Judith bedacht zich geen moment en stak in volle sprint het halve veld over en plaatste de bal rustig in de hoek. Heel mooi gedaan meiden en dan toch nog de 2-0. Jullie hebben het publiek wel lang in spanning gehouden hoor! Vrijwel direct floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Komende week hoeven we niet te spelen, dus kunnen de meiden uitslapen.