• ·Op een voor zoveel teams geldende vrije zaterdag, mocht BVCB 8 deze zaterdag toch aantreden. De tegenstander was een geïmproviseerd team van Sport en Bewegen-studenten, die ons hadden uitgekozen als sparringpartner. Vooraf stond er één nieuwe naam op het wedstrijdformulier. Bij afwezigheid van Axel stond proefspeler Jeffrey op doel. De andere namen: Daan, Marc, Trevor en Laurens achterin, Sebas, Ollie en David daarvoor en in de aanval Collin, Roy en Dylan.

  Net als afgelopen week waaide het weer flink. De eerste helft startten we met de wind in de rug, wat normaal gesproken een voordeel is. BVCB wist er niet van te profiteren en was ronduit onherkenbaar. Het was de gehele eerste helft slap, slordig en ongecontroleerd. De dieptepasses schoten vaak te ver door en de zuiverheid ver te zoeken. Combineren ging lastig en dat had ook zeker te maken met de tegenstander die een aantal zeer vaardige spelers hadden rondlopen. Al met al kwam BVCB er totaal niet aan te pas.

  In 45 minuten werden er slechts een aantal speldenprikjes uitgedeeld door onder andere Ollie, Sebas en Roy, maar echt grote kansen werden er niet klaargespeeld. Aan de andere kant vielen de goals juist vrij gemakkelijk, wat resulteerde in ene pijnlijke 0-5 tussenstand. Kapitein David had ook al snel de wedstrijd moeten verlaten na een charge in de eerste minuten. Voor hem was de zongebruinde vakantieganger Kees-Jan in de ploeg gekomen. Verder kwam Thomas erin voor Marc, wiens plek centraal achterin werd ingenomen door Sebas.

  Na rust werd er uit een ander vaatje getapt. De hoge ballen door de lucht hadden amper zin, omdat ze net zo hard weer retour afzender kwamen. Zodoende moest BVCB dus meer combineren en de bal zo laag mogelijk houden om nog wat te maken van de wedstrijd. Dat lukte vrij aardig. Na eerst 0-6 te hebben moeten slikken maakte Laurens op aangeven van Collin de eerste BVCB-treffer.

  De wind had nog steeds vrij spel, maar desondanks kwam BVCB zowaar aan voetballen toe. Roy scoorde op aangeven van Ollie na een soepele aanval en even later schoot diezelfde Roy kiezelhard raak in de korte hoek na voorbereidend werk van Collin. Het spel ging aardig op en neer en de ploegenwaren in tegenstelling tot de eerste helft aan elkaar gewaagd. Jeffrey kon zich ook onderscheiden met een aantal prima reddingen die beter stond dan voor rust.

  Na een minuut of twintig kon Kees-Jan met een tegenstander in zijn rug weinig anders dan met een laatste inspanning een zeker lijkend doelpunt proberen te voorkomen. Helaas voor hem ging de bal in eigen doel. Troost was dat als hij hem niet had aangeraakt de man achter hem er wel had ingeschoten. Even later kwam Laurens niet voor de eerste keer vandaag op snelheid langs zijn tegenstander. Hij leverde de bal af bij Roy die zo zijn hattrick kon voltooien.

  De laatste minuten werden nog uitgespeeld met tien man, omdat Ollie uit frustratie nog een gele kaart pakte. ''Hij vroeg erom.'' luidde zijn verklaring later. Uiteindelijk gingen de mannen nog met een gematigd positief gevoel het veld af, want het spel in de tweede helft was als dag en nacht vergeleken met de eerste. Uiteindelijke eindstand: 4-8, en dat is na een 0-5 ruststand en 45 minuten tegenwind geen schande. In ieder geval genoeg leermomenten om mee te nemen naar de belangrijke maand maart. In 21 dagen treft BVCB de twee tegenstanders waar tot nu toe van verloren werd (inclusief koploper en mede titelkandidaat Steeds Hooger) en speelt het de fel beladen derby tegen TOGB, wat in november ook al tot spektakel leidde. Bij positieve resultaten in deze drie wedstrijden wordt duidelijk of BVCB aan-of afhaakt in de titelstrijd

  Verslag: Sebas Maasland