• De echte start

  Zaterdag 2 september is het dan echt zover. Voor alle teams begint het nieuwe seizoen met ofwel beker- dan wel een competitiewedstrijd.

   

  We beginnen met zo’n 35 thuiswedstrijden.

  Dat betekent, wat de ervaring heeft geleerd, een altijd weer drukke eerste zaterdag waarbij iedereen zijn weg weer moet vinden.

  Zijn er vragen, stel ze gerust. Zijn ze echt dringend, dan kan dat direct zaterdag bij de aanwezige BVCB vertegenwoordigers.

   

  Is het niet dringend, stuur dan uw vraag per e-mail en het antwoord volgt zo spoedig mogelijk.

   

  De weersvooruitzichten zijn mooi, dus kom allen weer genieten van voetbal van de jongste jeugd, de talenten van JO19 en O23,  tot de het vlaggenschip, wat ook dit jaar weer onder leiding van Dick Boereboom staat.

   

  Nieuw seizoen, nieuwe regels. 

  Vanaf seizoen 2023/’24 start bij BVCB een pilot met vernieuwde spelregels, dit geldt voor de leeftijdscategorie O13 in de categorie B en de MO13. Deze pilot maakt onderdeel uit van het onderzoek naar een eventuele optimalisatie van de wedstrijdvormen bij de O13 & O14. Hieronder leggen we kort uit met welke vernieuwde spelregels er gespeeld gaat worden.

   

  De volgende spelregels worden vanaf de eerste speelronde toegepast:

   

  1. Zelfpass

  Wordt er een vrije schop toegekend? Dan hoef je de bal niet naar een andere speler over te spelen. Je mag de bal stilleggen en zelf dribbelen.

   

  2. Intrap / Indribbelen

  De intrap/ indribbelen is een vervanging van de traditionele inworp. Als de bal over de zijlijn gaat, gooien we deze niet meer in. Je mag intrappen naar een medespeler of zelf indribbelen met de bal. Ook bij een hoekschop, doelschop of aftrap mag je indribbelen in plaats van trappen.

   

  3. Tijdstraf

  Als de scheidsrechter je een gele kaart geeft, moet je 5 minuten het veld uit. Bij een tweede gele kaart of directe rode kaart mag je helemaal niet meer meespelen deze wedstrijd. Wel mag er een wisselspeler het veld in, maar pas na 5 of 10 minuten.

   

  4. Vliegend wisselen

  Als je gaat wisselen met een teamgenoot wordt het spel niet meer stilgelegd door de scheidsrechter. Het spel gaat gewoon door terwijl spelers het veld uit- en ingaan bij de middenlijn aan de kant van de dug-out. Later mag hij of zij ook weer terug in het veld komen.

   

  Meer informatie over de pilot kan je vinden op de website van de KNVB, klik op de onderstaande link om naar de pagina te gaan waar je onder andere een filmpje en infographic kan vinden.

   

  Pilot vernieuwde spelregels | KNVB

   

  Clinic 10 september

  BVCB organiseert op zondagmorgen 10 september een clinic voor alle kinderen in Lansingerland die kennis willen maken met voetbal.

  Dus heb je nog vriendjes/vriendinnetjes die misschien ook willen gaan voetballen, dan is dit de ideale mogelijkheid.

  Deskundige trainers zullen deze ochtend aanwezig zijn om de kinderen te begeleiden.

   

  Graag willen wij tijdens deze clinic ook de bar openen. Hiervoor zoeken wij nog 2 leden die een deel van hun vrijwilligerstaak willen uitvoeren op deze zondagochtend. Opgeven kan via de voetbal.nl app of via verenigingsmanager@bvcb.nl

   

   

   

  Een nieuwe kamer

  En hier hebben we het dan niet over een nieuwe ruimte in het nog te bouwen clubhuis, nee hier gaat het over de kamer van Mats Srebniak.

  Natuurlijk hebben veel kinderen posters van hun favoriete speler of team aan de muur, maar bij Mats ging het net een stukje verder.

  Naast Real Madrid en Barcelona, was er ook plaats voor zijn favoriete Nederlandse club, BVCB.

 • Nieuwe ballen?

  Een nieuw seizoen, een nieuwe kamer…….er is van alles nieuw, maar er ontbreekt nog wel iets. 

  De veel gestelde vraag, zijn er al nieuwe ballen?

  Nee helaas, al week in week uit stellen wij vanuit BVCB ook deze vraag aan de leverancier.

  Is er te laat besteld, nee de bestellingen zijn op tijd de deur uit gegaan, maar in het leveringsproces zijn er problemen.

  Uiteraard hopen zo spoedig mogelijk alsnog de nieuwe ballen te ontvangen.

   

  Nieuwe hoofdleider?

  Ook hier een NEE. 

  In de vorige nieuwsbrieven is de oproep gedaan voor een nieuwe hoofdleider voor de JO7/JO8/JO9.

  Helaas heeft dit nog geen reacties opgeleverd. Dus bij deze nogmaals de oproep om het jeugdbestuur te komen versterken.

  Het is met name een coördinerende functie, waarbij voetbalinhoudelijke kennis niet direct van belang is. Deze kennis ligt bij het TC lid van de leeftijdscategorie.

  Nieuwsgierig of wil je meer informatie/toelichting, neem dan contact op met een van de jeugdbestuursleden of de jeugdvoorzitter via jeugdvoorzitter@bvcb.nl (06-22545729) 

   

   

  Met sportieve groet,