• Nieuw aanmeld- en registratiesysteem vrijwilligers

 •  

  Zoals al eerder aangekondigd zijn we volop bezig met de overstap naar een nieuw aanmeld- en registratiesysteem voor onze vrijwilligers. We gaan dit doen met Sportlink.

  Dit is het systeem waar we al jaren onze ledenadministratie mee uitvoeren en het is direct gekoppeld aan enkele KNVB-systemen (ledenadministratie, wedstrijdzaken, …). Ook zijn we bezig onze website hierin onder te brengen. Ook hiervoor zijn de voorbereidingen in volle gang.

  Het belangrijkste voordeel van Sportlink is dat we werken met 1 systeem. Alle basisgegevens (naam, adres, e-mailadres, et cetera) komen maar 1x voor en worden zowel gebruikt voor de ledenadministratie, voor het vrijwilligersbeheer als voor bijvoorbeeld de nieuwsbrieven.  Een ander groot voordeel is dat de VOETBAL.nl-app aan Sportlink is gekoppeld. Deze app wordt door veel (ouders van) leden al wat langer gebruikt om de wedstrijdplanning te kunnen raadplegen, een team te volgen en de stand op de ranglijst in de gaten te houden. Maar met deze app kan men nu ook heel eenvoudig de vrijwilligersstaken inplannen.

   

  Installatie VOETBAL.nl-app en registreren als speler/ouder

  De VOETBAL.nl-app is dé app waarin je jezelf als speler én als ouder van jeugdspelers kunt volgen. In de VOETBAL.nl app staat onder andere de volgende informatie:

  • Teamsamenstelling (afhankelijk van privacy instellingen)
  • Wedstrijdprogramma
  • Uitslagen
  • Stand
  • Vrijwilligerstaken

  De handleiding voor installatie van de voetbal.nl app kun je vinden via deze link:

  https://support-test.sportlink.nl/nl/support/solutions/articles/9000108971-registreren-en-inloggen-in-de-app-voetbal-nl

  Hierin staat ook beschreven hoe je je kan registreren. Ook hoe je 2 of meer kinderen/spelers wilt volgen. Van groot belang is dat je je aanmeldt onder het e-mailadres van de speler zoals dat bekend is bij BVCB. Mocht je (niet) meer zeker weten onder welk e-mailadres je kinderen/jezelf als senior speler staat geregistreerd, vraag dit dan na via vrijwilligers@bvcb.nl.


  Wijzigen persoonsgegevens

  In de app staan de persoonsgegevens per speler geregistreerd, waaronder het telefoonnummer van de speler en het adres. Als die gegevens zijn verouderd, dan kun je die hier dus vanaf nu zelf wijzigen.

   

  Privacy en persoonsgebonden systemen

  Als je ingelogd bent in de VOETBAL.nl-app, kun je, door linksboven op de 3 horizontale streepjes te klikken en vervolgens op instellingen, aangeven welke gegevens je wel en niet openbaar wilt maken.

  Voor kinderen tot 16 jaar zijn de ouders wettelijk verantwoordelijk voor het beheer van de gegevens van het kind. Tips om de relatie van gegevens tussen ouder en kind goed te registreren in de VOETBAL.nl-.app, zijn te vinden via deze link: https://www.voetbal.nl/nieuws/237/gegevens-van-kind-en-ouder-binnen-voetbalnl

   

  Inplannen vrijwilligerstaken

  Om naar vrijwilligerstaken te gaan klik je op de homepage linksboven op de 3 horizontale streepjes en vervolgens op Vrijwilligerstaken.

  Klik vervolgens op de tab Vrijwilliger en dan op Mijn taken om de taken die je wilt gaan doen te activeren door op de schuifbalk aan de linkerkant te klikken. Als de schuifbalk groen is, ga jij je opgeven voor deze taak. Bij de introductie van deze app gebruiken we alleen de taken bardienst en gastheer/vrouw. De bestuurs- en commissietaken, de scheidsrechters taken en de trainers en leiders worden vooralsnog centraal geregistreerd door het vrijwilligersteam. Dit betekent dat als je al één van deze vrijwilligerstaken doet (mits passend binnen het vrijwilligersbeleid) je nu niets hoeft te doen.

  Nadat je je taken hebt vastgelegd, ga je middels de pijl naar links terug en klik je vervolgens op Programma. Je krijgt dat de vrijwilligerstaken te zien waarvoor je je kan inschrijven.

   

  Voor alle vrijwilligerstaken kun je jezelf vanaf nu inschrijven via de VOETBAL.nl-app!

  Kies een tijdstip en dag uit wanneer je je vrijwilligerstaken wilt doen, klik op de cirkel rechts waar nog geen groene buiten rand is gekleurd en klik onderaan op de groene cirkel met een plusteken erin om je in te schrijven en bevestig middels de oke-button.

  Je krijgt via een e-mail een bevestiging van je inschrijving en een reminder 3 dagen voor je ingeschreven vrijwilligerstaak. Ook op de startpagina van de app zie je jouw ingeplande vrijwilligerstaken staan.

  Als je in de eerste seizoenshelft al 1 of meer taken hebt gedraaid, hoef je die niet meer in te plannen voor de 2e seizoenshelft. In totaal moet je jezelf voor 3 taken inplannen voor het hele seizoen. Het vrijwilligersteam zal de gedraaide diensten over het hele jaar ‘matchen over de 2 systemen heen´ om te bepalen of je aan je verplichtingen hebt voldaan, dat hoef je niet zelf te doen.

  Vragen en hulp

  Mocht je er niet uitkomen, dan kunnen en willen we je helpen. Stuur hiertoe een mailtje naar vrijwilligers@bvcb.nl met je vraag en telefoonnummer en we zullen zo spoedig mogelijk reageren en/of contact met je opnemen.