• Mike Hollenberg trekt overschrijving in en blijft BVCB trouw

 • Na het seizoen 2019-2020 maakt Mike Hollenberg de overstap van SV Nootdorp naar BVCB. Vanwege alle maatregelen rondom Corona speelt hij amper voor zijn nieuwe club. Verandering in zijn privésituatie noopt de 30jarige verdediger BVCB in te ruilen voor Vitesse Delft. Twijfels over zijn beslissing groeien al snel en blijven. Tot afgelopen weekend. Hollenberg is komend seizoen actief voor BVCB.

 • Alle clubs zijn volop in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De selecties zijn rond en spelers proberen hun plekje in de hoofdmacht van hun club te veroveren.

  Mike Hollenberg doet dit bij tweede klasser Vitesse Delft. Naarmate de eerste officiële wedstrijd dichterbij komt, gaat Hollenberg echter steeds meer twijfelen of de overstap die hij gemaakt heeft wel de juiste is. Hollenberg daarover: ”In het afgelopen jaar is er veel gebeurd en veranderd in met name de privésfeer. 

 • We hebben een dochtertje gekregen, dan verandert het ritme in je leven. Het werd een onrustige periode. Het leek me beter het een beetje rustiger aan te doen. Het besluit om daarom afscheid te nemen van BVCB was niet makkelijk. In een korte tijd heb ik veel nieuwe jongens leren kennen. Stuk voor stuk goede gasten: we hadden een leuk team.” 

 • Wat zijn overstap na 7 jaar Nootdorp bevorderde was BVCBtrainer Dick Boereboom, die een jaar daarvoor dezelfde stap had genomen. “Met Dick had ik net als met veel jongens nog veel contact. Ook in de vakantie. Steeds meer bekroop me het gevoel dat ik nog niet klaar was bij BVCB, er moet nog wat afgemaakt worden. Vorige week ben ik nog eens goed na gaan denken en ik zou in het weekend de knoop doorhakken”.

  De beslissing van Hollenberg valt uit in het voordeel van BVCB. Trainer Boereboom is over de terugkeer van Hollenberg open naar BVCB en de spelersgroep. Men is bekend met de kwaliteiten van de ervaren verdediger en zien hem graag weer aansluiten bij de selectie. 

 • “Inmiddels is het thuis allemaal wat rustiger geworden. Ik heb ook nieuw werk in Dordrecht. Factoren die meespelen om toch nog op een wat hoger nieuw te blijven voetballen”.

 • Als de keuze voor BVCB is genomen, gaat het allemaal heel snel. Maandag traint Hollenberg mee met de Hoekse selectie en een dag later maakt hij zijn rentree in de oefenwedstrijd tegen SC Feyenoord. Het is als of hij al weken deel uit maakt van de keuzes van Boereboom. Centraal in de verdediging staat hij als een rots in de branding. Dit tot tevredenheid van de speler zelf en “zijn” BVCB.

  Verslag: HP Goudappel