• De huidige hoofdtrainer van BVCB, Dick Boereboom, was als speler actief voor onder andere FC Den Haag.         Zo’n twintig jaar geleden werd de selectie van BVCB getraind door Henk Boon. Henk Boon kende bij onze club een dienstverband van maar liefst 10 jaar!

  In die tien jaar werkte hij nauw samen met Peet de Koning.            Een droomkoppel…….volgens Henk Boon……

  Vannacht had ik een droom over BVCB….ik pakte de ballen om te gaan trainen en liep Peet de Koning tegen het lijf. Hij reageerde nors. Nors? Peet tegen mij? Ik schoot wakker en het had me écht getroffen, want deze norsheid in mijn droom had een reden…..Bijna 3 jaar geleden nam Peet afscheid als 2e trainer bij BVCB na een 20 jaar lange carriére. 

 • Tussen 1999 en 2009 was ik hoofdtrainer en werkten we samen. Op zijn afscheidsfeest werden er verschillende speeches gehouden en werd Peet zeer terecht in ’t zonnetje gezet. Na afloop van het officiële gedeelte wilde ik een praatje maken met hem, maar hij zei slechts “waarom heb jij niets gezegd?” Het ontbreken van een speech over onze samenwerking had hem pijn gedaan, merkte ik. En het was een terecht verwijt! 

  • Want waar vind je een clubman die 10 jaar lang loyaal aan je is. In de top van het voetbal koop je loyaliteit, op amateurniveau moet je dat maar afwachten.
  • Peet had die loyaliteit.
  • En een positie als 2e trainer is één van de moeilijkste die er is binnen de selectie…als het goed gaat, krijg je te maken met gepasseerde en gefrustreerde spelers. En als eenmaal de blessures vallen en de schorsingen binnenkomen, loopt jouw 2e team als eerste leeg. Het vraagt heel veel psychologie en improvisatie talent om dit allemaal in goede banen te leiden.     Peet had dat vermogen.
  • En hij had meer….In mijn 3e jaar werd er een Sinterklaasavond georganiseerd. De traditionele gedichten met voetbalhumor deden de ronde. Totdat Peet aan de beurt was…..zelden zal er in een voetbalkantine een voordracht geweest zijn van zulk een hoog niveau! Iedereen was perplex en vol bewondering. En ik moest nog aan de beurt komen…..
  • Vanaf dat moment ben ik gaan beseffen dat er nog veel meer in deze kerel zat en ben ik ‘m steeds meer gaan uitdagen en nadrukkelijker bij mijn plannen gaan betrekken!
  • Hij ontwikkelde zich meer en  meer als trainer en vooral in zijn coaching ging hij de wedstrijd steeds beter ‘lezen’. Ik heb vaak gebruik gemaakt van zijn natuurlijke en realistische kijk op (voetbal)zaken!
 • Nog steeds ben ik dankbaar met deze loyale clubman, psycholoog, dichter, trainer/coach en heel fijn mens te hebben mogen samenwerken!

  Peet, Ik had dit allemaal in augustus 2017 tijdens je afscheid tegen je moeten zeggen……echter ik had toen niet de energie en was ook niet dezelfde Henk Boon, nadat ik kort ervoor door darmkanker was getroffen.

 • Waarom nu pas, dit bericht, na 3 jaar….De gelegenheid was er niet meer en langzaam maar zeker ben ik het gaan verdringen. Maar onbewust is het als een last ergens blijven hangen.

  Tot mijn droom vannacht…. Peet, ik hoop niet te laat, vriend!

  Groet, Henk