• ’s Gravezande MO 19 – BVCB MO 19 1-3
    Deze inhaalwedstrijd uit de najaarscompetitie zou geen gevolgen meer hebben voor de indeling van de nieuwe competitie. BVCB staat op de derde plaats en speelt de volgende competitie eerste klasse. ’s Gravezande staat momenteel vierde in de najaarscompetitie. De locatie van de wedstrijd had veel geschiedenis voor de meiden uit het team met verschillende emoties. Britt werd met haar team hier ooit kampioen en Anne en Linsday liepen hier het vorig seizoen zware blessures op waar beide nog steeds van aan het zijn herstellen. Dat allemaal in kaart gebracht te hebben was het tevens de eerste wedstrijd na de winterstop voor beide teams.
    BVCB kwam lekker fris en wakker uit de startblokken terwijl de toeschouwers nog een plaatje zochten in de kou op de afslagplaats van de golfbaan, het was een mega grote dug out zonder terras verwarming. De eerste aanvalsgolf eindigde met een zeer verdienstelijk schot op het doel door Ilse. Het spelbeeld was onrustig en ’s Gravezande combineerde in deze fase van de wedstrijd zorgvuldiger en stichtte meer gevaar voor het doel waar Anouk onder de lat haar Plaats had ingenomen. Na een hoekschop werd een strak diagonaal schot door ’s Gravezande afgedrukt die rakelings lang de kruising zoefde. De verdediging van BVCB rechts zijn rug en met Julia als soort van ausputzer werd de ban gebroken en kon BVCB weer gaan aanvallen. Julia is in deze periode een soort stofzuiger die ballen onderschept in de opbouw van de tegenstander en direct zorgt voor omschakeling richting het middenveld van BVCB waar de spitsen Ilse, Romy en later ook Ruby gezocht en gevonden werden. Het eerste schot van Romy spatte uiteen op de paal. Ruby kon na een uitbraak net de keeper niet passeren waardoor de score niet geopend werd. Een doelpunt hing in de lucht. Nadat een groot gedeelte van de ’s Gravezande speelsters zich had terug getrokken op eigen helft en in een soort handbal verdediging stond ontving Roos net even voorbij de middenlijn een terugspeelbal van de aanval om een andere aanval op te zetten. Zij koos er echter voor om deze bal die zo lekker kwam aanrollen vol op haar pantoffel te nemen en schoot met al haar kracht de bal als een kanonskogel richting het doel. De afstand was groot en de hoogte van de bal nam toe naar mate de afstand vorderde om vervolgens ineens te dalen en verdween de onderkant van de lat schampend achter de keepster in het net, een miraculeus doelpunt waar iedereen vol verbazing naar keek en de keeper beduusd achterliet. De score was geopend , het was 0-1. ’s Gravezande probeerde met wat veranderingen van posities verwarring te stichten maar BVCB bleef attent. Het rust signaal klonk de toeschouwers als muziek in de oren, op naar de warme kantine!
    In de tweede helft pakte BVCB de strijdbare lijn van de eerste helft op en ook ’s Gravezande leverde strijd op het drukke middenveld. Het was een levendige wedstrijd met mooie momenten en soms een ongelukkig moment zoals een harde bal in het gezicht of een pittige schouderduw. Beide teams zochten naar een doorbraak waardoor er hard maar fair gevoetbald werd. BVCB kreeg meer grip en een zorgvuldig opgebouwde aanval eindigde met een krachtig schot van Anouk en tekende voor de 0-2 op. Anouk had haar plaats afgestaan aan Julia die nu het doel verdedigde.
    Anne had in de wedstrijd een paar kleine kansen gehad en was op zoek naar een sportieve revanche vanwege haar opgelopen blessure. Ze loerde en liep op iedere bal die in haar buurt kwam. Haar geduld en inspanning werd beloond ze scoorde de 0-3 met een geplaatst schot. ’s Gravezande bleef strijdbaar en zocht de aanval op en door druk uit te oefenen werd in de BVCB verdediging op een gevoelige plaats balverlies geleden, waardoor Julia een doorgebroken speler op zich af zag komen die doeltreffend inschoot 1-3. Aan de andere kant waren nog een paar mooie kansen voor Anne en Arina, de stand veranderde echter niet meer. Het was een heerlijke wedstrijd om te ervaren en te zien
    Onze meiden hebben deze najaarscompetitie een collectieve groei mee gemaakt. Het is een leuke groep meiden waar nog zeker verdere groei mogelijk is. Het feit dat de meiden nu in de eerste klasse gaan spelen is een fantastische beloning. Het zal een grote uitdaging worden met onder andere tegenstanders als Quick Boys, FC Oestgeest, Meerburg, Nieuwkoop, Be Fair en RVC’33