• Voetballen is nog steeds uit den boze, maar de kledingcommissie van BVCB heeft de afgelopen weken niet stil gezeten. Een drive-thru op het parkeerterrein van de club moet komend weekeinde, weersomstandigheden daargelaten, de rest van het werk doen. Maanden, weken tot op de laatste dag is de kledingcommissie van de Bergschenhoekse voetbalclub druk geweest met het voltooien van het project. Michel Jourdan, Ron van der Linde en Arjan Korving kunnen niet wachten tot ieder lid van BVCB zijn of haar tas in ontvangst heeft genomen.

  Op dit moment worden de laatste kledingstukken bedrukt, waarna ze richting BVCB zullen worden vervoerd. De verwachting is dat deze week de laatste levering, de wedstrijdtenues, uit China op de club zal arriveren. “We liggen op schema”, aldus Arjan Korving. “Het kledingproject is drie jaar geleden begonnen toen het vlaggenteam van BVCB een wedstrijd speelde bij NSVV in Numansdorp en zag dat iedereen van die club via een fraai kledingplan was aangekleed. En dat heeft indruk op ons gemaakt.”
  Het kledingplan is alleen bedoeld voor de wedstrijddagen en onderlinge wedstrijden. Arjan Korving: “Dat wil zeggen dat je de kleding alleen voor, tijdens en na de wedstrijd mag gebruiken. Het is niet de bedoeling de kleding in je vrije tijd of tijdens trainingen te dragen. Op deze manier houden we de kleding zo netjes mogelijk en kunnen we het meerdere jaren gebruiken.”

  Kledingpartners

  Ron van der Linde vertelt dat BVCB eerst nog drie jaar verbonden was aan een andere kledingleverancier. “Toen dat contract afliep hebben we het kledingplan uit de ijskast gehaald en zijn we aan de slag gegaan. Met wel tien leveranciers die in aanmerking wilden komen voor het leveren van de kleding. In oktober 2019 hebben we drie leveranciers uitgekozen om mee verder te gaan en kon een voorstel aan het bestuur worden voorgelegd. Dit in samenwerking met de sponsorcommissie die heel goed werk heeft verricht om het plan te ondersteunen.”
  Wat houdt het kledingplan precies in? Michel Jourdan: “Ieder lid van de club krijgt een basispakket waarvoor we kledingpartners hebben gevonden in onze drie hoofdsponsors, Beercoo, Bergschenhoek BV en Jumbo Veltrop. We konden deze sponsors met het verlengen van het contract dus ook iets bieden. De gehele club gaat in dezelfde outfit spelen. Met een presentatiepak en een tas voor ieder lid, waardoor BVCB een eensgezinde uitstraling krijgt!”

  Passen

  Arjan Korving legt uit dat Robey en de Footballshop, waarmee al eerder zaken werden gedaan, de uiteindelijke bestelling van de club in ontvangst mocht nemen, omdat zij na vele keuringen van het materiaal als beste uit de bus kwam. “Maar toen was de klus nog niet geklaard. Duizend leden, vrijwilligers en trainers kregen vervolgens drie weken de tijd om shirt, broek en het tenue te passen. En in die tijd kregen we ook nog eens te maken met een pandemie waardoor China, waar de meeste kleding vandaan komt, gesloten werd. Hierdoor moesten we het plan uitstellen tot na de winterstop. We zijn blij dat de sponsors van het project zijn aangebleven. Door de lockdown kregen zij geen waar voor hun geld. De leden zelf betalen dertig euro per seizoen voor een pakket dat meer dan tweehonderd euro kost; ze mogen de spullen na drie of vier seizoenen zelf houden. Op iedere tas en kledingstuk staat het nummer van de speler dat communiseert met de ledenlijst. De leden (jonger dan 17 jaar hun ouders) tekenen voor ontvangst, zodat ieder zelf verantwoordelijk is voor wat hij of zij heeft ontvangen.”

  Draaiboek

  Aangezien de club nog steeds rekening moeten houden met de coronamaatregelen is besloten de uitgifte van de tas met kleding via een drive-thru op de BVCB parkeerplaats te organiseren. De praktische informatie over de drive-thru zal in een aparte nieuwsbrief aan de leden worden verstrekt.
  Op 13 en 14 februari zal de BVCB parkeerplaats niet te gebruiken zijn voor andere bezigheden of het afzetten van kinderen.
  Ron van der Linde: “Wij willen op deze dagen zoveel mogelijk tassen met daarin het volledige kledingpakket aan iedereen uitreiken. Voor de drive-thru is een draaiboek opgesteld zodat dit proces vlot en veilig zal verlopen. Vrijwilligers zullen de tassen uitreiken nadat het ontvangstformulier is ondertekend. Ouders dienen voor hun kinderen onder 17 jaar te ondertekenen, is een ouder niet aanwezig dan wordt de tas niet meegegeven!”
  Via de BVCB website kan men ook Robey (trainings)kleding bestellen. Wanneer je de kortingscode BVCB10 gebruikt, krijg je ook nog eens 10% korting.


  Tot slot worden de volgende sponsors bedankt voor het mogelijk maken van het Kledingplan: Bergschenhoek Groep BV, Beercoo Schoonmaakgroep, ING, Jumbo Christiaan Veltrop, IMT International Metal Trading, F&R Transport,Holland Special Packaging, Stelo BTW Advies en Robey – Footballshop.