• Op zaterdag 25 mei 2024 was de tuin van Muller&Co in Berkel en Rodenrijs het decor van de inmiddels traditionele BVCB Kippenveiling. Ruim 200 leden en sponsoren waren aanwezig en genoten van de vele kavels, de loterij, de huldiging van BVCB 2 en zanger Yves Berendse. De sfeer was goed en er is een groot bedrag opgehaald. De avond geeft de club energie en een flinke boost richting de toekomst.

  Kippenveiling

  De avond begon rond 20:00 met de Kippenveiling. Er stonden 33 kavels klaar om te worden geveild door onze veilingmeester Nielsson. Zijn enthousiasme sloeg direct aan en de handen gingen fanatiek omhoog voor een bieding. De kavels waren uiteenlopend van luxe wedstrijdkaarten voor wedstrijden van Eintracht Frankfurt, Feyenoord, Sparta en Excelsior tot een ballonvaart. Alle kavels zijn verkocht voor mooie bedragen.    

  Loterij

  De loterij kende veel prijzen van groot tot klein. Een maand lang konden leden, sponsoren en vrienden van de club loten kopen. De loten vlogen over de toonbank en raakte gedurende de avond uitverkocht. In totaal zijn er 2000 loten verkocht. Op het podium werden de vijf hoofdprijzen getrokken, de overige winnende lotnummers werden vlak na deze bekendmaking ook uit de BVCB voetbaltas gehaald. Een totaaloverzicht met de prijzen en getrokken lotnummers staat inmiddels op de website. De prijzen kunnen bij BVCB worden opgehaald.

  Yves Berendse

  Het dak ging eraf toen Yves Berendse het podium betrad. De zanger die midden in zijn theatertour zit en bekend is van de hit ‘zin in jou’ had tijd gemaakt om in Berkel en Rodenrijs een feestje te bouwen. Dat lukte goed, want de hele zaal zong mee met zijn bekende hits.  

  Opbrengst

  Het doel van de Kippenveiling was duidelijk: de herbouw van onze nieuwe kantine. De loterij, de entreeprijs en de veiling leverde een mooi bedrag op. Er wordt op dit moment nog hard gewerkt aan de afronding, maar er is rond de €40.000,- opgehaald, een prachtig bedrag!

  Dankwoord

  De organisatie van de Kippenveiling lag volledig in handen van onze activiteitencommissie. Deze enthousiaste groep vrijwilligers hebben laten zien dat zij goud waard zijn voor onze vereniging. De tijd en energie die erin zit is gigantisch geweest. BVCB is deze groep enorm dankbaar! Daarnaast spreken we ook onze dank uit aan Muller&Co, JVZ, veilingmeester Nielsson, de DJ en aan een ieder die kavels en prijzen voor de loterij heeft geleverd.