• Door de 1-3 winst uit bij de JO19-1 van het Amsterdamse Zeeburgia heeft BVCB JO19-1 zich verzekerd van het kampioenschap in de 3e divisie. Daardoor promoveert het Hoekse team – dat een jaar geleden nog hoofdklasse speelde – naar de 2e divisie.

  Vorig seizoen (2021/2022) startte het team nog in de hoofdklasse. Maar na twee kampioenschappen en evenzovele promoties, begonnen ze het huidige seizoen (2022/2023) in de 3e divisie. Dat betekende lange busreizen naar onder meer FC Den Helder, De Zouaven in Enkhuizen en Sparta Nijkerk.

  De eerste seizoenshelft miste het team van trainer Sander de Koning het kampioenschap op een haar na. Maar in de tweede helft presteerden de jongens stabiel en wisten ze ongeslagen de eindstreep te halen. Met nog twee wedstrijden te gaan, zijn ze niet meer bij te halen door de concurrentie.

  De wedstrijd tegen Zeeburgia

  De wedstrijd in Amsterdam begon laat: 17:15 uur. De wedstrijden van de naaste belagers waren op dat moment al afgelopen. Daardoor wisten de jongens dat winst op het roemruchte Zeeburgia de titel zou opleveren. Die wetenschap werkte verlammend. De Amsterdamse pleintjesvoetballers counterden zich op het natte, gladde kunstgras naar een 1-0 voorsprong. Maar BVCB herstelde de orde met doelpunten van Brad Meeuwisse en Luca de Neve. Kort na rust voorkwam keeper Giovanni van der Schans de gelijkmaker door koelbloedig een penalty te stoppen. Het verzet van Zeeburgia was daardoor gebroken en niet lang daarna bepaalde Misha Seghers de eindstand op 1-3.

  Groot feest

  Direct na het eindsignaal brak op het veld – samen met de meegereisde supporters – een groot feest los. Blauwe fakkels, champagne en veel bier. Trainer Sander de Koning, assistent-trainer Michel Jourdan, teammanager Pieter de Haas en zelfs vaste grensrechter René Bornkamp werden getrakteerd op een bierdouche. Ook in de kleedkamer en in de bus terug naar Bergschenhoek bleef het nog lang onrustig.