• JO17-3 worstelt en komt boven tegen Excelsior’20 JO17-2; 0-2.

    Na twee thuiswedstrijden op rij, deze zaterdag naar Schiedam voor de wedstrijd tegen Excelsior’20. Helaas zonder Rens die bij de vorige wedstrijd zijn teen gebroken bleek te hebben. Bij het gemeentehuis, ons verzamelpunt, bleek ook Dilano er niet te zijn. Dus met maar één reserve afgereisd naar Excelsior.

    Om 12.00 uur trapten we af, Dilano was inmiddels wakker en onderweg naar Schiedam. Excelsior, van wie we in de eerste competitiehelft, mede door invalkeeper Bengt, nipt gewonnen hadden, was vanaf de start van de wedstrijd gebrand om nu wel van ons te winnen. Aan alle kanten werden we onder druk gezet, hun spitsen maakten het Boaz en Damian erg lastig. Ook Per en Taylan hadden moeite om Excelsior van het doel te houden. Gelukkig was Thijs vandaag de reddende engel die ons in de wedstrijd hield. Het duurde meer dan twintig minuten voor we eindelijk onder de druk van Excelsior uit konden voetballen en ook wat kansen konden creëren. De beste kans kwam toen Casper Kevin de bal aanspeelde en Kevin voor de keeper kwam. De keeper van Excelsior pakte echter de goede hoek en hield zo zijn doel schoon.

    Na rust was BVCB wakker en zette druk naar voren. Dit druk zetten leverde al direct resultaat op. Een terugspeelbal komt ongelukkig voor Excelsior, maar gelukkig voor ons, voor de voeten van Kevin. Als een echte spits bedenkt Kevin zich geen moment en schiet de bal over de keeper en staat het 0-1. Wederom houdt Thijs de nul door een op hem af stormende aanvaller de bal van de voeten te plukken. Aan de andere kant zet Dilano, halverwege de eerste helft alsnog gearriveerd, door heel goed inlopen en doorzetten de stand op 0-2. Even later ontspoort de wedstrijd wanneer de scheids een speler van Excelsior, wegens aanmerkingen op de leiding, het veld uit stuurt. Even later kan ook Jona het veld uit, wanneer hij de scheids scheldend aangeeft dat hij het niet eens is met zijn beslissing. Dom, heel dom… Nog even dringt Excelsior aan, maar na 5 minuten extra tijd, is de buit binnen.

    Jongens, knappe overwinning, maar overschaduwd door zo’n scheldpartij. Heb respect voor de scheids!