• JO17-3 wint de derby tegen TOGB JO17-3; 2-1.

    Na de verloren thuiswedstrijd tegen VOC stond er deze zaterdag weer een thuiswedstrijd op het programma. Deze keer een derby tegen TOGB. Een wedstrijd waarbij diverse klasgenoten tegenover elkaar in het veld stonden en dat maakte deze wedstrijd toch weer leuker dan een normale wedstrijd.

    Ondanks de gebrekige voorbereiding, de afgelopen woensdag was helaas nog geen trainer beschikbaar, was wel iedereen weer aanwezig. Het is toch tekenend voor dit elftal dat elke zaterdag iedereen weer acte de presence geeft. De positie van de grens werd kort na de start van de wedstrijd ingevuld door Roeland, klasse!! Vanaf het begin van de wedstrijd ging BVCB er vol voor en gaf aan het vertrouwen te hebben. Jagen en bovenop de bal zitten leverde al direct balbezit op. Een aanval over 4 schijven, waarbij uiteindelijk Dilano, hij was vandaag gestart op de rechtsbuiten positie, de bal vanaf rechts voor trok luidde de eerste goal in. Op de doellijn was het Jelle die boven de verdediging van TOGB uitkomend de bal doeltreffend inknikte, 1-0. Ook daarna bleef het initiatief bij BVCB, TOGB kwam niet onder de door ons opgelegde druk uit en ondanks de tegenwind kwamen we herhaaldelijk gevaarlijk voor het doel van TOGB. Rens neemt bij een voorzet de bal tot twee keer toe op z’n hoofd en schiet scherp in, de doelman is echter alert en pakt de bal. Een bal van Rens wordt vervolgens door Jelle net buitenkant paal gekruld. Aan de andere kant heeft TOGB het moeilijk om met windje mee de ballen onder controle te krijgen. Veel ballen zijn te hard en onbeloopbaar. Wind tegen werkt in ons voordeel. Zeker als vlak voor de rust Tim de bal op rechts aan Kevin meegeeft. Met de bal aan de voet stormt Kevin op de keeper af, zijn schot lijkt niet al te hard, maar de keeper verkijkt zich en zo rolt de bal onder hem door het doel in; 2-0. De keeper blijft verslagen op het veld liggen.

    In de tweede helft krijgen we, met de wind mee, kans op kans. Rens schiet een bal voor open doel naast. Thijs trapt de ballen zover uit dat het directe kansen voor onze spitsen oplevert. Kevin komt een aantal keer alleen op de keeper af, maar de keeper is inmiddels alert op het gevaar dat Thijs met zijn uittrappen sticht, en komt op tijd zijn goal uit. Een speler van TOGB wordt door Dilano en Wesley ongewild gemangeld. De hieruit volgende vrije trap wordt door Thijs gepakt en direct doorgegooid naar Kevin. Kevin trapt de bal voor en Rens weet daar zijn voet tegen te zetten, de bal ketst echter via de paal het veld weer in. Vlak voor tijd komt TOGB via een snelle aanval nog op 2-1. De resterende tijd is echter onvoldoende om de punten nog van ons af te pakken.

    Jongens, wat een inzet en een mooie prestatie!