• JO17-3 duidelijk de betere tegen CWO JO17-1; 0-4.

    Na een croscusvakantie van zo’n 3 weken mochten we deze zaterdag dan eindelijk weer aan de bak. Benieuwd hoe we er na deze stop voor zouden staan. Met Rens nog steeds herstellende van een gebroken teen en zonder Casper, ziek in Bergschenhoek achtergebleven, leken we deze zaterdag ook nog eens geen reserve te hebben. Leken, want pas 3 minuten voor tijd kwam Taylan nog aan met de shirts en zijn schoenen, die hij bij aankomst op het complex van CWO vergeten bleek te zijn en daarom nog snel even een retourtje Bergschenhoek moest maken

    Met het ontbreken van Michel gelukkig toch nog een waardige vervanger gevonden in Koert, die de vlag met verve hanteerde. De scheids, een ouwe rot, hield het spel vandaag strak in de hand. Keurig om twee uur werd dan ook afgetrapt. CWO, van wie we in de eerste competitieronde, met 2-0 hadden verloren was ook nu weer van plan het ons moeilijk te maken. Maar met onze 4-4-2 opstelling, waarin we sinds dat verlies tegen CWO spelen, kregen ze niet echt vat op ons. De aanval van ons liep vandaag weer als vanouds, met een hoofdrol voor Kevin die het zijn tegenstanders weer erg moeilijk maakte. De eerste aanval van ons liep over meerdere schijven, van achteruit opgezet door Wesley, kwam de bal bij Kevin die zijn man uitspeelde en voorgaf op Dilano. De voorzet van Dilano kon door Jelle net niet hard genoeg worden ingeschoten, waardoor het een prooi voor de keeper werd. Even later schiet Kevin de bal net voorlangs. In de éénentwintigste minuut is het wel raak. Jelle komt op volle snelheid door, passt op Kevin, die de bal op de paal schiet, de terugvallende bal wordt door Dilano in één keer op zijn schoen genomen en verwoestend achter de keeper in het doel geramd; 0-1. CWO zit echter niet bij de pakken neer en komt voor Thijs, met een uitgestoken hand weet Thijs de bal net tot corner te tikken. Na de corner zorgen we met een splijtende counter dat CWO verder op achterstand komt. Wanneer Kevin aan de rechter kant de achterlijn haalt legt hij de bal terug op Pepijn die de diepte in was gelopen. Pepijn, bedenkt zich niet en neemt de bal vol op zijn slof; 0-2. Vlak voor rust houdt Thijs de nul door met een katachtige duik de bal uit het doel te tikken.

    Na de rust krijgen we de wind mee en creëren weer diverse kansen. Aan de andere kant blijft CWO aandringen, maar met Boaz, Damian, Per en Taylan als slot op de deur komen ze er nooit echt door. Jona, vandaag goed op dreef, speelt een bal laag in op Dilano. Dilano zet voor op Kevin, die de bal in de handen van de keeper schiet. Per maakt het de keeper nog erg lastig wanneer hij vanaf zo’n 30 meter een vrije trap in één keer op doel schiet. De keeper heeft de bal niet direct klemvast, Jelle probeert de bal nog in te schieten, maar in tweede instantie weet de keeper onze inzet onschadelijk te maken. De 0-3 komt op naam van Kevin, die de assist van Thijs, weet af te ronden. In de laatste minuut zet Kevin de bal nog voor, Tim kopt in, ziet zijn inzet gekeerd, maar Jelle staat op de goede plek en tekent voor de 0-4.

    Jongens, genoten van jullie inzet!!