• Zaterdag 7 december 2019 was het erop of eronder voor de JO13-3. Ze hadden het hele seizoen bovenaan gestaan, slechts 1 wedstrijd verloren en toch was de voorsprong op de ranglijst maar 2 punten op de nummer 2. Het donkere complex van BZC / Zuiderpark en de stilte die er heerste, gaf de spanning in het team goed weer. Ze wisten dat alleen winst goed genoeg zou zijn. Bij een gelijkspel deze wedstrijd en winst van de nummer 2 (wat vrijwel een zekerheid was gezien hun tegenstander), zou het een 2e plek worden voor de jongens. Ook prima natuurlijk, maar als je zo dichtbij bent, wil je als voetballers toch ook echt de volle buit. En dus kwamen de jongens na een stimulerende peptalk van de leiders in de kleedkamer met veel enthousiasme en strijdlust uit de startblokken. De setting was perfect, het hoofdveld met overdekte tribune voor alle meegereisde supporters, de spelers die niet konden spelen die als extra support in de dug-out zaten, een “echte” scheidsrechter in tenue en mèt spuitbus voor de vrije trappen (zelfs de passen voor het muurtje werd uitgemeten) en in beide helften extra tijd voor overtredingen en blessure stops.

BVCB wist vanaf minuut 1 druk te zetten op de tegenstander en eigenlijk kwam BZC niet echt over de middellijn. Het gevecht speelde zich af op het middenveld en als de spelers al eens voor het doel van BVCB kwamen, was daar onze minst gepasseerde keeper uit de hele competitie die ook nu weer alert keepte. De verdediging stond als een huis en daar werd door de leiders deze wedstrijd dan ook niet aan gesleuteld. Na 16 minuten kwam er een hard schot uit de tweede lijn die de keeper keerde met z’n vuisten. Uit de rebound kwam de dik verdiende 0-1. De ontlading op het veld en op de tribune was groot. De rest van de 1e helft hield de JO13-3 het overwicht op het veld en dus ging iedereen met een goed geval de rust in.

In de tweede helft was het BZC die het initiatief nam. Zij gingen met 1 verdediger minder spelen en gooiden zich vol in de aanval met die extra man voorin. Met die omschakeling had BVCB het wel even moeilijk en het leverde een aantal zeer spannende momenten op. Toch bleven onze jongens de bovenliggende partij, al was de tweede helft een stuk minder dan de eerste. De 0-2 lag een paar keer voor het oprapen, maar gingen net naast, over of waren te zacht ingeschoten. De vechtlust voor elke bal bleef bij beide teams onverminderd hoog en naar mate het eindsignaal dichterbij kwam werden de aanmoedigingen van de tribune en de dug-out luider en luider. De scheidsrechter liet zich niet van de wijs brengen en liet de extra tijd tot de laatste seconde uitspelen. Toen dan eindelijk na 37 minuten werd afgefloten lag de tegenstander teleurgesteld op de grasmat en gingen spelers, leiders en supporters van BVCB uit hun dak. We hadden ons geen betere kampioenswedstrijd kunnen wensen en natuurlijk werd dit feestje nog even doorgevierd met hamburgermenuutjes en een andere lekkernijen.

JO13-3 Winterkampioen