• Janssens en Roos kampioen 13e BVCB VoetbalQuiz

 • Na twee jaar geen BVCB VoetbalQuiz, werd de dertiende editie van dé VoetbalQuiz gehouden. De verschrikkelijke brand op 4 februari gooit aanvankelijk roet in het eten en noodgedwongen moet de organisatie op zoek naar een andere locatie. Met de geweldige medewerking van CVV Berkel is op vrijdag 12 mei de kantine van deze club het onderkomen voor de BVCB VoetbalQuiz. Na drie spannende ronden worden Louis Janssens en Hans Roos de winnaar van de BVCB VoetbalQuiz 2023. 

   

 •  De glorieuze winnaars Louis Janssens en Hans Roos met de fraaie wisselbeker

  Ruud Geels speelde voor PSV, Feyenoord en Ajax. Noem 5 trainers die tijdens hun carrière hoofdcoach zijn geweest van zowel PSV en Feyenoord. Zo maar een vraag van in totaal 40 die door de deelnemende koppels moeten worden beantwoord. Maar ook: Toen in 1947 BVC werd opgericht, bleek er nog een BVC te bestaan en moest de naam worden aangepast naar BVCB. In welke plaats bestond al een BVC? Ga er maar aanstaan! 

  In totaal speelden zo’n 40 koppels mee in de VoetbalQuiz van BVCB. De kantine van gastheer CVV Berkel was voor een avond veelal gehuld in de blauwwitte clubkleuren van de Hoekse voetbalclub. Even na acht uur wordt de eerste ronde gespeeld in een fraaie voetbalambiance. Een ronde die bestaat uit 20 multiplechoicevragen. Er kan in die ronde dus nog worden gegokt. Na deze ronde wordt de ranglijst aangevoerd door Louis van Rutten die meespeelt met zoon Wesley. 

 • In de eerste ronde staan Louis van Rutten met zijn zoon Wesley even op de eerste plaats.

  In de tweede ronde schotelt voorzitter cq quizmaster Ronald Helder 15 open vragen voor. De deelnemers, die worden voorzien van een natje en een droogje door het kantinepersoneel van Berkel, zuchten en steunen, want de vragen liggen op een pittig 

  niveau. Elke vraag wordt ingeleid met prachtige voetbalfilmpjes uit het verre maar ook recente verleden. Na ronde 2 staat het duo Steven Constandse en Yorik van Deelen bovenaan, op de voet gevolgd door Louis Janssens en Hans Roos. 

  Als intermezzo wordt de variant van “Petje op, petje af” gespeeld; in dit geval het “gele-en-rode-kaartspel”. Hier komt het aan op eigen kracht en speelt ieder voor zich. Uiteindelijk gaat Steven Constandse met de eer en trofee strijken.

 • Steven Constandse (tweede van rechts) strijkt met de eer en troffe in het gele-en-rode-kaartspel

  In de alles beslissende derde ronde volgen nog vijf vragen, waarmee nog 21 punten kunnen worden verdiend. Alles is dus nog mogelijk. Terwijl de laatste punten worden geteld, wordt er nog een grote loterij gehouden met een keur aan prijzen. Even na de klok van elf worden de prijswinnaars bekend gemaakt. De poedelprijs gaat naar Dion Breugem en Luca Neve. De derde plaats is voor Wouter Noorman en Bart den Outer. Steven Constandse en Yorik van Deelen hebben hun eerste positie met drie punten verschil af moeten staan aan de glorieuze winnaars Louis Janssens en Hans Roos. Naast een mooi geldbedrag, een VIPticket voor Excelsior krijgen zij ook de fraaie wisselbeker uitgereikt en mag dit duo zich een jaar lang de beste voetbalkenners van BVCB noemen. 

   
   
 • Steven Constandse en Yorik van Deelen hebben hun eerste positie met drie punten verschil af moeten staan aan de glorieuze winnaars Louis Janssens en Hans Roos.

 • De derde plaats is voor Wouter Noorman en Bart den Outer.

 • Meer foto's van de BVCBvoetbalquiz en foto's van de Bingo die dezelfde avond gedraaid werd in de brandweerkazerne

  KLIK HIER !