• De lach van BVCB is verstild

  Op dinsdag 31 januari worden we opgeschrikt door het bericht dat Harry is opgenomen in het ziekenhuis. Hoewel de voorspellingen over zijn herstel niet al te optimistisch zijn is zijn toestand op een gegeven moment stabiel. Afgelopen vrijdag ging Harry snel achteruit. Op zaterdagmiddag 11 februari gaat er een schok door BVCB toen het bericht bekend werd gemaakt dat Harry om 13.00 uur overleden is.

 • In begin jaren zestig meldt Harry zich aan als jeugdlid van BVCB. Hij voetbalde op het allereerste complex van onze vereniging toen nog gelegen aan de Oosteindseweg.

  Als senior speelt hij in BVCB 2 en BVCB 3. Hij ontpopt zich als een gevaarlijke spits, technisch begaafd en met een ijzersterke kopbal.  Daarna maakt hij heel veel jaren deel uit van het vierde elftal met mannen als Leo van der Wel, Piet Wubben , Sjaak van Alphen, Jan Stolk. In de herfst van zijn actieve voetbalcarrière gaat Harry spelen in BVCB 8 met o.a. André Dillewaard, Paul Vogel, Ger Schumacher en Jan Kurver. Bij BVCB 5, ook wel de Polder Boys genoemd, sluit hij zijn actieve voetballoopbaan op het veld af.

 • Maar stil zitten, dat was niet één van zijn grootste kwaliteiten. Tennissen wordt zijn grootste actieve passie. Vanuit zijn bardiensten bij de tennisafdeling ontwikkelt hij zich (onbedoeld) tot "HET GEZICHT" van de bar op het huidige complex. Jaren verzorgde hij aan het eind van het seizoen de afsluitfeestjes met BBQ van de jeugdteams met ouders op vrijdagavond.

  Persoonlijk heeft Harry ook een zware tijd meegemaakt. Even was de lach van zijn gezicht verdwenen en scheen de zon alleen achter de wolken. Gelukkig komt de lach weer terug en hervindt hij het geluk en het plezier in het leven.

  De laatste jaren was Harry bijna iedere dag op de club aanwezig. Zijn grote passie was de kleine kantine, waar hij menig avondje iedereen voorziet van een kop koffie of een drankje. En altijd vergezeld van een lach en een gezellig praatje. Dat doet hij vooral met zijn vaste maatje Louis van Rutten. Voor veel jeugdleden, maar zeker ook voor veel volwassenen, werd het snoepzakje van Harry een begrip. Op een gegeven moment kent iedereen Harry en Harry kent iedereen.

  Wij zijn als vereniging ontzettend blij om zo’n clubman in hart en nieren te hebben gekend en in ons midden hebben gehad. Voor alles wat hij voor BVCB betekende werd hij een aantal jaar geleden benoemd tot erelid.

  Wij wensen zijn familie en alle nabestaanden alle sterkte en kracht toe om het missen van Harry te dragen.

  Rust zacht Harry, we missen je nu al.