• Bij winst volgende wedstrijd "swingt" het naar de (2e) periode titel.

  Door een 6-0 overwinning op hekkesluiter Lisse 3 heeft BVCB 2 goede zaken gedaan voor het winnen van de 2e periode in de reserve 1e klasse. Volgende week in de uitwedstrijd tegen koploper ARC zou bij een overwinning de periode titel ,,binnen,, zijn. Zeker geen makkelijke klus maar in de huidige vorm waarin het team van Archoen verkeert,  zijn de kansen zeker aanwezig en belooft het een heuse ,,finale,, wedstrijd te worden.

  Een (over) voltallige selectie van 17 spelers (de 18e speler (Thim Alsemgeest) werd op het laatste moment opgeroepen als basis spelers van 1) wist wat het te doen stond: WINNEN !

  Keeper Mark Gaerthe moest deze zaterdag overwerken want hij moest Lennart (ski vakantie) vervangen, later in de middag zijn eigen team  (BVCB 3) helpen en zelfs in een evt. noodgeval voor BVCB 1 paraat staan).

 • Archoen moest zijn opstelling noodgedwongen wijzigen en Nick Mahieu (1e selectie) mocht centraal achterin gaan spelen wat hij met verve uitgevoerd heeft. Met zijn routine en kwaliteit leidde hij zijn defensie soeverein.

  In de voorgaande ontmoetingen bleek Lisse 3 een moeilijk te bespelen team te zijn met ervaren en slimme spelers. Dit keer was het een ander verhaal. De einduitslag had zomaar al in de 1e 20 minuten op het scorebord kunnen staan.

  BVCB begon vlijmscherp aan het duel. Met goed combinatie voetbal en een hoog baltempo zette het Lisse meteen onder druk. De ene na de andere mooie aanval werd opgezet en leverde in de 1e 20 minuten al een handvol kansen op. De goalie van Lisse groeide in de wedstrijd en behoedde zijn team voor een grote achterstand met diverse prima reddingen.

  In de 20e minuut was het dan toch raak en moest de uitblinkende Lisse doelman capituleren.

   

 • Michael wist uit een corner van Wessel het ,,ijs,, te breken en de 1-0 te scoren. Hierna ging het hard. BVCB bleef scherp en geconcentreerd en vergrootte vlotjes  de voorsprong. Ferdi scoorde 2 x ( de laatste via dit keer slechts 1subtiel hakballetje van Michael – overigens zonder toestemming van Archoen !) en Michael zorgde voor de 5-0 ruststand ( de 5e goal ook weer uit een goed aangesneden corner van Wessel (zijn handelsmerk).

  Ondanks de waarschuwing van coach Archoen werd de 2e helft van mindere kwaliteit. Ongemerkt sluipt er dan, door de riante voorsprong, toch iets in het team waardoor het iets slordiger werd. Omdat de buit al binnen was wisselde Archoen 5 spelers om de wisselspelers speeltijd te gunnen. Kenzo Marks zorgde uiteindelijk voor de 6-0 eindstand door een mislukt schot van Bryan via een ,,gelukkige,, kluts de bal in het Lisse doel te werken.

  Volgende week de kraker ARC 2 – BVCB 2 (12.15 uur) in Alphen a.d. Rijn !!

 • Stand 2e periode

 • Opstelling: Mark – Jordan – Steijn – Nick – Roan (Cristiano) – Stefan (Jan) – Joël – Wouter – Ferdi (Bryan) – Michael (Kenzo) – Wessel (Errol)