• Het is zaterdag 8 februari, op het complex van BVCB heerst de stilte voor de storm al is het tijdens de warming up en een groot deel van de wedstrijd behoorlijk aan het regenen. Steijn is vandaag supporter, hartstikke mooi dat je er bij was!
    Op de strook langs veld 4 werken we een deel van de warming up af maar het positiespel en het afwerken op de goal om Joel klaar te stomen kunnen we kort voor de wedstrijd gewoon op het veld doen. De warming up ging prima en vanaf minuut 1 was de concentratie aanwezig voor een goede wedstrijd. We kwamen dan ook al snel een paar keer gevaarlijk op de helft van de tegenstander en tot een aantal kansen.
    De schrik in de verdedigingslinie kwam erin nadat de iets te oude keeper van Lekkerkerk de bal met de wind in de rug eenvoudig ver op onze eigen helft schoot. Dat in combinatie met een snelle en stevige spits bij Lekkerker zorgt voor gevaarlijke situaties bij onze goal. Ondanks onze goede spel is het toch de tegenstander die op 0-1 komt na andermaal zo’n poeier van de keeper.
    Wij houden vast aan ons verzorgde voetbal van achteruit en voeren de druk op richting de goal van tegenstander. Na nog een paar goede reddingen is het Dinand die van dicht bij het net weet te vinden. In de eerste helft blijven we goed spelen, zijn veel aan de bal, weten de bal goed in het team te houden. Jammer voor Bengt dat hij geblesseerd uitvalt nadat hij stevig op zijn enkel is geraakt. We gaan de rust in met 1-1.
    Na de rust komt Tim voor Anthony en Lars voor Frank en zetten we de goede lijn voor met goed en verzorgd voetbal. De kracht bij de keeper van Lekkerkerk neemt af en tegen de wind in weet hij de bal niet meer zo ver uit te schieten waardoor wij iets verder naar voren durven te spelen. Er volgen een paar goede aanvallen maar een goal weten we helaas niet te maken. Prompt weet de aanvoerder van Lekkerkerk eerlijk is eerlijk een mooie goal te maken. Wij voeren de druk verder op richting het einde van de wedstrijd door achterin risico’s te nemen en met kunst en vliegwerk weet Lekkerkerk de voorsprong te behouden. Kort voor het einde komt Lars nog lelijk terecht en gaat door zijn enkel waardoor hij het veld helaas moest verlaten.
    Het goede spel van vandaag is helaas voor de spelers vandaag niet beloond met een verdiende overwinning. Komende zaterdag gaan we proberen de lijn door te trekken in de oefenwedstrijd tegen jo16-1.