• Na een korte break rondom de voorjaarsvakantie en een week met twee kletsnatte trainingen wacht ons vandaag de thuiswedstrijd tegen VVOR JO15-2. In de competitie voor de winterstop is daar nog onnodig verloren, volgens de trainer van VVOR, met 3-1. Dat dit onnodig was schreef ik al in de spelers app groep en we dus wat goed te maken hebben.
  Brian staat voorlopig bij ons onder de lat, hartstikke fijn. In de selecties moet er door een blessure van de keeper van de 19-01 doorgeschoven worden en zo keept Joel voorlopig bij de jo15-1. Prima oplossing.
  Vol goede moet uit de kleedkamer gekomen beginnen we aan de warming up, opnieuw op een smalle strook want de wedstrijd op veld 3 duurt nog wel even. Uiteindelijk kunnen we krap 10 minuten voor het originele aanvangstijdstip het veld betreden waar snel een veldje wordt uitgezet voor 8 tegen 4 en Brian wordt ingeschoten door Stefan en Thijs. Bengt voegt zich op het laatste moment bij JO15-1 omdat een speler zich nog heeft moeten ziekmelden, super Bengt.
  Naast cornervlaggen ontbreekt een ander, niet onbelangrijk element, namelijk de scheidsrechter. Leon super bedankt dat je hebt willen fluiten.
  De scheidsrechter heeft goed en wel voor het eerst op de fluit geblazen en BVCB gaat direct in de aanval en geeft VVOR geen ruimte om te spelen en van hun eigen helft af te komen. Een prachtige één-twee door het hard van de defensie levert in de 4de minuut al de 1-0 op, Kai schuift de bal gecontroleerd langs de keeper. Ik dacht in de 7de minuut naar een herhaling te kijken van deze goal maar niets was minder waar, opnieuw Kai die rustig de 2-0 binnenschuift. We zijn heer en meester de eerste helft en hadden zeker nog voldoende mogelijkheden om een derde goal te maken. In de 21ste minuut wordt een verre trap van VVOR gevangen door de wind waardoor Brian een beetje uit positie komt te staan zo halverwege het strafschopgebied. Ondanks een verwoede poging van Jordi en Brian weet de tegenstander de 2-1 te maken. Vol goede moet gaan we met deze stand richting de kleedkamer voor de rust.
  In de tweede helft komt Thijs voor Dinand, Stefan voor Jordi (lichte blessure) en Cas voor Jip. Een ondanks dat Frank, wat hoofdschuddende zijn positie als spits tot zich nam tijdens de bespreking, niet de grootste van het veld is wist hij een prachtig afgemeten voorzet van Sil met een fraaie kopbal de 3-1 te maken. Over fraai gesproken, nu nog vier minuten later, maakt Thijs van ruim 16 meter een prachtige goal, de keeper van VVOR staat aan de grond genageld als Thijs met zuivere precisie het netje laat bollen.
  Dat de tegenstander vervolgens nog 4-2 en 4-3 maakt is voor de statistieken. De verdiende overwinning is nooit onder druk te komen staan. Zelfs de coaches schrokken niet van de 4-3 in de 71ste minuut.
  Absoluut een dik verdiende overwinning, met iets meer balans door niet te hoog druk te willen zetten en als team wat compacter te staan. Op naar aanstaande zaterdag uit bij Leonidas.
  Een aantal spelers hebben vervolgens nog meegespeeld bij de JO17-2 en JO15-3, hartstikke goed!