• 28-5-2022   sv Portugaal 2 - BVCB 3: 0-5

Als het aan de gastheren had gelegen, dan was deze wedstrijd uitgesteld naar dinsdag 31 mei. Naar verluidt vanwege personele problemen. Net zoals bij de politie, in het leger, in de jeugdzorg en bij menige matrassenfabrikant is er dringend behoefte aan meer personeel, zo ook bij Poortugaal 2.

• Allemaal andere namen bij Poortugaal op het wedstrijdformulier dan op 2 oktober vorig jaar toen het team zijn opwachting maakte aan de Sporthoek. BVCB 3 had gespeeld tegen Poortugaal JO 19-3 (3e klasse), zo werd duidelijk tijdens de persconferentie achteraf. Mannen die volgend jaar bij de senioren voetballen.
    Om 11:15u werd er afgetrapt. Er moest wel even gekeken worden waar de doelen zich nou exact bevonden, want de meetkundigen hadden al opgemerkt dat het plaatsen van de doelen (zo’n 7 meter uit het midden van de achterlijn) waarschijnlijk had plaats gevonden na een avondje stappen of zo. (zie foto verder in het verslag)
    In de eerste tien minuten had het spel slechts plaats gevonden op de helft van de gastheren. Een corner en een vrije trap hadden niks opgeleverd voor het aandringende BVCB.
    Een hoekschop genomen door een (Hoe noem je een inwoner van Poortugaal eigenlijk?) Poortugaler (?), nadat Remco van der Haas een voorzet onschadelijk had gemaakt werd in eerste instantie eenvoudig weggewerkt door Robin Monsma, waarna Jeroen Hulzebos het schot op het doel blokte.
    Nummer 10 van Poortugaal ging voor eigen succes richting BVCB-doel, zijn collega nummer 9, die vrij stond over het hoofd ziend. Aangekomen bij BVCB-doelman Mark Ketelaars was het avontuur ten einde.

• Sten van Dijk bediende Luc de Hoog in het zestienmetergebied. Zijn schot was hard, laag over, ja ja ècht gras, dus geen sprieten van plastic met pfas-korrels ertussen, maar van natuurlijk bladmoes en chlorofyl, richting doel, waar de doelman op de goede plek stond en zijn team vooralsnog behoedde voor een achterstand.
    Die achterstand liep het thuisteam toch wel op, maar dat was pas in de 42ste minuut, nadat het een behoorlijk aantal hoekschoppen had overleefd. Het was Bram Spuijbroek die het voorbereidend werk deed aan de linker kant van het veld, de voorzet gaf, waarna Sander van Broeders eenvoudig kon intikken bij de tweede paal.
    Het eerste bedrijf werd afgesloten met een redding van de Poortugaalse doelman die al enkele malen daarvoor het sluitstuk van een BVCB-aanval was geweest.

• In de 46ste minuut had zomaar de gelijkmaker het doel in kunnen vliegen. Een voorzet vanaf de rechterkant deed de bal voorbij het BVCB-doel suizen. Eén Poortugaals teentje zou voldoende geweest zijn om de bal achter de doellijn te drukken, maar het speeltuig verdween aan de andere kant over de achterlijn. BVCB was weer wakker.
    BVCB produceerde nogal wat mislukte schoten richting vijandelijk doel. Gedurende de gehele tweede helft liepen er één of twee reservespelers van Poortugaal constant naar ballen te zoeken die in het struikgewas achter het achtervangnet terecht waren gekomen.
    Maar niet alle ballen gingen naast of over het doel. In de 51ste minuut vloog er eentje het doel IN, afkomstig van de schoen van Remco van der Haas. De verdediger die gedoseerd mee naar voren gaat als het kan, maar tegenaanvallen onderbreekt als het moet. Hij was aangesloten achter de aanvalslinie die gevormd werd door zijn ploeggenoten, maar aarzelde geen moment toen de bal voor zijn voeten kwam: 0 – 2.

• BVCB controleerde de wedstrijd en eindelijk leverde een corner ook eens een doelpunt op. Er waren al talloze hoekschoppen toebedeeld aan de gasten, maar opgeleverd had dit nog niks. Nu dus wel, in de 61ste minuut. Robin Monsma liet de bal in het zestienmetergebied dalen en even later liep Luc de Hoog juichend naar de middenstip. Had hij dan gescoord? Nee het was Bram Spuijbroek, die als een duvel uit een doosje was opgedoken tussen een aantal middenvelders die van plan waren geweest om een counter aanval aan te vangen.
    BVCB was op dreef. Eén minuut na de genadeklap trok Bram Spuijbroek via de linkerkant het zestienmetergebied binnen met de bal aan de voet. Pogingen om hem van de bal af te krijgen mislukten, waarna het schot op het doel volgde: RAAK: 0 – 4!
    Een overtreding op Sander van Broeders werd bestraft met een penalty. De altijd bescheiden pinchhitter Erik den Hartog (had gerust zelf de bal op mogen eisen) werd verzocht achter de bal te gaan staan. De Poortugaalse doelman bewees zijn grote klasse door de keihard ingeschoten bal uit zijn doel te ranselen. De gefilmde actie gingen na enkele minuten al viral op verschillende internet en tv-kanalen.
    De wedstrijd was sowieso gespeeld. Het was wederom Bram die nog even een uitroepteken achter de einduitslag zette middels een onhoudbaar schot een kwartier voordat de scheidsrechter een einde maakte aan de wedstrijd.
    En zo eindigde de één na laatste wedstrijd van dit seizoen met een 0 – 5 op het virtuele scorebord.

• Als u nog één keer dit BVCB 3 team wil zien schitteren, is volgende week uw laatste kans. BVCB speelt thuis om half drie tegen Spirit 2. Het BVCB 3 van volgend seizoen zal er heel anders uit komen te zien dan in dit seizoen, zo hebben wij vernomen uit betrouwbare bron.