• Geïntimideerd BVCB 2 trekt stekker uit ‘Battle of Bergschenhoek’

 • Wat voor de ultieme groundhopper een hele mooie middag beloofde te worden is abrupt afgelast. Na wat kleine plaagstootjes is de stekker uit de ‘unieke derby’ getrokken. De druk werd te hoog, de angst werd te groot en dus heeft BVCB 2 zich op het laatste moment afgemeld voor zaterdag 13 november.

   

  Sinds enkele weken groeide de druk op het begeleidingstrio Archoen, Dres en Ton. Wanhopig als ze waren moesten zij het tweede elftal in bescherming nemen. Waar BVCB 3 klaar was voor de clash, kon het tweede naar eigen zeggen niets anders doen dan afhaken. Het is nu aan de KNVB om hierover te beslissen, vermoedelijk wordt er een nieuwe datum geprikt op een doordeweekse dag. Jammer voor de ambiance maar BVCB 3 maakt zich niet druk. Aanvoerder Mick Ruigrok laat weten zich geen zorgen te maken “Het maakt ons niet uit op welke dag we moeten toeslaan, al gaat dit met de huidige corona maatregelen natuurlijk wel ernstig ten koste van de derde helft”. Paauwe is op zijn beurt opgelucht met de beslissing “ik ben donderdag tot diep in de nacht bezig geweest om weg te komen van BVCB, die pestkoppen hadden me goed te pakken en om 06.00 uur stond van Deursen al weer te kloppen”. Voor tweede elftal speler Jordy Gouweleeuw is het een wat dubbel gevoel "Natuurlijk zou het een pittige wedstrijd worden en zouden we weinig kans maken, maar toch ook wel gaaf om tegen je oude team te mogen spelen". Bij Alsemgeest gingen de mouwtjes al omhoog "is toch mooi om te mogen duelleren met Erik den Hartog, ik keek er eigenlijk wel naar uit".

   

  De druk zal voor nu even van de ketel gaan maar de verwachting is toch wel dat het derde nu nog harder toe zal slaan. Ruigrok is in zijn nopjes “ik moest de wedstrijd eigenlijk missen, mijn vriendin had bepaald dat we een weekend weg zouden gaan. Op de nieuwe datum zal ik er zeker staan”. Waar er wat opluchting klinkt rondom het tweede elftal is de teleurstelling groot voor BVCB 3. Trainer Meijer baalt enorm “We waren er helemaal klaar voor. Er is heel sterk en scherp getraind. Ondanks de nodige blessures hadden we weer een mooi ploegje paraat staan”. Voor Performance coach Ed Hulshof maakt het allemaal wat minder uit “Op een dinsdagavond kan je ook goede sfeer creëren. Het maakt voor ons niet veel uit en ik ga er vanuit dat Bram Spuijbroek dan weer fit zal zijn dus dat is ook wel lekker”. Ook praktisch gezien ziet Hulshof de nodige voordelen “Er moet 3 man van het derde een dubbele bardienst draaien zaterdag dus is het niet zo erg dat ze niet hoeven te voetballen”. 

   

  Waar teleurstelling heerst bij 3 blijft de opluchting overheersen bij 2. Zo zal ook Peter Blom weer lekker slapen “ja ik ben hier heel blij mee, een goed besluit van Archoen om af te zeggen. Het is geen eerlijke strijd en het kan ons tweede alleen maar schade opleveren. Gelukkig blijft Roan dit bespaard”. Archoen Rosinda baalt wel een beetje “Je moet er toch een keer aan geloven. Ik vind het jammer dat ik niet op mijn team kan rekenen en dat ze alles uit de kast halen om maar te voorkomen dat ze moeten spelen. Maar voor Dres en Ton ben ik wel blij hoor, die 2 heren maakte zich oprecht zorgen”. Daarnaast is er uiteraard nog een belangrijk onderdeel wat het tweede bespaard zal blijven wanneer de wedstrijd in de komende weken alsnog wordt ingepland. De enorm fanatieke supportersschare van het derde zal door de vrijdag aangekondigde Corona maatregelen de wedstrijd op afstand moeten volgen. Rob Lexmond weet dat het derde ook op een alternatieve datum genoeg kans heeft “het is een bijzonder cluppie die het iedereen lastig weet te maken, als ze deze winnen kunnen er nog hele mooie dingen gaan gebeuren. Voetbal is een sport van emotie, daar kan juist het derde goed mee omgaan.

   

  Laten we hopen dat de bijzondere strijd op sportpark de Sporthoek alsnog snel afgewerkt gaat worden onder de gewenste omstandigheden. Fijn als Paauwe en van der Bijl in de tussentijd weer wat tot rust kunnen komen. Voor nu, staat het derde natuurlijk al met 0-1 voor en is de eerste klap uitgedeeld. Wordt vervolgt...