• Na de wedstrijd van afgelopen woensdag tegen Barendrecht MO17-1 stond nu de thuiswedstrijd tegen Barendrecht MO17-2 op het programma. Rond 10u ging de telefoon. “De scheidsrechter heeft zich ziek afgemeld. Weet jij iemand die kan fluiten?” klonk het vanuit BVCB. Een paar appjes gestuurd, maar helaas geen positief antwoord. Gelukkig had de vader van Roos zich aangemeld om grensrechter te zijn. Waarvoor onze dank Gert! De wedstrijd van de MO20 bleek afgelast, dus kon Jade fris bij ons helpen en kon Desiré coachen. Terwijl de coach de scheidsrechter fluit ter hand nam. Tijdens de warming up ontstonden wat problemen bij de selectie van BVCB MO17-1. Eerst was het Beau die klaagde over pijn. Vervolgens was het Celeste die een knieschijf had die niet verder wilde. Dus het hele strijdplan van vandaag kon in de prullenbak. En voor Desiré de taal dit op te lossen. Dit deed zij voortreffelijk. Maar dit alles leverde op dat er nog maar één wissel over was en er dus een zware wedstrijd aan zou komen.
  De opstelling voor het begin van de eerste helft. Maaike op het doel. Achter Jade(bedankt dat je ons wilde helpen vandaag en goed gespeeld!), Rachell, Abigaïl en Roos. Op het middenveld Jackie, Gaby en Chimene. Voor Jadelie, Shivany en Indy. Beau begon als wissel, ondanks dat ze onze aanvoerder was voor vandaag. Even kijken hoe e.e.a. zich zou ontwikkelen met haar been.
  BVCB begon de wedstrijd met tegenwind. Hierdoor kon de bal wat minder gemakkelijk uitverdedigd worden. Al na twee minuten spelen kreeg Maaike het eerste schot te verwerken, maar dit ging haar goed af. Na zes minuten leek het eerste gevaar door BVCB gesticht te worden. Het schot van Shivany werd echter geblokt, waardoor Barendrecht direct in de aanval kon. Gelukkig kon Rachell de bal over de zijlijn uitverdedigen. Zo ontstond er een slag op het middenveld. Opvallend is dat Chimene, ondanks dat ze nog weinig ervaring heeft, al een aardig balletje mee voetbalt. Indy, vandaag haar tweede wedstrijd, deed enorm haar best en werkte heel erg hard. Zo stond ze in de 12de minuut ook op de juiste plaats om op doel te kunnen schieten. Helaas liet haar techniek haar een beetje in de steek om een vlammend schot te kunnen geven dat de keeper zou verontrusten. De kans ontstond door goed uitverdedigen van Abigaïl, die Gaby aanspeelde. De bal ging naar Shivany en vervolgens naar Jadelie. Die zette goed voor, waar Indy dus stond. Goed gespeeld dames!
  Na een stevige overtreding van Jackie, volgde een vrije trap. De bal kwam hoog voor en werd op doel geschoten. Gelukkig kon Maaike de bal oprapen, omdat de bal niet perfect geraakt werd.
  In de 22ste minuut weer gevaar voor het doel van BVCB. Een hoekschop was toegekend nadat Roos de bal goed verdedigd had. Uit de voorzet ontstond een wat chaotische situatie op de rand van het zestienmetergebied. Opeens kon de bal op doel geschoten worden, maar ook nu stond Maaike op de juiste plaats en kon ze de bal klemvast tegenhouden. Al met al leek het dus dat Barendrecht de betere kansen had. Na ongeveer 25 minuten spelen was het Rachell die haar kans greep. Met een heel hard schot probeerde ze de bal uit te verdedigen. Echter de bal werd helemaal verkeerd geraakt en zo vloog het projectiel richting het doel van Maaike. Gelukkig wel naast het doel, zodat opnieuw een hoekschop ontstond. Die leverde geen gevaar op. Het duel bleef zich op het middenveld afspelen, met een klein overwicht voor Barendrecht.
  Roos moest vaak verdedigen, omdat ook dit team van Barendrecht vaak gokte op de snelheid van haar rechtsvoor. Maar, hoewel Roos moe werd, gaf ze niet op. In de 37sste minuut was het BVCB dat door middel van een aantal inworpen telkens terrein won. Totdat de achterlijn bereikt werd, waar Gaby een voorzet kon geven. De bal kwam net te ver van Beau af om goed te kunnen schieten. Meteen schakelde Barendrecht om voor de counter. Echter hadden zij buiten de snelheid van Jade gerekend. Zij tikte de bal terug op Maaike, liep breed en kon de bal weer aangespeeld krijgen. Dit gebeurde dan ook en vervolgens werd er via het midden uitverdedigd. Dit ging goed, maar is niet de meest verstandige manier natuurlijk. Zo bleef de 0-0 op het bord staan bij de rust.
  Om haar been wat rust te gunnen begon Indy na de rust in de wissel. Chimene begon als links midden en Beau als rechtsvoor. Verder bleef de opstelling ongewijzigd, want veel keus was er niet.
  De tweede helft werd op gang geschoten door Shivany. Nu had BVCB het windje mee, dus dat kon nog wel eens in het voordeel gaan werken van het team. Na ongeveer drie minuten spelen sloeg het noodlot opnieuw toe voor BVCB. Een duw met twee handen werd uitgedeeld aan Chimene. Hierdoor viel ze en kwam met haar hoofd op de grond. Helaas moest ook zij de strijd staken en moest BVCB verder met de elf overgebleven spelers. Waar Barendrecht telkens 4 nieuwe spelers in het veld kon brengen. Indy ging snel even warmlopen totdat Chimene uit het veld gewankeld was met Desiré.
  BVCB had een licht overwicht in de tweede helft. Barendrecht probeerde uit alle macht gevaarlijk te worden, maar die lukte niet echt. De bal werd bij vlagen goed overgespeeld door BVCB. Wat opviel was dat Gaby een eigen supportersschare had meegenomen die haar luidkeels aanmoedigde. Of dit haar spel echt ten goede kwam waag ik te betwijfelen, want regelmatig werden aanwijzingen gegeven die helemaal tegengesteld waren aan wat Gaby echt moest doen. Ik twijfel er dan ook aan of deze heren verstand van voetbal hebben.
  Als snel in de tweede helft was het Shivany die alleen op de keeper af kon gaan. Dit was dé kans voor BVCB om de score te openen. Het schot ging echter ruim naast het doel. Waarschijnlijk kwam de bal te ver op de punt van de schoen, waardoor het een vreemde curve kreeg en naar de rechterkant afzwaaide. Heel jammer, want zo had BVCB wat gemakkelijker kunnen gaan voetballen.
  In de 23ste minuut leek Barendrecht te gaan scoren. Een goede aanval over de rechterkant werd voor het doel geschoten naar de volledig vrijstaande middenvoor. Gelukkig stond deze speler buitenspel, waardoor het gevaar geweken was. Maar ze was duidelijk even aan de aandacht van Rachell en Abigaïl ontsnapt.
  Jadelie werkte hard, maar was niet echt gelukkig met haar acties. Maar naar mate de tweede helft vorderde werd ze gevaarlijker met haar acties. Regelmatig kwam ze haar tegenstander voorbij en kon ze een voorzet geven. Jammer genoeg was er niet iemand van BVCB om haar voet tegen de bal te zetten. Met nog tien minuten op de klok was het duidelijk dat Indy meer last had van haar been. Ook Jade had last. Maar omdat er geen wissels meer waren, zette beide dames door.
  Met nog acht minuten te spelen mocht Indy de bal ingooien. Zij deed dat vooruit naar Gaby, die de bal in één keer doorspeelde naar Jadelie. Doordat Jadelie goed druk zette op de bal kon ze een hoekschop verdienen. Gaby nam de bal en gaf de bal hoog voor het doel. Halverwege het strafschopgebied kon Beau de bal in het doel tikken. 1-0 en nog een mooi doelpunt ook!
  Met nog zeven minuten te spelen moest BVCB volhouden. Barendrecht zou voor de gelijkmaker gaan en de spelers van BVCB waren allemaal vermoeid.
  Bij de eerst volgende aanval van Barendrecht was het Rachell die de bal ver weg van het BVCB-doel uitverdedigde. De bal ging halverwege de helft van Barendrecht over de zijlijn. De ingooi van Barendrecht werd onderschept door Shivany, waardoor een nieuwe ingooi ontstond. Deze werd door Beau onderschept en kwam bij Jackie. Met een boogballetje speelde zij de bal diep op Jadelie. Die de bal meenam en koelbloedig in het doel schoot. 2-0, in zo’n korte tijd! Heel efficiënt gespeeld dames!
  Nog even probeerde Barendrecht BVCB onder druk te zetten. maar door de ruimte die er kwam, was het juist BVCB dat gevaarlijk werd. Opnieuw door een goede voorzet van Jadelie. Ook deze keer kon Shivany de bal niet tot doelpunt promoveren.
  Maar de drie punten werden in Bergschenhoek gehouden, doordat de meiden voor elkaar wilde vechten. Ondanks de tegenslagen bleef het team knokken om een goed resultaat te halen. Heel mooi om te zien dames! Volgende week spelen we opnieuw thuis. Nu tegen het 9-tal van GOZ. Een nieuwe ervaring voor ons allemaal. We hopen dat er weer veel publiek komt kijken.