• Vrijdagavond. Opstelling gemaakt en toen begon de team-app te piepen: in korte tijd volgde 3 afmeldingen, naast de twee reeds eerder afgemelde spelers. Dat betekende dus zonder wisselspelers afreizen naar CVV Zwervers MO13-2. Ook zij hadden de eerste wedstrijd gewonnen, dus het kon een spannend potje worden. Door het sombere weer was het nog schemerig toen de wedstrijd aangevangen werd. Koos nam opnieuw de honneurs waar voor Ton als grensrechter. De opstelling van BVCB voor zowel de eerste als tweede helft zou zijn: Maaike op het doel. Achter Melanie, Sarah, Lois II en Celeste. Midden Laura H, Anna en Abigaïl. Voor Judith, Beau en Shivany. Shivany speelde haar eerste wedstrijd voor BVCB en maakte zo haar debuut. Complimenten aan het team dat ze haar zo goed geholpen hebben en als ze vrij stond de bal telkens naar haar toespeelde.
    De eerste minuten was duidelijk aftasten en speelde BVCB, zoals aangegeven, wat rustiger om niet uitgeput te raken. Het spel was rommelig en werd aangepast aan het niveau van de tegenstander. Dit was natuurlijk niet de bedoeling, maar wel heel moeilijk om uit te voeren. Al snel werd duidelijk dat BVCB beter was, maar hoe zou het team zich houden tegen een tegenstander met wél 5 wissels? Via de linkerkant was BVCB telkens in de aanval, omdat de wind van rechts dwars over het veld stond. BVCB schoof via een paar inworpen steeds een klein stukje naar voren. In de 6de minuut kwam de bal na opnieuw een inworp en een kluts via Shivany bij Laura H terecht. Die bedacht zich geen seconde en vanaf een meter of 18 schoot zij de bal (wel van richting veranderd) in het doel. Dat was een opsteker, want ook “lelijke doelpunten” tellen mee: 0-1. Waar mogelijk werd door BVCB de ruimte gezocht, maar vaak liepen de spelers wat te dicht op elkaar. Achterin waren het Celeste en Lois II die de aanvallen door het midden onschadelijk maakten. Melanie en Sarah(op een voor haar onwennige plaats) deden hetzelfde aan de zijkant. Zij gunden de tegenstander in de eerste helft geen enkele kans om op doel te schieten. Knap gedaan meiden. Op het middenveld speelden Anna en Abigaïl een heel goede wedstrijd. Laura H was deze wedstrijd wat onrustig. Hierdoor kon ze niet het sterkste uit zichzelf halen, maar moest ze heel hard werken om in balbezit te komen. Shivany, Beau en Judith bleven zo dicht mogelijk bij het doel van Zwevers spelen, om waar zich een kans voordeed op doel te kunnen schieten. Zo kon Judith in de 8ste minuut net niet bij een steekbal van Laura H voorafgegaan door een mooie pass van Sarah. Hierna volgde een hele periode van “ping-pong” voetbal die pas in de 17e minuut door een mooie combinatie afgesloten werd. Na een ingooi van Zwervers op de helft ban BVCB onderschepte Sarah de bal. Speelde Anna aan en meteen ging de bal naar Laura H. Zij nam de bal gecontroleerd en snel een paar meter mee. Juist toen Judith goed vrijliep kwam de pass. Judith stond vrij voor de keeper, maar haar schot ging naast het doe. Jammer, want bijna werd de score verdubbeld. Lois II bleef heel goed de ballen onderscheppen en ook goed overpassen naar de middenvelders. In de 22ste minuut was er een goede aanval door het midden die uitkwam bij Shivany. Gedurfd schoot zij op het doel. Helaas kon de keeper de bal tegenhouden. In de 28ste minuut kreeg Maaike dan haar eerste bal toegespeeld. Meteen rolde zij de bal naar Sarah. Rustig werd de bal op gedribbeld en op het juiste moment werd Judith aangespeeld. Helaas was de aanname niet goed om gevaarlijk te worden, want de keeper kon de bal oprapen. Maar weer een actie van BVCB waar meer in had gezeten. Nog geen minuut later was het Beau die de bal van links op het doel kon schieten. De bal kon niet vastgehouden worden door de keeper en rolde tergend langzaam net naast het doel, hoewel Abigaïl nog een sprint trok om te proberen de bal in het doel te schieten. Zo was het een 0-1 ruststand en konden de meiden even uitrusten.
    Hoewel de gevoelens over de eerste helft wisselend waren onder de spelers, werden toch nog wat puntjes op de i gezet, zoals: “de bal niet te ver voor je uit spelen”, “concentratie” en “niet hetzelfde doen als de tegenstander”.
    Gelukkig was het na de rust al een stuk lichter, maar was de bal nog net zo zacht. Volgens de scheidsrechter echter net hard genoeg…
    De spelers hadden de tips duidelijk ter harte genomen en probeerden de bal het werk te laten doen. Maaike kreeg wel drie ballen te verwerken, maar gelukkig had zij in de eerste helft de winterjas van Celeste door Desiré aangereikt gekregen, dus had ze het iets minder koud. Ondanks het meer verzorgde spel van BVCB moesten de supporters geduld hebben voordat zich de eerste kans voordeed. Pas in de 40ste minuut werd BVCB gevaarlijk. Judith pikte een pass van Beau op aan de linkerkant. Een mooie voorzet en de bal kwam bij Shivany. Voor de tweede keer had zij pech en ging haar schot voorlangs het doel. Maar duidelijk was dat ze zeer doelgericht is. Maar dit was het sein voor BVCB om er nog een schepje bovenop te doen. In de 43ste minuut was het Lois II die de bal bij de middenlijn onderschepte. Anna werd aangespeeld en die speelde Judith perfect in de loop aan. Zo vrij als een vogel kon ze de bal langs de keeper in het doel schuiven 0-2 en wat meer rust voor de supporters. Ondanks dat BVCB vijf spelers minder had vandaag, werd er steeds beter met elkaar overgespeeld en leek de conditie beter dan van de tegenstander. Zo ook in de 45ste minuut. Een combinatie van Celeste, via Lois II, Laura H, Abigaïl, Laura H, Anna en Judith eindigde bij Shivany. Zij kon de bal net niet voldoende controleren om gevaarlijk te worden. Nauwelijks een minuut later weer een goede aanval van BVCB. Melanie onderschepte de bal, speelde naar Shivany die Laura H aanspeelde. Ten koste van een uitbal kon verdedigd worden. Sarah gooide de bal naar Laura H die, tussen een aantal tegenstanders door, Judith kon aanspelen. Met een snelle voetbeweging verdween de bal in het doel voor de 0-3. Goed gespeeld meiden en terecht jullie blijdschap. In de 50ste minuut was BVCB opnieuw dicht bij een doelpunt, maar de voorzet van Laura H kon net niet in het doel getikt worden door Melanie. BVCB bleef sterk verdedigen en loeren op nog een doelpuntje. Die leek er ook te komen in de 53ste minuut. Een goede aanval via Judith, Abigaïl en Laura H eindigde bij Beau voor het doel. Beau schoot hard op doel, maar helaas aan de verkeerde kant van de paal. Niet veel later moest Beau de strijd staken vanwege benauwdheid. Zo stond BVCB de laatste 7 minuten met tien spelers op het veld. Echter het team kwam niet meer in gevaar en het was mooi te zien hoe na een halve minuut onduidelijkheid het team zelf in staat was om de goede dingen te doen. Zelfs in de laatste minuut wist Celeste nog twee keer op het doel te schieten, maar helaas werd het eerste schot naast de paal tegengehouden en ging de tweede poging naast het doel. Na het eindsignaal stond er nog steeds 0-3 op het scorebord. Dat betekent 2 gespeeld en 6 punten. Volgende week de kraker tegen FC Zoetermeer op het vertrouwde BVCB-complex. Hopelijk is iedereen dan weer fit en kunnen we een goede partij op de mat leggen. Goed gedaan vandaag meiden!