• Gebrek aan schotvaardigheid en rode kaart nekt BVCB.

 • Na de winst op Terneuzense Boys vorige week moesten de mannen van Dick Boereboom proberen de punten uit Nieuw Lekkerland mee te nemen.

  Op het complex van Nieuw Lekkerland was het behoorlijk druk en bleek alles gewoon open te zijn, hetgeen nogal wat supporters van BVCB verbaasde.

 • Al snel bleek in de wedstrijd dat Nieuw Lekkerland meer vanuit de omschakeling voetbalde en BVCB meer met combinatievoetbal trachtte de tegenstander pijn te doen. In de 7e minuut zag de Groot de gele kaart van de soms wat warrig  fluitende scheidsrechter Lizzy van der Helm.

  De eerste echte kans kwam vanuit een goede actie en voorzet van Blom waarna Luijando de bal voor het inschieten had. Hoewel de BVCB aanhang de bal al telde bleek deze de bal toch naast te schieten.

   

 • Nadat de wat tegenvallende Stork een kans had gemist kwam eerste echte gevaar van Nieuw Lekkerland kwam in de 20e minuut toen Schilders vanuit een strakke voorzet vrij kon inkoppen. De bal verdween over het doel van van der Molen. Deze Schilders was de meest opvallende speler van Nieuw Lekkerland, met snelheid en een aantal gevaarlijke acties.

  In de 27e minuut was het Kiers die vrij over het doel van BVCB  kopte.

  Na een wat ongelukkige actie van de Groot tegen Schilders toonde scheidsrechter van der Helm de Groot een zeer twijfelachtige 2e gele kaart, waardoor BVCB vanaf de 32e minuut met 10 man verder moest.

 • Nieuw Lekkerland had niet lang nodig om hiervan te profiteren. Na een goede redding van van der Molen op een ver schot van Schilders, wist Muller uit de hoekschop wel de 1-0 in te koppen.

  Bijna had Blom na een goede actie nog voor rust gelijkgemaakt maar zijn prima schot spatte op de kruising uiteen.

  Na weer een vrije kopbal over van Kiers werd er voor rust gefloten.

  In de rust wisselde Boereboom Stork voor Verlaan, hopende op ruimte voor diens snelheid.

  Het hoogtepunt van de wedstrijd werd in de 50e minuut verzorgd door Brekelmans van Nieuw Lekkerland, die van een meter of 40 de bal over de als gebruikelijk ver voor zijn doel staande van der Molen in het doel schoot voor de 2-0.

 • BVCB gaf niet op met de hardwerkende Rutten als voortrekker. Deze leverde een wat mislukt schot af  in 60e minuut, waarna door goed voetbal tussen Rutten en Blom een reuze kans voor Verlaan ontstond. Zijn schot ging echter jammerlijk over. Verder kwam BVCB echter niet en net nadat De Rooij bij BVCB in de  ploeg was gebracht kon de bij Nieuw Lekkerland ingevallen van Axeldongen vrij op het doel van van der Molen aflopen waarna hij koel de 3-0 maakte.

   

 • Hierna bracht in de 82e minuut de paal voor BVCB nog redding en floot scheidsrechter van der Helm het eindsignaal.

  Over het geheel genomen kan worden gezegd dat Nieuw-Lekkerland efficiënter voetbalde en dat BVCB hard werkte, maar in de 2e helft twee schoten op het doel van Nieuw Lekkerland heeft kunnen afvuren.

  Nu op naar de volgende wedstrijd thuis tegen Papendrecht, een ploeg die we in het recente verleden meer zijn tegengekomen in de nacompetities.

  Bij afwezigheid van HP-Goudappel die we veel beterschap wensen is dit verslag geschreven door Arjen de Jong.

  Foto's: Ronald Kroos