• Elroy Wijngaarde maakt overstap naar BVCB

 • Voor de nieuwe aanwinst van BVCB is het voor beide partijen een weerzien van elkaar. In het verleden stond Elroy Wijngaarde dikwijls als tegenstander tegen de Hoeksenaren in het veld. Met ingang van seizoen 2023-2024 draagt Wijngaarde het blauwwitte tenue van  BVCB. Wie is deze rechtsback?  Of is het toch een rechterspits?

   

 • Als pupil wordt de geboren Schiedammer aangemeld bij Kethel Spaland. Bij deze voetbalclub doorloopt hij alle jeugdelftallen, om op zijn 17e te debuteren in de hoofdmacht. Het seizoen is dan halverwege en de club vecht tegen degradatie uit de derde klasse.

  In de jaren hierna groeit Wijngaarde uit tot een vaste waarde. Kethel Spaland keert na het kampioenschap in het seizoen na de degradatie weer terug in de derde klasse. Ook in de jaren daarna maakt hij nog twee keer een kampioenschap mee. In de tweede klasse speelt hij in het seizoen 2015-2016 voor het eerst met de senioren tegen BVCB.

  In 2018 besluit hij voor Neptunus Schiebroek te gaan spelen. Sportief gezien een goede stap, want in zijn eerste seizoen in Schiebroek wordt Neptunus kampioen. Vervolgens gooit Corona de samenleving en dus ook het voetbal overhoop. Er wordt in dat seizoen nog drie keer gespeeld, maar dan is het over. Als er weer gevoetbald kan worden, loopt dat voor Neptunus niet goed af en degradeert. De docent Nederlands aan het Hoekse Wolfert Lansing herinnert de pijnlijke 6-2 nederlaag tegen BVCB nog als de dag van gisteren.

 • Na het seizoen 2021-2022 besluit hij zijn geluk bij het Vlaardingse CWO te gaan beproeven. Hij heeft er zin in: hij kent een aantal spelers, Jeff Stans (o.a. ex-speler van Excelsior) is de trainer en de club heeft mooie plannen. Maar van die plannen komt maar bar weinig terecht. Er doen zich veel blessures vol en een deel van de selectie valt weg en/of stopt met voetbal. De hoge verwachtingen die hij had, komen niet uit. Sportief gezien dan. Hij roemt CWO en noemt het een mooie club, waar hij goed is ontvangen. Toch besluit hij het na een jaar in Vlaardingen voor gezien te houden.

  Als bekend wordt dat hij CWO gaat verlaten, wordt de Crooswijker door diverse clubs benaderd. Ook door BVCB in de persoon van trainer Dick Boereboom. Tegen zijn collega Archoen Rosinda heeft hij ook verteld er een punt achter te zetten bij CWO. Niet veel later fluistert de trainer van BVCB2 de hooftrainer van BVCB in het oor, dat hij wellicht een interessante speler voor komend seizoen weet.

  “BVCB is een warme club, waar het gezellig is en sportief gezien doen ze het goed. Lekker bovenin de eerste klasse meedoen. En wie weet zit er nog wel meer in…..?” verklaart vrijgezel Wijngaarde zijn keuze voor BVCB.

 • Met Wijngaarde krijgt BVCB er een dynamische voetballer bij, met naar eigen zeggen, veel loopvermogen en diepgang. Hij is van origine een rechter buitenspits, maar kan ook op de rechtsbackpositie goed uit de voeten. Hij loopt al aardig wat jaartjes mee in het zaterdagamateurvoetbal en brengt die ervaring mee naar Bergschenhoek. In die zin denkt hij iets te kunnen toevoegen aan de Hoekse selectie en met name om de jonge spelers te laten leren. Iets wat de docent op het Hoekse Wolfert van Borssele op het lijf is geschreven.

  BVCB heet Elroy van harte welkom en wenst hem een fijne tijd in Bergschenhoek.