• BCVB MO 19 – Barendrecht MO 19 0-7
    Het was een mooie warme woensdagavond in Bergschenhoek. De wedstrijd was verplaatst door omstandigheden. Het was een wedstrijd voor de formaliteit. Barendrecht had zich al geplaatst voor de volgende beker ronde en BVCB had geen zicht meer om een ronde verder te komen. Het klasse verschil is aanzienlijk, Barendrecht is een hoofdklasse team en BVCB speelt in de tweede klasse. Dit gezegd hebbende lagen alle kaarten op tafel en kon de wedstrijd na een lange speurtocht naar een scheidsrechter alsnog beginnen. Scheidsrechter bedankt !!!! en de vlaggers ook.
    Het publiek langs het veld zag een vliegende start van BVCB. Ze speelde frank en vrij en stichtte gevaar in de verdediging van Barendrecht. Met een vurig schot van Arina werd direct de keepster getest. Iedereen was meteen bij de les. Echt uitgespeelde kansen ontstonden er helaas niet. Na ongeveer een kwartier onderschepte B’drecht de bal op het middenveld, via de flank werd de bal strak de 16 meter ingespeeld waar een goed geplaatst schot de 0-1 liet noteren. BVCB bleef van zich afbijten en dat resulteerde in een leuke combinatie met meerdere schijven Arina , Anouk, Romy en Ruby trokken gezamenlijk de verdediging binnen van Barendrecht, het werd niet beloond met een doelpunt maar het publiek stond gespannen te kijken. B’drecht combineert soepel en de snelheid van sommige van hun speelsters is ongekend. De verdediging van BCVB wordt veel getest en op de proef gesteld. Door geconcentreerd te verdedigen en elkaar te coachen weet de defensie veel gevaar bij de uitstekend keepende Imke weg. Britt moest doordat haar voet omklapte de wedstrijd staken, dit was een groot verlies voor de verdediging. Na een aantal gevaarlijke hoekschoppen van B’drecht afgeslagen te hebben gaat het alsnog mis. Imke en een verdediger lopen tegen elkaar en beide vallen waardoor een oplettende aanvaller van B’drecht de bal voor het intikken heeft 0-2. B’drecht voert de druk op en schiet een aantal keren vanuit de tweede linie. Imke red meerdere malen door katachtige duiken “a la Vermeer”en weet de bal uit de linker benedenhoek te tikken en vlak hierna uit de rechter benedenhoek, het was een lust voor het oog om Ikme in haar element te zien. De schoten werden venijniger en scherper. Dit resulteerde in een onhoudbaar gedekt schot laag en net buiten het bereik van Imke 0-3. Vlak voor de rust weet Merel een aanval van B’drecht te ontregelen en verricht veel nuttig werk aan de zijkant. Luna wist ook diverse malen flink te storen en had er lol in. Roos stuur met een diepe bal Ruby weg, die met haar laatste krachtsinspanningen een flinke afstand naar het doel overbrugt, maar helaas overschiet. B’drecht wist nog een mooi schot met een curve laag op de paal te schieten waarna het rustsignaal klonk.
    Na de rust was het eerste wapenfeit voor BVCB, Romy wist knap vanuit een draai een schot te lossen maar trof de keeper van B’drecht. Hierna sticht Ruby gevaar maar krijgt de bal niet tussen de palen, wel een mooie kans. Hierna volgt een serie aanvallen van B’drecht waarbij Imke een hoofdrol opeist, ze grabbelt ballen weg, komt fanatiek haar doel uit bij een doorgebroken aanvaller die snel moet handelen en naast schiet, stompt hoekschoppen weg en is dominant aanwezig. Echt mooi om te zien. Toch valt de 0-4, een snijdende aanval met veel geluk treft alsnog het doel. BVCB bleef voetballen Ghislaine sleurde aan de zijkant en Romy brak nog een keer uit en kwam één op één met de keepster die haar doel goed verkleinde en een tegentreffer voorkwam. De conditie begon BVCB parten te spelen, met wissels uit de MO 17 (waarvoor veel dank) kon een ontketend B’drecht niet meer in bedwang gehouden worden. Een aanval vanaf de flank werd met een mooie kopbal afgerond 0-5. Een volgend doelpunt ging over meerdere schijven en was de 0-6 en voor het eindsignaal werd de 0-7 nog ingeschoten.
    Het klasse verschil tussen de teams was groot maar de meiden hebben gevochten en niets cadeau gegeven. Ik ben zoals vele toeschouwers erg trots op de inzet, werklust en gedrevenheid van onze meiden. De bekercompetitie is voor BVCB MO19 ten einde en de competitie in de tweede klasse gaat woensdagavond starten. Kom lekker kijken en de meiden aanmoedigen, ze spelen thuis.