• Wederom speelde de mannen uit. Dit keer bij Nieuwerkerk, in het gelijknamige dorp aan de IJssel. Een leuke en mooie vereniging waar je je welkom voelt en met respect behandeld. Een goed leidende scheidsrechter en een prima vlaggenist, waren randvoorwaardelijk voor een leuke pot voetbal. Dit maken we jammergenoeg ook wel eens anders mee, zoals vorige week bij HOV. Moeten we maar weer snel vergeten!

    Opstelling was dit keer om te starten: Joel op doel, Senna, Tim, Kai en Sil achterin, Marnick, Anthony en Cas op het middenveld en Frank, Collin en Alexander voorin. Op de bank begonnen Bengt en Stefan omdat ze een keer niet hadden getraind.

    De wedstrijd ging gelijk op, tegen overigens erg grote gasten. Over en weer wat kansen, maar geen doelpunten. Het (wedstrijd) probleem zat hem in het feit dat we het veld in balbezit te klein hielden en dat de aansluiting tussen aanvallers en middenveld te traag verliep. Ook het opbouwen van achteruit was lastig, door goed storend vermogen van Nieuwerkerk, die er simpelweg bovenop zaten. Ruststand 0-0.

    Na een pep-talkje in de rust en het inbrengen van Bengt en Stefan gingen we op zoek naar de openingstreffer. Na eerst twee mooi uitgespeelde kansen, die onbenut bleven kwam dan eindelijk het doelpunt. Een goed opgebouwde aanval werd terug gelegd op Bengt, die hem met zijn linker feilloos inschoot. We waren nog niet klaar! De volgende aanval kwam alweer met een assist van Collin op Alexander die niet faalde en de stand op 0-2 bracht. We hadden de smaak te pakken, want snel hierna volgde een snel genomen vrije trap van Kai in ruimte achter de verdediging, waar Colling snel in sprintte. En kon zo alleen op de keeper af en maakte deze nettjes af. Effe voor tijd maakte Nieuwerkerk nog een treffer voor de eer, maar we gaven de overwinning niet meer weg. De eerste 3 punten zijn binnen! Complimenten mannen, zwaar verdient!