• Een wedstrijd met twee zeer verschillende gezichten

•

BVCB MO 19 – KDM MO 19 2-5

Vandaag een ochtend met een bak regen en sterke wind waar je niet vrolijk van werd. De meiden moesten aan het begin van de middag spelen dus wij hoopten dat het weer zou opklaren en dat deed het gelukkig ook. De temperatuur langs de lijn was redelijk te doen en zo nu en dan een flauw zonnetje.

De wedstrijd zelf zou een interessante kunnen worden. KDM was het te kloppen team gezien het feit dat ze nog ongeslagen zijn in de poule. Het spel golft een beetje heen en weer zonder echt veel gevaarlijke situatie voor een van de doelen. Het eerste wapenfeit komt ongeveer na een kwartier spelen voor KDM. Een diepe lange bal bereikt een spits en deze gaat alleen op de BVCB keeper Anouk af. Anouk wint de eerste confrontatie en tikt subtiel de bal wel van de voeten van de KDM spits. Aan de andere kant van het veld maakte Ilse veel meters en leverde een mooie voorzet af. Romy schiet maar de bal mist richting en verdwijnt over de achterlijn naast het doel. Vlak na dit moment een hoekschop die Ilse mooi inschiet maar op miraculeuze wijze springt de bal van laag op de grond over het doel van KDM. Anne onderschept de bal en bereikt Ruby die met een gelift schot de 1-0 voor haar rekening neemt. In de BVCB defensie ontstaat een hachelijk moment door een communicatie stoornis tussen keepster Anouk en verdedigster Julia. De spits van KDM wist gelukkig deze buitenkans niet te verzilveren. Tien minuten voor de rust schiet Anne een laag schot dat via de binnen zijde van de ene doelpaal kaatst naar de andere doelpaal en vervolgens in het net rolt 2- 0. Dit zou ook tevens de ruststand zijn.

Na de rust was het team van BVCB getransformeerd van een sterk voetballende ploeg naar een verzameling van eenlingen. De reden hiervoor ligt in het feit dat er speelsters van positie verandert waren waardoor het leek dat er een geheel ander team uit de kleedkamer was gekomen. KDM was strijdbaar en zag deze transformatie en rook mogelijkheden. Binnen twee minuten waren er al twee hachelijke momenten voor het BVCB doel geweest waar keeper Ilse haar uiterste best deed om de opstomende aanvallers van KDM weerstand te bieden. In de verdediging ontstonden gaten omdat er over de flanken verdedigers werden weggetrokken om op deze manier uit de tweede lijn te gaan schieten met wind mee. Het eerste schot uit de tweede lijn was direct een doelpunt 2-1. Er volgde een belegering van het BVCB doel en via een hoekschop was het binnen tien minuten spelen in de tweede helft ineens 2-2. BVCB was aan het zoeken naar de aanval echter kwam deze zelden tot stand. KDM schakelde een tandje van de versnelling omhoog en combineerde er lustig op los. Na een aanval veldposities te hebben gewisseld kwam er weer een beetje structuur in de BVCB opbouw. Er waren weer aanvallende bewegingen van BVCB. Dit gezegd hebben was de versnelling van KDM het team van BVCB te machtig en conditioneel moesten een aantal BVCB speelsters de handdoek in de ring gooien. Ze werden er op snelheid uitgelopen en de KDM belegering werd heftiger. Een aanval van de flank waarbij een speelster naar binnen trok en schoot was de 2-3. Bij BVCB was er een mentale tik geïncasseerd. Er werd slordig uitverdedigd waardoor er kansen voor KDM ontstonden die als cadeautjes werden uitgepakt met als gevolg een vierde en vijfde doelpunt voor KDM. De eindstand 2-5 , was een resultaat met een fors aantal leermomenten.

Mijn inziens ligt het in de verwachting dat KDM deze poule als kampioen gaat afsluiten. Op dit moment staan onze meiden op de 4de plaats in de poule.

Volgende week de streekderby tegen CVV!!!