• 30-4-2022   BVCB 3  - Smitshoek 2: 0-1

  In en wedstrijd die geen winnaar had mogen opleveren stapte BVCB 3 toch als verliezende ploeg van het veld nadat het meer dan 90 minuten, hoewel hard gewerkt, niet goed genoeg gevoetbald had. (Net zoals de tegenstander, dat even vooropgesteld) De eerste helft was sowieso het aankijken niet waard. 

  Het publiek was getuige van veel slordigheden en een onrustig spelbeeld. In de beginfase mochten beide teams de bal rustig rond spelen achterin in afwachting van wat de tegenstander van plan was. Uiteindelijk werd de eerste aanval gezocht in de zesde minuut, dit in de persoon van de opkomende rechtsback David van der Sluijs die spits Coen Barg aanspeelde. Deze wist zich te ontdoen van twee verdedigers maar de Barendrechtse doelman kwam op tijd uit zijn doel.

 • Twee minuten later plukte BVCB-doelman Mark Gaerthe eenvoudig de bal uit de lucht toen Smitshoek de eerste corner nam.
  Ook BVCB mocht een hoekschop nemen. Nog voordat de bal daalde ergens in het zestienmetergebied had de scheidsrechter een overtreding gesignaleerd en mocht de doelman uittrappen.
  Ook Mick Ruigrok deed wat Jeroen Hulzebos al eerder deed: de bal over de achterlijn werken om zo verder gevaar te voorkomen, hetgeen Smitshoek de tweede hoekschop opleverde. Weer was de Bergschenhoekse doelman heer en meester in zijn vijfmetergebied en stichtte vervolgens paniek in de Barendrechtse defensie door middel van een verre uittrap. Slechts twee verdedigers waren op eigen helft achtergebleven, die onmiddellijk drie of vier BVCB’ers achter de bal aan zagen rennen. Net op tijd werd de bal richting Lage Bergse Bos het veld uit getrapt.
  Met veel mannen verscheen BVCB even later vlak voor het doel van Smitshoek in een overrompelingspoging met veel Blauw-witten tegelijk. Een scrimmage als het ware. Een berg spelers van beide teams doken boven op elkaar zoals dat in het rugby gebruikelijk is. Wellicht is het raadzaam om af te spreken WIE het doelpunt maakt. Net zoals je afspreekt wie de corners en penalty’s neemt. Op die manier is het niet zo dat er vier man tegelijk willen scoren en uiteindelijk niemand.

 • Even daarvoor was er zo’n zelfde situatie in het doelgebied van BVCB. Dat liep uiteindelijk goed af voor de thuisploeg toen de bal uiteindelijk richting middenveld werd gelanceerd.
  Rik Verbeek maakte zich los uit het middenveldgewoel en ging met een de snelheid van Liemarvin Bonevacia richting achterlijn, die grens kwam eerder in zicht dan gepland, afremmen was te lastig, het schot daardoor ook; de bal vloog in het zijnet.
  Nummer 20 van Smitshoek vuurde af richting doel. Ondanks dat de bal van richting veranderde, was het speeltje een prooi voor Mark Gaerthe.
  Drie corners
  1) Vanaf rechterzijde, bal landt bij de tweede paal en wordt achter de lijn getikt
  2) Vanaf linkerzijde, bal gaat voorlangs het doel, niemand raakt het aan, bal gaat achter.
  3) Vanaf rechterzijde, bal landt bij de tweede paal. Dennis van der Haas zit er nog aan, de doelman ook.
  vormden het sluitstuk van de rommelige, onrustige eerste helft.

  In de tweede helft oogde het veldspel wat beter dan in het eerste bedrijf. De twee teams poogden wanhopig om er iets moois van te maken, maar door elkaar steeds dwars te zitten, lees: onderbrekingsvoetbal te spelen, kwamen er maar weinig mooie dingen echt uit de verf. Wellicht had een schot van Raymond Dickhoff een beter lot verdiend, toen hij de bal vanaf afstand over de lat zag verdwijnen.
  BVCB zag kansen. Zelfs verdedigers doken op in de voorhoede. Mick Ruigrok zette de bal voor, maar de BVCB-spitsen stonden tussen een overtal aan verdedigers. Jeroen Hulzebos die de hele linkerflank bestreek en op deze wijze vele kilometers maakte waar een geoefende marathonloper tegenop zou zien, stond niet alleen vaak aan de basis van een BVCB aanval, maar wist ook voorzetten te produceren.

 • Wederom een situatie die het publiek deed opveren: een kluwen mannen van beide teams op en vlak voor de doellijn, maar welke wederom geen doelpunt opleverde voor de thuisploeg, slechts resulteerde in een geblesseerde Barendrechtse doelman (geen paniek, hij werd weer opgekalefaterd en kon gewoon weer verder) die achterbleef in het doel, terwijl het spel op het middenveld verder ging.
  Jordan Ekhorst mocht het van afstand proberen, maar zijn vizier stond op onscherp en op de kracht van het schot viel ook wel wat af te dingen.
  Remco van der Haas demonstreerde hoe een perfecte sliding op de bal er uit moet zien. De scheidsrechter beloonde de actie echter met een gele kaart.
  En zo ging het richting een einduitslag van 0 – 0, waarmee eenieder tevreden zou moeten zijn. Helaas voor de equipe van Roland Meijer bleek dit niet op te gaan. Zoals het bij deze wedstrijd hoorde, werd de thuisspelende ploeg middels een lelijk doelpunt op achterstand gezet. Vanuit een corner plofte de bal in het doelgebied. Acht man tegelijk probeerde IETS met de bal te doen, maar uiteindelijk rolde het ding over de doellijn. 0 – 1.
  Er waren nog 8 minuten (exclusief blessuretijd, die maar 3 minuten duurde zo bleek achteraf) te gaan om de gelijkmaker te produceren.
  En dat lukte niet.

  BVCB 3:
  David van der Sluijs ((Jordan Ekhorst 64’), Mark Gaerthe, Jeroen Hulzebos, Remco van der Haas, Steijn Stout, Raymond Dickhoff (Ruben Mos 75’), Sten van Dijk, Coen Barg, Rik Verbeek, Dennis van der Haas (Erik den Hartog 81’), Mick Ruigrok.

  Willem Dickhoff
  Foto’s: Jan van Deursen