• De inhaalwedstrijd die ons \"Vierde\" op dinsdagavond moest spelen was er een waarop getest kon worden of dit team in staat was de koppositie vast te houden.

  Er was in mijn vorig verslag al aangegeven dat Ommoord van andere orde was dan we tot nog toe hebben gespeeld.
  Immers zij wonnen afgelopen zaterdag maar liefst met 8-2 van mede koploper Steeds Hooger.

  Het viel de mannen niet mee om tegen een min of meer versterkt team (er speelden enkele van het eerste elftal spelers mee) de juiste weerstand te bieden. Het werd al moeilijker toen Ommoord de 1-0 scoorde doordat de linksbuiten Luca eruit liep en de bal achter Jeffrey in de verre hoek van het doel deed belanden. Een slippertje van Luca die verder een onberispelijke wedstrijd speelde.

  Na deze tegenslag wist BVCB zich knap te herstellen en kwam het aanvalsspel weer opgang. Vooral Alex en Julian lieten zich gelden en van hen kwamen de passes. Bas kreeg de bal aangespeeld en met een versnelling liet hij zijn tegenstander de hielen zien en knalde de bal feilloos achter de Ommoordse doelman. Dat was 1-1
  Dat het geen gemakkelijke avond zou worden werd maar al te duidelijk. De tegenstander was van ander kaliber dan we gewend waren.
  Het spel golfde op en neer, waarbij Jeffrey zich onderscheidde door een aantal fraaie reddingen waarmee zekere doelpunten werden voorkomen.
  De verbetenheid van de groep werd steviger en nadat Max ietwat gelukkig zijn doelpuntje scoorde en de stand op 1-2 bracht was er het vertrouwen aanwezig dat alles weer goed ging komen.

  De ruststand was 1-2

  Na wat wisselingen ging de strijd verder , Max liet zich vervangen , Jaco nam voor 20 minuten plaats op de bank Martin gaf zijn plaats over aan de wat later gearriveerde Simon. Ook Martijn viel in en nam aanvankelijk de positie van Jaco over.
  Voor Max ging Stefan de Stigter ( jawel de broer van!) in de spits Simon ging op linksachter. Ook Bas werd gewisseld, maar zou later voor de aangeslagen Alex weer invallen.
  Het was een zware dobber voor de mannen en ze moesten tot de bodem van hun kunnen gaan. Er kon geen moment verzaakt worden en ik heb met bewondering gekeken naar de strijdlust die de mannen opbrachten.

  Enerzijds was het zaak om geen goals tegen te krijgen en anderzijds de aanval aan de praat te brengen.
  Dat gebeurde dan ook; maar de tegenstander wist telkens onze aanvallen af te weren. De jonge Stefan kreeg weinig gelegenheid om de bal op het doel te vuren.
  Er werd dan ook geen doelpunt meer gescoord.
  Toch bleef het spannend tot de laatste minuut en met meegekomen Sander,Olivier en de hartstochtelijke aanmoediging van Alex konden de mannen van het vierde met een gelukkig gevoel de kleedkamer opzoeken. Die 3 punten waren weer binnen met de Eindstand 1-2