• Normaal gesproken is het nogal rumoerig in de BVCB- kantine. Mensen praten door elkaar heen, de één met nog groter stemvolume dan de ander. Achtergrondmuziek gaat verloren in de kakofonie van mensenstemmen.  Nu is het muisstil in het praathuis als 12 mensen naar de zojuist verstrekte speelkaarten turen die door het lot aan de spelers zijn toebedeeld. Daarna wordt de stilte verbroken als de eerste kaarten in aanraking komen met het tafelblad. Tijdens het spel: goedkeurend gemompel, zuchtend gesteun, afkeurend gegrom, triomfantelijke kreten, al dan niet ter zake doende opmerkingen en (niet onbelangrijk) bestellingen richting de bar. Tot slot opluchting, dan wel teleurstelling of berusting als de laatste kaart, vaak een triomfantelijke troef wordt uitgespeeld en er wordt overgegaan tot het tellen van de punten.

  Dan volgen er nog 15 potjes en daarna, in twee ronden, nog 32. Bij elkaar duurt het ongeveer een uurtje of drie, voordat de uiteindelijke, definitieve allesomvattende einduitslag bekend wordt gemaakt, gevolgd door de prijsuitreiking.

   

  Zie daar: zo gaat ongeveer het avondje klaverjassen bij BVCB dat afgelopen vrijdagavond voor de eerste keer weer plaats vond in de kantine van BVCB na een afwezigheid van enkele jaren vanwege Corona en niet te vergeten door de rampzalige brand die vorig jaar de kantine verwoestte.

   

  Wat de organisatoren en de deelnemers van deze avond betreft is dit zeker niet de laatste keer.

  De mensen die in de WhatsApp groep zitten weten het al: De volgende klaverjasavond is vrijdag 22 maart.

  Ook zin om mee te doen?

  Informatie verkrijgen of aanmelden; dat kan bij Ed Hulshof of Willem Dickhoff.