• 8-2-2020   BVCB 1 - VELO 1: 4-3  (2-2)

  Vandaag staat er voor BVCB een heel belangrijke wedstrijd op het programma. Men moet het opnemen tegen VELO uit Wateringen, dat samen met BVCB voor de wedstrijd de laatste plaats deelt in de 1e klasse. Voor beide ploegen telt eigenlijk alleen de winst om uitzicht op (rechtstreeks) klassebehoud te houden.

 • Onder een redelijke belangstelling werd de wedstrijd op het Sporthoekpad afgetrapt in een miezerig regentje.

  Het is meteen duidelijk dat VELO zich niet wenst te verstoppen en legt meteen twee goede aanvallen op de mat, die resulteren in een schot naast en een redding van doelman van der Molen.
  Plotseling staat het in de 8e minuut echter 1-0 voor BVCB waar Rob Rutten na een pass van Martijn Stel met een hoog schot keeper van Wijk van VELO kansloos laat.
  Hierna is BVCB nog gevaarlijk met schoten voorlangs van Vermeer en een goede kans voor Altintas na een voorzet van Verlaan. 

 • Gedurende de wedstrijd wordt duidelijk dat de Hoekse verdediging het met name moeilijk heeft met de rechterspits Meinema van VELO, die veelvuldig in het spel wordt betrokken en voor gevaarlijke situaties zorgt. Zo is hij ook degene die de 1-1 voorbereidt met een puike voorzet die na een redding van Van der Molen in de rebound wordt ingeschoten door de spits van VELO Verbeek.
  Deze vond een minuutje later de paal op zijn weg, maar na nog een minuut is het alsnog 1-2 doordat Ripson een voorzet van Spoelstra inschiet..
  BVCB zit echter niet bij de pakken neer en al in de 35e minuut schiet, na een pass van Rutten, Altintas van enige afstand via de onderkant van de lat de 2-2 binnen.

 • VELO blijft tot de rust de gevaarlijkste ploeg en had wellicht in de 45e minuut een penalty verdiend, maar de goed leidende arbiter Gommans geeft voordeel, waarna de bal naast het BVCB doel eindigt.

  Met de Groot voor Scheimann begint de 2e helft, die vergeleken met de 1e helft, wat rustiger lijkt te verlopen. Wel is duidelijk dat VELO voorin wat minder gevaarlijk kan worden.

 • Na goed doorzetten van Rutten kan Verlaan voorzetten en kan Altintas zijn tweede van de dag aantekenen voor de 3-2 in de 60e minuut. Twee minuten later eindigt de bal na een flipperkastsituatie op de lat van het VELOdoel.
  Nadat Altintas moegestreden is gewisseld, is het in de 81e minuut raak voor BVCB doordat een voorzet van Verlaan in het eigen doel wordt gewerkt.
  Hiermee lijkt de wedstrijd beslist, totdat in de 90e minuut Draaisma uit een scrimmage de bal nog achter Van der Molen weet te werken en voor 4-3 zorgt.
  In het daaropvolgende tumult deelt scheidsrechter Gommans rode kaarten uit aan Rutten van BVCB en, na overleg met zijn assistent, aan Van Rossum van VELO.
  VELO eindigt de wedstrijd zelfs met negen man, omdat Maartense in de blessuretijd nog zijn 2e gele kaart krijgt.

 • Al met al was het een boeiende wedstrijd waarin de mannen van interim coach Everse de mannen van ex-BVCB coach Vurens achter zich laten op de ranglijst. De verdere uitslagen zijn dusdanig, dat het onderin vanaf plaats 9 betrekkelijk dicht bij elkaar ligt.


 • Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Eytan Scheimann (46’ Giovanni de Groot), Thim Alsemgeest, Pieter Hofman, Martijn Stel, Joshua Vermeer (85’Quinten Tourné), Evan Blom, Nick Walbeek, Rob Rutten, Ugur Altintas (80’ Stefan Liesting), Ayrton Verlaan.

  Verslag: Arjen de Jong                      Foto's: Kees Ruigrok