• BVCB ziet met complete selectie nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet

  • Het is BVCB gelukt om een evenwichtige selectie samen te stellen, waarmee het goed voor de dag wil komen in de eerste klasse. Vertrekkend trainer Jan Everse en zijn opvolger Gerard Ruitenberg hebben niet stil gezeten de afgelopen maanden. Samen met de technische commissie kent BVCB voor komend seizoen een brede selectie samengesteld uit de kern van afgelopen jaren, nieuwkomers, jeugdspelers en een aantal spelers dat terug keert bij de Hoekse club.

    Het verhaal van vorig seizoen moge bekend zijn: BVCB speelt een verrassend goede eerste competitiehelft en een meer dan magere tweede. Om een stabiele eerste klasser te worden was een kwaliteitsimpuls onontkoombaar. Ook het bestuur van BVCB prijst zich gelukkig met de selectie zoals deze vorm heeft gekregen.

  • Wesley van der Molen (Archief)
  • Mark Gaerthe stopt met het keeperswerk op selectieniveau en gaat in een vriendenelftal spelen. Wesley van der Molen keert na een uitstapje naar Xerxes/DZB terug op het oude nest. Daar mag hij met de jonge Thomas Fernandes gaan uit vechten wie de eerste keeper wordt. Fernandes komt over van het beloftenteam van FC Dordrecht.

    In de Hoekse verdediging zien we Leon van den Heerik niet meer terug. De Hoekse penningmeester keert terug naar Rijsoord. Voor de Hoekse defensie kan Ruitenberg een beroep gaan doen op Berkan Bayraktar afkomstig van het Schiedamse SVV, Dylan van Oeffel (RKAVV), Joël van de Ven (Xerxes/DZB) en Marciano Berkhout die Zuidland verlaat. Jeffrey Feijen laat VVOR achter zich en zou wel eens samen met zijn broertje Mitchell in de Hoekse defensie kunnen komen te spelen. Mitchell Feijen knokte zich vorig seizoen in het eerste elftal van BVCB. Veel ogen zullen gericht zijn op Noah Harms die over komt van ASWH. Harms speelde o.a. voor het beloftenteam van Roda JC en is Arubaans international.

  • Ook het middenveld van de Hoeksenaren krijgt er een aantal geduchte concurrenten bij. Meest in het oog springend is de terugkeer van Rob Rutten, die mede door een zware blessure weinig plezier heeft beleefd aan zijn overstap naar Nootdorp. Van Sparta keert Pieter Hofman ook weer terug op het Sporthoekpad. Hofman speelde bij BVCB vooral op het middenveld, maar bij Sparta heeft hij laten zien ook in de verdediging zijn mannetje te staan. Tenslotte kan Joshua Vermeer een kwaliteitsimpuls betekenen in de Hoekse middenlinie. Vermeer is afkomstig van het Haagse HBS Craeyenhout, dat uitkomt in de zondag derde divisie. Op het middenveld van BVCB zien we Mitchell Hendriks niet meer terug.

  • Tenslotte komt er ook een groot aantal aanvallers naar BVCB. Een speler die in het verleden al vele wedstrijden speelde voor het Hoekse vlaggenteam is Robin Monsma. Hij keert Be fair uit Waddinxveen de rug toe en probeert een plaatsje te veroveren bij de eerste elf van trainer Ruitenberg. Wessel Albers is een tweede aanvaller die al eerder op de Hoekse velden was te bewonderen. In de jeugd van BVCB was hij meerdere seizoenen met ruim twintig doelpunten een ware doelpuntenmachine. Na een jaartje TOGB en een Amerikaans avontuur wil hij graag de veel scorende spits gaan worden waar BVCB al zo lang op wacht. Gezonde concurrentie mogen de terugkerende oud-BVCB-ers verwachten van Bryan Appiah (Barendrecht), de snelle Ayrton Verlaan (Zuidland) en Errol Vleggeert (Olympia). Afgelopen seizoen speelde BVCB o.a. tegen Die Haghe. Een speler die het toen de BVCB-ers knap lastig maakte, komt nu naar BVCB: Ricardo Rosairio Lopes Landim. De laatste aanwinst in de Hoekse aanval is de van ASWH overkomende Nebi Tiryakloglu. Tegenover de komst van deze aanvallend ingestelde spelers ziet BVCB Yousif de Kock naar buurman TOGB vertrekken.

  • Tekst: HP Goudappel                           Foto's: Archief Kees Ruigrok