• BVCB wint ruim bij VV De Zwerver in Kinderdijk.

• De Zwerver 1 - BVCB 1: 1-5 (0-3)

Deze zaterdag werd de reis naar Kinderdijk aangevangen met de wetenschap dat het voor BVCB erg handig zou zijn om weer eens te winnen. Hoewel na 8 wedstrijden slechts 1 keer werd verloren waren er veel gelijke spelen, waardoor de punten aanwas niet heel groot is.

Nu is het zo dat het blijkt dat in deze competitie bijna iedereen van iedereen kan winnen, zodat ook door andere ploegen veel punten worden verspeeld.

VV De Zwerver stond een beetje in de hoek waar de klappen vallen en dus leek dit een prima gelegenheid om alle punten weer eens mee naar Bergschenhoek te nemen.

• BVCBtrainer Boereboom had het zichtbaar naar zijn zin bij de club in Kinderdijk.

Trainer Boerenboom had één opvallende wijziging in zijn team aangebracht ten opzichte van voorgaande wedstrijden door R. Blom op de bank te laten en Mahieu te laten starten.

BVCB begon sterk. hetgeen al in de 5e minuut resulteerde in een kans voor Luijando naar goed doorkoppen door de Rooy. Dit bleek de voorbode van over het algemeen goed spel van BVCB hetgeen de nodige kansen opleverde. In de 10e minuut was het al raak door Vrijenhoek die een corner van de Hoog in het doel kon krijgen en zo de 0-1 aantekende.

VV De Zwerver toonde aan een voetballende ploeg te zijn en konden af en toe gevaarlijk doorkomen, zonder dat dit grote kansen opleverde. Daar waar doelman van Ewijk moest ingrijpen deed hij dat bekwaam.

• Terwijl de scheidsrechter de 0-1 noteert krijgt Rob Vrijenhoek de felicitaties van het team.

Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam van E.Blom die een voorzet van rechts van de Groot keihard in de kruising achter doelman Schutte schoot, 0-2.

Nadat E. Blom nog vlak voorlangs had geschoten, kwam in de 40e minuut de eerste echte kans voor De Zwerver waarbij van Ewijk knap reageerde.

De rust werd bereikt met een 0-3 stand omdat E. Blom een afgeslagen bal met een schuiver in het doel van De Zwerver wist te schieten.

Na de rust ging BVCB in 1e instantie o dezelfde voet door. Vanuit een voorzet van E. Blom kreeg Luijando een grote kans, maar hij wist de bal niet goed te raken.

Hierna leek BVCB de teugels wat te vieren waardoor De Zwerver nog meer aan voetballen toekwam en het gevaarlijker werd. Door een fout in de verdediging van BVCB wist de spits Kusters dan ook de 1-3 te maken. Doordat BVCB een mindere fase had, leek het zelfs nog spannend te kunnen worden.

• Deze wist van Ewijk nog tegen te houden, maar moest helaas toch 1 bal achter zich dulden.

Na enige tijd greep echter BVCB weer het initiatief en na een kans voor Vrijenhoek na doorkoppen van de Rooy en een kans voor de Rooy die na zelf goed doorzetten door Schutte twee keer van een doelpunt werd afgehouden, werd het toch in de 73e minuut 1-4 door het derde doelpunt van E. blom die een voorzet van de op links doorgebroken de Rooy achter Schutte schoot.

De toch weer wat ongelukkig spelende Luijando werd gewisseld voor Sinar die na een assist van de Groot en een eigen goede actie in de korte hoek de 1-5 wist aan te tekenen in de 86e minuut.

Hierna wisselde BVCB nog 4 keer, maar de wedstrijd was gespeeld. De uitstekende scheidsrechter Lochtenberg trok geen tijd bij en floot op tijd af.

• De drie hoofdrolspelers van de wedstrijd, v l n r, Rob Vrijenhoek, Ferdi Sinar en Evan Blom.

Door dit resultaat vinden de mannen van Berenboom zichzelf terug op de 4e plaats van de ranglijst, die het deelt met SHO, op 4 punten van de verrassende koploper DCV.

Echter; tussen de nummer 4 en nummer 8 zitten slechts 2 punten, zodat waakzaamheid blijft geboden.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen CVV Zwervers uit Capelle die 1 punt achter ons staan.

Opstelling BVCB: van Ewijk, Feijen, de Groot (Vooges), E. Blom (T. de Rooij), Vermeer, Vrijenhoek (Eekman), Hollenberg, Mahieu (R. Blom), de Rooy, de Hoog, Luijando (Sinar).

Verslag: Arjen de Jong        Meer foto's van Ron van Bekkum, klik hier!