• Na de eclatante zege op Sliedrecht vorige week moeten de mannen van trainer Boereboom aantonen dat het niet een éénmalige uitschieter is geweest. Het moet gebeuren in Terneuzen, de verste uitwedstrijd van dit seizoen. De atmosfeer van wind en motregen komt in met name de 1e helft ook tot uiting op het speelveld.

  Beide teams lijken bij vlagen een overdosis adrenaline mee uit de kleedkamer meegenomen te hebben, wat een grimmige sfeer oproept hetgeen erin resulteert dat de 1de helft voornamelijk interessant is vanwege randzaken en een massa gele kaarten uitgedeeld door scheidsrechter Hilgersom. De meeste daarvan vanwege aanmerkingen op de leiding, of kleine opstootjes. Het aantal is dermate hoog dat deze in het verslag niet allemaal apart worden vermeld.

 • Massimo van Ewijk heeft het nakijken bij de 1-0 van de Terneuzense Boys. Foto: Harry Bouns

  Het begin van de wedstrijd is voor Terneuzense Boys die al in de 4e minuut door Hamelink die vrij voor keeper van Ewijk geen fout maakt. Hierna volgde nog een paar halve kansen voor Terneuzense Boys, die niet verzilverd worden.

  BVCB komt weer redelijk snel langszij door een benutte penalty van de Rooij na een overtreding op de doorgebroken Wijngaarde.

  Na een forse overtreding van Gort op Stel, moet de laatste zich even later laten vervangen door Sven van Dijk. Door de sfeer op het veld en de met kaarten strooiende scheidsrechter komt er in deze helft van goed voetbal niet veel meer terecht.

  Rond de 40e minuut wordt er blijkbaar door trainer Hollander van Terneuzense Boys een opmerking gemaakt hetgeen hem op geel komt te staan. Hierop zegt deze nog iets en kan hij van de bank vertrekken.

  Niet lang hierna volgt een corner van Blom waarbij keeper Pijpelink nog goed redt op een kopbal van de Rooij, maar kansloos is op de volley uit de rebound van Hollenberg.

  Op slag van rust ontvangt Cornelissen zijn 2de gele kaart en kan dus het voorbeeld van zijn trainer volgen.

   

 • Evan Blom was goed op dreef met een doelpunt en assist. Foto: Harry Bouns

  In de tweede helft gaat het er aanmerkelijk rustiger aan toe op het veld en begint BVCB met 11 tegen 10 beter te voetballen. Dit levert een behoorlijk aantal kansen op. Zoals  voor Barg, die niet om de keeper heen komt, nogmaals voor Barg die het in de korte hoek probeert waarbij afleggen wellicht een betere optie is.

  In de 52e minuut is er wederom vanuit een corner succes, na een slim overstapje van Wijngaarde schiet Blom onberispelijk binnen.

  Nadat Blom na een goede actie binnendoor nog wordt gestuit door keeper Pijpelink is het rond de 70e minuut toch raak. Een goede combinatie tussen Blom en de Rooij schiet de eerste de 1-4 binnen.

  Tot overmaat van ramp ontvangt ook van Troost zijn tweede gele kaart, waardoor Terneuzense Boys met 9 man verder moet. Het wachten is dan op het uitbouwen van de score door BVCB, maar ondanks een goed schot op de lat en een paar goede reddingen van Pijpelink, komt het daar niet meer van.

  Door de drie punten die worden meegenomen kan BVCB weer wat meer naar boven kijken op de ranglijst, en met een goed gevoel naar Bergschenhoek terugreizen.

  Opstelling BVCB:

  Van Ewijk, Wijngaarde (Vrijenhoek), Feijen, de Groot, Stel (S. van Dijk), Blom, Walbeek (Bleichrodt), Barg (Sinar), Hollenberg, de Rooij (Luijando), M. van Dijk.

  Verslag: Arjen de Jong              Foto's: Harry Bouns  -Meer Foto's-

  BVCB bedankt Harry Bouns voor de fotoserie.