• BVCB WINT EERSTE COMPETITIEWEDSTRIJD TEGEN STUGGE TEGENSTANDER.

• Vanwege Corona ditmaal geen verslag van uw vaste verslaggever Henk-Piet Goudappel, maar van een invaller.

Na een lange busreis met vertraging vanwege files komen onze gasten gelukkig toch op tijd aan bij het Sporthoekpad.
    En laten we wel beseffen hé, het zijn onze tegenstanders, maar ook onze gasten. Respect voor elkaar hoort daarbij.
  • Met de drie nieuwe spelers welke over gekomen zijn van Nootdorp begint BVCB de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Terneuzense Boys.
    Zoals de laatste weken ook te verwachten was heeft trainer Dick Boereboom gekozen voor Jeremy Stork in de spits.
    De 1e minuut hebben de gasten balbezit maar daarna de volgende 9 minuten is het BVCB welke het wedstrijdverloop bepaalt. Deze periode wordt afgesloten met een mooie combinatie waarbij linksback Martijn (Elzo) Stel betrokken is die helaas op het laatste nippertje stuit op keeper Nando Pijnenburg.

• Maar in de volgende minuut komen de Zeeuwen plotseling al op voorsprong. Te slap ingrijpen op het middenveld zorgt er voor dat Justin van Rossem kan schieten van plm. 20 meter afstand. Zijn niet bijzondere schot wordt echter ongelukkig van richting veranderd en verdwijnt naast Wesley v.d. Molen in het doel.

Binnen 2 minuten is het echter al weer gelijk. Het nu nog goed, ook tussen de linies, combinerende BVCB, zorgt er voor dat Joshua Vermeer met een schitterend boogschot de 1-1 op het scorebord laat zetten.

• Verder komt BVCB bijna nog tot scoren na een mooie steekpass op Evan Blom, maar die stuit toch nog op de keeper van onze gasten.

Na de pauze op het zonovergoten Sporthoekpad komt Terneuzense Boys eigenlijk niet verder dan een kopballetje wat echter door v.d. Molen prima onschadelijk wordt gemaakt.

Toch is die 2e helft gedurende een lange periode niet iets wat het publiek echt kan boeien. Het mooie nazomerweer is hier wellicht debet aan.

• Pas in de 69e minuut is er wat opwinding na een dribbel van Evan Blom vanuit de zijlijn naar binnen, maar zijn schot gaat toch behoorlijk hoog over.
    Ook Rob Rutten, veel scorende nummer 10, krijgt een tweetal goede kansen welke niet verzilverd worden. Dan zijn we echter al bij de 90e minuut en hadden de toeschouwers eigenlijk niet verwacht dat BVCB alsnog zou winnen.
    Die toeschouwers hadden echter buiten de voor Jeremy Stork ingevallen Michael de Rooij gerekend.

• In de 93e minuut schermt hij wederom met zijn forse gestalte de bal goed af en met een zeer bekeken lob over de keeper gaat de bal in het vijandelijke doel.
    Opluchting alom. Zeker omdat het mini slotoffensief van de tegenstander niks voor stelt.

Frustratie alom bij de tegenstander welke nog in de slotminuten Ibrahim Eryuruk met rood ziet vertrekken na zeer onwelgevoeglijke taal jegens de prima leidende scheidsrechter Franklin Berg.
    Quote van Mike Hollenberg, aanvoerder van BVCB: let op! Er komen er nog meer !!

Volgende week speelt BVCB de uitwedstrijd tegen Nieuw Lekkerland. Die wedstrijd staat onder leiding van de inmiddels landelijk bekende vrouwelijke scheids Lizzy van der Helm.

• Laten we hopen op en mooi vervolg van deze competitie.
    En verder: op een enkele uitzondering na werden de coronaregels goed nageleefd door onze toeschouwers. Complimenten hiervoor. Ook dank aan onze speaker, na lange tijd weer aanwezig, Fred Valkenburg. Hij deed het keurig.

Namens BVCB : Theo Keijzer.

Meer foto's van Ronald Kroos: Klik Hier